AcasăSOCIALMinistrul Năsui, făcut praf de IMM-uri: ”Este o catastrofă!”

Ministrul Năsui, făcut praf de IMM-uri: ”Este o catastrofă!”

Useristul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, pus la colț de IMM-uri

Reprezentanții IMM-urilor s-au arătat extrem de indignați de faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a blocat banii europeni destinați întreprinderilor mici și mijlocii, susținând că acesta acționează împotriva intereselor naționale. ”Actualul ministru al Economiei habar nu are, nu înțelege nimic”, a afirmat Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al CNIPMMR.

Blocarea de către Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a Măsurii 3, care sprijinea, cu bani europeni, întreprinderile mici și mijlocii, a stârnit revolta reprezentanților acestui sector, care, efectiv, l-au pus la zid pe demnitarul USR. ”Actualul ministru al Economiei este un impotent. A blocat toate programele care erau începute, sub diverse pretexte. Adică în loc să dea drumul la ce era și să adauge ceva în plus, a blocat și ce se începuse. Deci în momentul de față, în ritmul actual, și vă spun ca economist cu 50 de ani de experiență, Guvernul nu va putea absorbi niciun sfert din bani. Toate programele pentru IMM-uri sunt blocate. Domnule, când este ceva și merge, bine, ne-bine, continui, vii și adaugi altceva, dar nu blochezi. Scopul României este să absoarbă bani europeni, nu să-i blocheze. Niciodată România nu a avut atâția bani la dispoziție și în loc să-i absoarbă imediat în economie, sub diverse pretexte, amână. Banii care intră azi în economie au valoare mult mai mare decât banii care vor intra peste trei luni sau peste șase luni, pentru că ăștia produc. O economie bine condusă atrage imediat banii aceștia, ca să genereze venituri. Actualul ministru al Economiei este o catastrofă. Ăla este contra intereselor naționale. România nu a fost în stare să absoarbă fonduri când a avut de patru ori mai puțini bani, iar acum, ce începuse ministrul Virgil Popescu și mergea cât de cât, nu grozav, dar mergea, ministrul de acum a blocat cu totul. Banii ar fi trebuit băgați imediat în economie și, ce nu-i plăcea, venea cu suplimentare. Fondurile trebuie atrase cât mai rapid pentru că la anul banii ăștia se blochează și se redistribuie, sunt în conducerea Fondului Social European și știu ce se întâmplă”, ne-a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

A dat afară toți oamenii care aveau habar din minister

Polonia, care anul trecut era în urma noastră, a reușit să atragă până acum patru tranșe de bani, în timp ce România s-a blocat la prima tranșă, ne spune Ovidiu Nicolescu. ”Acest ministru habar nu are. Nu pricepe și îi este frică. Când pui un nepriceput să conducă un domeniu și are niște consilieri proști și neinformați ca și el, se merge pe principiul cine nu acționează nu greșește. Păi el dacă nu pricepe, e clar că este înconjurat de niște consilieri proști. A scos toți secretarii de stat care erau înainte și toți consilierii de la foștii miniștri care mai știau ceva și a venit cu unii care habar nu au, în frunte cu el. Nu are viziune economică, nu înțelege nimic. Este antinațional, nu că vrea, ci pentru că nu-l duce capul. Nu se blochează niciodată când sunt bani, este un principiu elementar în economie. Niciodată nu au fost atâtea miliarde de euro. Eu am condus IMM-urile timp de două decenii și totdeauna era problema, pe care o discutam cu premierul și ministrul de finanțe, că nu sunt bani. Acum ai bani și nu îi introduci în economie. Noi, când am început anul trecut, am fost printre primele țări care am cerut bani de la Uniunea Europeană și am făcut redistribuiri, când era Boloș ministru, că ăla, dacă a lucrat în sistem, pricepea. Atunci am fost printre primele patru state, iar polonezii erau după noi. Polonezii, între timp, au absorbit patru valuri de bani și noi ne-am blocat la primul”, ne-a mai precizat președintele de onoare al CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Nu avem nicio șansă cu PNRR

