AcasăSOCIALMișcare revoluționară a lui Marcel Vela. Toți șoferii trebuie să știe asta

Mișcare revoluționară a lui Marcel Vela. Toți șoferii trebuie să știe asta

 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a semnat, vineri, un ordin, în legătură cu procesul de înmatriculare și radiere a autoturismelor.

Potrivit lui Marcel Vela, acest proces va fi simplificat și digitalizat prin noi metode, pentru ca oamenii să nu mai stea pe la cozi și ghișee.

În acest context, Vela susține că toți dealerii de mașini, inclusiv producătorii Dacia Renault și Ford, au posibilitatea să înmatriculeze direct mașinile noilor proprietari printr-un document ce ține loc de împuternicire.

De asemenea, radierea, autorizația provizorie de circulație, duplicatul unui act de înmatriculare sau autorizațiile de circulație pentru probe pentru noile modele se obțin online, tocmai pentru ca oamenii să nu mai fie puși pe drumuri.

Autoturismele se pot înscrie direct la dealer

„Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela.

Avantaje pentru proprietarii de mașini

De asemenea, și pentru proprietarii de mașini există câteva schimbări utile.

„În acelaşi timp, tot într-un mod digital, se pot face şi alte operaţiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie, obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare şi nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe, pentru noile modele care vor fi produse în viitor”, a mai spus Marcel Vela.

Totodată, Marcel Vela a mai anunțat că, începând de luna viitoare 6.000 de camere portabile vor intra în dotarea Poliţiei Române.

author avatar
Eli Dan Davidescu
544 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger