AcasăSOCIALMinunea de la racla Sfintei Parascheva. Povestea copilului de 7 ani care...

Minunea de la racla Sfintei Parascheva. Povestea copilului de 7 ani care n-a vorbit până n-a atins moaştele de la Iaşi

pelerinaj

Credinţa în puterea vindecătoare a Sfintei Parascheva a ajutat-o pe o mamă din Constanţa să-şi trateze copilul. Este voba despre un băieţel de 7 ani care n-a vorbit niciodată în vaţa lui.

Mama micuţului a povestit experienţa de la Iaşi.

Sfânta Parascheva i-a vindecat copilul

Mama micuţului, care a dezvăluit că n-a fost niciodată o credincioasă convinsă, a relatat cum atingerea moaştelor de la Iaşi i-a vindecat copilul.

Necazul meu a început în urma cu 4 ani. Am născut un băiețel perfect sănătos. Vioi, plin de energie, lumina ochilor mei. Fiind o femeie de cariera, recunosc că am neglijat mult partea mea de responsabilitate in ce privește creșterea lui. Am angajat o bonă care din nefericire, mult mai târziu am aflat, că tot ceea ce făcea în lipsa mea era să îl proptească pe cel mic în fața televizorului și a telefonului, iar ea stătea liniștită pe canapea.

Până joi, nu a spus niciodată „Mama, Tata, Apa”. Părinte, l-am dus la zeci de specialiști, am cheltuit mii de euro, fără nici un folos. Am fost de câteva ori pe la biserică, dar trebuie să recunosc, superficial, fără așteptări.

Apoi ați tot postat și a început să se nască în inima mea o mică speranță. I-am soțului că eu plec la Iași, noi fiind din Constanța. Zis și făcut.

Ne-am așezat la rândul format, cred ca totul a durat aproximativ 4 ore. În timpul acesta copilul meu a fost pentru prima dată în viața mea liniștit.

I-am dar câteva cărticele, l-am ținut în brațe, dar se purta de parca ar fi fost sedat. Părinte, atât am spus când am ajuns in fața raclei: Doamne dacă iubești acest copil și poți să-mi dai o șansă, ajută-mă! Părinte, am plecat de acolo încărcați, dar totuși încă nedumeriți dacă am procedat corect.

Băiețelul meu a adormit și înainte sa ajungem în Constanța s-a trezit Părinte spunând exact aceste cuvinte: „Sfânta Parascheva, îți mulțumesc!” Părinte, copilul meu nu a spus niciodată Mama, iar pentru prima dată în viața lui a spus o frază. Va scriu aceste rânduri și sunt plină de lacrimi și nu pot să vă aștern în scris ce înseamnă pentru mine acest miracol.

Astăzi, a început după ce s-a trezit să repete această frază de câteva ori : Sfânta Parascheva îți mulțumesc! În această după amiaza a venit la mine în bucătărie, m-a luat în brate și mi-a spus: Te iubesc, mama!”, a postat femeia pe net.

A fost record de pelerini la Iaşi

În acest an, manifestările religioase organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de Hramul „Sfintei Cuvioase Parascheva” au adus un număr record de pelerini, comparativ cu anii anteriori, numărul total fiind de 450.000 de persoane.

Azi, 16 octombrie, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată în procesiune și așezată înapoi în Catedrala Mitropolitană.

author avatar
Andrei Ștefan