Economistul Ovidiu Nicolescu ne spune că, la cum se mișcă acum lucrurile, nu avem nicio șansă să cheltuim banii din PNRR. ”Guvernul ăsta care a venit cu Cîțu se mișcă foarte prost. Timpul trece și ei nu au programele pregătite. După negocierile cu Comisia Europeană, urmează votul Parlamentului European. Și, la Comisia Europeană, ăștia au văzut că se câcâie, au venit cu un plan prost și le-au cerut să-l modifice. În Parlamentul European, pe lângă voturile celor de dreapta, depind și de voturile socialiștilor. Și atunci ei trebuie să ajungă și la un compromis cu Ciolacu, pentru că există pericolul ca Partidul Socialist European să ne blocheze PNRR-ul. Cel mai important lucru este să absorbim banii, e mai puțin important dacă sunt pe stânga sau pe dreapta, orice ban intrat în economie creează venituri, impozite, salarii”, a mai afirmat Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al CNIPMMR.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.991 afisari

17 COMENTARII

    • DA,DA..REPEDE CA MOR USER-FRAIERISTII SI PENALI-LIMBISTII.REPEDE SUITI PE GARDUL CU 2000 w,DE BLGUL
      LABA LATA DE LA 3 COCEN-palat furat de la romani de ragaielile de nemti emigranti.adusi ed boul azvocat hot,unul cu
      porecla ZBANTRIANU.ASTA,HOTUL ARE INCA 2 PALATE-piata amzei si vila focicica,.BA,BA MILOGILOR RETADATI,
      OARBA DUPA VOI TOTI/SATANA VA CAUTA

  1. „Domnule, când este ceva și merge, bine, ne-bine, continui, vii și adaugi altceva, dar nu blochezi.”. Cum adică să continui ceva ce nu merge????? CUM???
    PĂI ASTA-I BATJOCURĂ LA BANII ABSORBIȚI! Doar în Rrrumânistan poate exista o așa concepție!

    „A scos toți secretarii de stat care erau înainte și toți consilierii de la foștii miniștri care mai știau ceva ” Ce știau? CE-AU ABSORBIT???

    „ Niciodată nu au fost atâtea miliarde de euro.” Ce zice șobolanu? Banii ăia sunt cu dobândă, jumătate din ei, și nu faci ce vrei tu cu ei ci ce vor europenii.

  2. RETARDATUL,PUI DE SECURIST CAPITALIST HOT-NU SECURIST SOCIALIST-ARE O MOACA DE SOBOLAN
    NASOL DE NASUI-SA I-O PUI LU NASOSUL NASUL,IN …CUR-CUBEUL ROSU DE BALEGA, IN GURA USER-FRAIERISTILOR DE LA OSPICIUL DE NEBUNI A LU CACALETE BARNA SI ORBETE,SI OHANETE.
    BA,BA,FASUI..DUTE DRACULUI LA TACTU,CU TABLE DE HARTIE PE UMERII COCOSATI DE HOTIE AZMERICANA
    FASUI,HUIHUI,
    TEMBELICA,CU AIA MICA,MICA..PLEACA LA BALACEANCA,PROSTOVANULE DE ITIC-STRUL-ca ai moaca de iehova-moise-imbirlic

  3. Daca vrei ca tara sa mearga hai-hui
    Punei in frunte pe Iohannis ,Nasui
    Pe Catu,pe Barna ,pe tanti Raluca,
    Pe Dragu ,pe ghenea,pe oros nekita

    Pentru muciuresteni ,alege macacii
    pe clotilda cea hoata de voturi cu sacii
    Pe onanistul acela ce se hlizeste
    Si mucii din nas ii mananca prosteste

    alege pe prostii ce au fost cersetori
    si punei acolo pe post de putori
    ca au de luat miliardele UE
    le vor pierde de fel cu gandirea lor sue

  4. Puneti la condus orice betiv ,drogat
    Dati sinecuri la soferi ,secretare
    Pe tudor chirila de ce l ati uitat?
    Dati i si lui ca va apara tare!

    Si el e drogat si betiv si cu capul
    Cand se dezbraca in chiloti la tv
    Credea ca asa e normal,vai saracul!
    Se crede a fi ceea el nici nu e!

    O musca de fund pe doamna Dacila
    Si fierbe ,se tulbura rau masokistu’
    De Catzu nu spune ca i doar o reptila
    Iar doamna a fost cel mai bun Prim -Ministru

    De jeguri ca tine mi e scarba mereu
    Si nu numai mie,li e scarba la toti
    CACI Tot ce e bun, pentru voi este rau
    Mai bine sa mergi prin tv in chiloti

    Tu canti ,uneori cantarea i frumoasa
    Dar cand privire ti e plina de ura
    mai bine ascult muzica sanatoasa
    Caci vorbesti si acuzi fara nicio masura!

    Lasa te de comenturi ca este mai bine
    Mai sunt si alti artisi insa ei niciodata
    Nu vorbesc si nu critica aiurea ca tine
    Lasa politica ca i urata fardata!

    • E cu trimitere voalata la ciorditorii pizidisti care a dus tara in prapastie si abia asteapta sa o ridice altii din groapa sa poata sa o devoreze .

      • Nu e cu nicio trimitere voalata.E vorba de adevarul gol golut O haita de prosti ,homalai si putori,au pus labele lor de criminali pe tara si manuesc justitia in interesul lor de hoti Democratie?!?Vai de capul nostru !Este tiranie infaptuita de un tiran gangav si alogen imprastiat si aerian TAra a ajuns in ruina PERODA ,justitea.politea .vorbe de analfabet nazist!.

        • Te referi la Dragnea , Ciordache si gasca , aia de-au mutilat Justitia , nu-i asa ?

          • 120 de miliarde furate de Catzu din imprumutul facut pe dobanzi astronomiceAcum nu mai au bani nici de dezinfectat spitalele .Ma refer la joianus curdefer care a ascuns dosarele de hot interlop cu justitea sa aservita Marefer la hotiile din pandemie facute de gasca leproasa Ma refer la faptul ca ati furat si din ajutoarele pentru R MoldovaMa refer la faptul ca aveti niste prosti cu scoala facuta in salturi pe repede inainte M arefer ca sunteti hoti ,prosti ,homalai si drogati.Va uram din toti rarunchii loazelor Ia sa vedeti ca din mult laudatele 80 de miliarde daca se vor aduce 2 miliarde deoarece sunteti prosti si rai Criminalilor!

  5. stimabilul este penal pt ce a facut cu platforma imm urilor si mai ales un distrugator de vieti ai unor cetateni carora le a inchis afacerile prin oug dar pe care nu i a ajutat cu nimic asa cum au facut toti europenii ba chiar dupa cate citim i a dat afara pe competenti si isi aduce slugi!!!!!!!!!!ccr il va pune la punct si pe el si pe toti acesti adunati de iohann sa distruga vietile romanilor!!!!!!!

  6. Nasuiul cel mai bogat roman el cu familionul Acum s a pus pe capatuiala distrugand ce e bun ca sa aiba ei castig

  7. …nu e el vinovat ca e intr-o functie atat de importanta…el trebuie sa-si bea biberonul….altii sunt vinovati, de la imitatia de presedinte la asa-zisul guvern…R.I.P.!

  8. Cum sa nu ti fie dor babaciune nebunaCine se mai uita la tine ,o stoarfa securista cu chip de femeie batrana,o scursura securistoida imbatranita in rele Onanie !

  9. Du te si da te cu capul in jos de pe blocul din piata revolutiei ca nu esti decat o jigodie nebuna ,nazista !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger