AcasăSOCIALMinistrul Virgil Popescu, acuzat că a luat măsuri antinaționale

Ministrul Virgil Popescu, acuzat că a luat măsuri antinaționale

Virgil Popescu, considerat ”asasin energetic” de către sindicaliștii din sector

Conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului Virgil Popescu, acuzându-l pe acesta că a luat măsuri antinaționale. Sindicaliștii au arătat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu, că au fost deturnate profiturile producătorilor de energie din România în conturile producătorilor străini.

Românii vor plăti scump preţul energiei electrice din cauza măsurilor antinaţionale luate de Ministerul Energiei, care a oprit termocentralele din România pentru a face loc importului de energie, finanţând astfel companiile străine şi asigurând locuri de muncă pentru străini, susțin sindicaliștii de la Solidaritatea Hunedoara, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Florin Cîțu. Aceștia arată că Termocentrala Mintia a fost oprită într-o perioadă în care preţul la energie electrică asigura un profit societăţii la care acţionar unic este statul român.

”Cine va răspunde pentru deturnarea profitului producătorilor de energie din România în conturile producătorilor străini? Cine va răspunde pentru sărăcirea românilor? Cum vor rezista firmele din România în piaţă dacă preţul la gaze naturale a fost dublat, iar cel la energie va creşte de două – trei ori şi se va reflecta în toate produsele din comerţ? Cum poate un ministru să renunţe de capul lui la Independenţa Energetică a României? De ce, domnule Cîţu, România liberală, pe care o tot clamaţi, permite sărăcirea acestui popor?  De ce permiteţi miniştrilor din cabinetul dumneavoastră să poarte uniforma altor state? De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a stins lumina la propriu în şase judeţe din nord-vestul țării pe 8 ianuarie 2021? De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a lăsat 22.000 de locuitori din municipiul Deva în frig în plină iarnă şi în pandemie? De ce mai aveţi în cabinet un ministru care a închis şcolile din municipiul Deva din cauza frigului, şi nu a pandemiei? De ce îi permiteţi unui ministru să îşi reverse ura faţă de această ţară asupra românilor? De ce îi permiteţi ministrului energiei, un asasin energetic, să pună în pericol siguranţa Sistemului Energetic Naţional?”, se precizeză în scrisoarea deschisă adresată premierului.

Mintia, 10% din necesarul de energie electrică

Conducerea Sindicatului Solidaritatea îi cere prim-ministrului continuarea activității Termocentralei Mintia și modernizarea acesteia, având în vedere că este un bun național care poate asigura peste 10% din necesarul de energie electrică a României. ”Termocentrala a rămas fără personal, fapt ce a dus la imposibilitatea executării manevrelor specifice pentru conservarea instalaţiilor, și va deveni istorie odată cu îngheţarea instalaţiilor energetice, care nu pot fi încălzite decât prin funcţionarea la minim tehnic a centralei. De asemenea, în municipiul Deva sunt şcoli, grădiniţe, instituţii publice, agenţi economici şi circa 2.500 apartamente condamnate la frig în această iarnă, Primăria Deva şi Prefectura Hunedoara fiind indiferente în faţa acestui dezastru social. Numărul şomerilor rezultaţi ca urmare a închiderii Termocentralei Mintia este o problemă majoră într-un judeţ care nu oferă locuri de muncă, dar nu trebuie omişi nici furnizorii de echipamente şi piese de schimb care pe orizontală sunt mult mai mulţi. Asistăm la migraţia forţei de muncă în afara ţării, în special a unor categorii profesionale greu de format şi care cere timp”, susține Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Vestul țării, în beznă

Termocentrala Deva-Mintia este singura centrală de mare putere din zona de vest a țării care poate asigura energia electrică necesară consumatorilor din zona de vest și centrală a țării, semnalează sindicaliștii din sector. ”Lipsa mixtului energetic poate duce la transformarea României în cel mai mare importator de energie electrică din regiune. Interesul național trebuie să fie motorul de acțiune în implementarea unor programe ample de modernizare a sectorului energetic în această zonă a țării”, mai spune președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.188 afisari

24 COMENTARII

  1. Puscaria e singura rasplata pt acest tradator care peste noapte a decis el asa masuri ca nicaieri in ue.

  2. De cel puțin 80 de ani incoace tradatorii României și poporului român nu au pățit nimic. Și nici nu cred ca vor păți nimic de acum incolo! Sa ne amintim de Caraman spionu care a facut nu știu ce in Nato! Pai a stricat relațiile României cu Franța spionînd de fapt pt. ruși! Ceaușescu l-a pus pe liber că in acei ani nu-și putea justifica averea! Și nu putea sa-i faca nimic -anchetă/investigație-că era omul rușilor!

