AcasăSOCIALMinistrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare...

Ministrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou” – VIDEO

Ministrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou” - VIDEOMinistrul Sănătății, după incendiul de la spitalul din Ploiești: ”Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Cseke Atilla)

O nouă dramă s-a abătut asupra unui spital din România, în plină pandemie COVID, din cauza unui incendiu. Doi oameni și-au pierdut viața la Ploiești, după ce un incendiu s-a produs, în dimineața zilei de joi, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. O infirmieră a suferit arsuri, iar mai mulți pacienți au fost evacuați.

În așteptarea concluziilor specialiștilor cu privire la cauzele care au dus la izbucnirea incendiului, ministrul interimar al Sănătății a ieșit în fața presei, cu o serie de precizări.

„Sunt doi pacienți care, din păcate, au decedat. A fost o evoluție dacă vreți fulminantă a acestui incendiu, care a fost anunțat la 4:16. În 10 minute, primele echipaje de intervenție au fost la fața locului și în 3 minute s-a stins incendiul”, a susținut ministrul interimar al Sănătății.

Declarații despre infirmiera rănită

Infirmiera rănită în urma incendiului de la spitalul ploieștean a fost adusă la Floreasca, în Capitală, a confirmat oficialul guvernamental.

„Din informațiile noastre, infirmiera, care are și arsuri și a fost transferată la Spitalul Floreasca, a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul și combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a precizat Cseke Atilla.

De altfel, fiica femeii a făcut primele declarații, după cele întâmplate la spitalul din Ploiești, anunțând că mama sa are arsuri de gradul I și II – VEZI AICI.

Ministru: Avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc

Pe de altă parte, Cseke Atilla a vorbit despre o o suprasolicitare a sistemului medical autohton.

„Ceea ce știm astăzi, și nu știm de azi dimineață de la acest incendiu, ci știm din săptămânile în care suntem, este acela că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ține, pentru că valul pandemic va mai ține”, a precizat ministrul interimar al Sănătății.