  3. Hitleristule te n dinti si pe tine si pe aia din guvern. Venim cu furcile la voi jigodiilor naziste ce sunteți.

    • LOL aia au arme de foc. Ce vrei ma amarule sa faci tu cu furca ta stirba? Vino si tu macar cu o crosa de golf.

  4. Simpla puscarie e prea putin pentru astia. Ocna, munca grea, pe viata. Daca Romania ar fi avut la conducere niste patrioti ca Vadim Tudor, s-ar fi înăsprit legile iar interlopii, mafioții, vînzătorii de țară ar fi fost pedepsiți exemplar, le-ar fi pierit cheful altora. Dar poporul român, care doarme pe el, se uită la Las Fierbinți şi se vaietă, tolerează numai nemernici care-i decid soarta si se pişă în capul lui, de 30 de ani. Asta-i situatia.

    • Nici vorba !
      I-au votat ”civilizatii” de bacui si ardeleni, ca ei sint de ”dreapta” etc.
      Asa ca, Dumnezeu nu bate cu parul si cind vrem noi !!!
      Pe vremea lui ”impuscatul” timisorenii aveau Comtim-ul(combinatul STATULUI COMUNIST), aveau carne cu nemiluita, dar goneau din magazinele lor pe aceia din alte judete care veneau cu mina tremurinda sa cumpere o bucata, pentru copii.
      Apoi, in Decembrie, bacuii erau eroii luptei de eliberare de sub comunism, decapitind militarii si sustinind zvonurile cu 60.000 de morti etc.
      Ceva similar se petrecea in blestematul de Sibiu, alt oras sasesc , ”martir” si tradator.
      Sibienii nu duceau, nici ei, lipsa de mincare fiindca il aveau pe Nicusor care oprea tirurile sa nu plece la export si facind politica impotriva lui Nicu cel batrin.
      Apoi, Nicusor si-a primit rasplata si zace acum sub tarina !
      Asa ca, sa stea ”civilizatii” in frig si intunericul Iadului, pina se vor destepta !!!
      Pot merge , temporar, in orasele unde este iluminat stradal functional, ca sa nu uite cum arata lumina !!!

      • Tu esti deplasat rãu de tot.Magazinele erau goale peste tot în tarã, oamenii Securitãtii zvoneau -cã la tine magazinele sunt goale dar în orasul vecini se gãseste-sã punã vina pe autoritãtile locale în schimb la Ceausescu.

    • Asistatule, salariile putorilor împuțite bugetare trebuie ÎNJUMĂTĂȚITE, nu „înghețate”. LA FEL ȘI NUMĂRUL LOR!

  5. Barbu gheorghe cand vei merge
    La spital cu hoitu ti pal
    De durere cand vei rage
    Cin’ te scoate atunci la mal?

    Te va scoate alogenul
    Sasul vostru interlop
    Iti va pune pune oxigenul?
    Sau vre un bugetar de top!

    Esti o javra imputita
    Mintea ta la fundul budei
    Vipera in rau prostita
    Martafoi ,javra ranjita!

    • Vierme, kourva de mă-ta nu ți-a dat un nume când te-a fătat? Oxigen vei avea nevoie tu și hăndeii tăi, da, putoare bugetară ce ești!? Eu mă bazez pe imunitatea mea naturală. Iar la spital voi merge la privat, nespălatule!
      Și învață să scrii, dejecție asistată.

  6. Trebuia terminat cu americanii modulul de la Cernavoda si inca 5 platforme de gaz in Marea Neagra ei nu au facut decat 1. Apoi liberalizai pretul la energie dar pe piata romana nu dupa piata Austriei care face nunti cu Putin…
    Asa nu ai putere decat sa ingheti toate preturile la energie ca Spania. Credeti ca minerii din Germania de pe Rin sau Rinehold au inchis minele? Ei au cel mai mare dioxid de carbon din Ue ca au facut 21 de milioane de tone de carbuni…. Numai voi guvernul Parțu, prosti sadea, ati inchis minele. Vorba lui Miron nu e tarziu sa revenim la Bucuresti..

  7. Modulul atomic si sondele inseamna + 50 % curent si + 50% gaz te doare in cur pe cel putin 10 ani pana se mai inventeaza ceva energizant.

  8. Vazand prostia interesata si dirijata a potentatilor zilei, m’apuc’un dor de UNUL, parca prea repede uitat, care vorbea in Parlamentul Romaniei de niste procese pe stadioane. Din ceea ce citesc, parca si astea ar fi prea putin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger