AcasăSOCIALMinistrul Muncii face clarificări. Budăi: „Nu vorbim de o înghețare a salariilor,...

Ministrul Muncii face clarificări. Budăi: „Nu vorbim de o înghețare a salariilor, ci de…” – VIDEO

(sursa foto: Marius Budai/Facebook)

Social-democratul aflat la șefia Ministerului Muncii, Marius Budăi, a venit, marți, cu precizări de ultimă oră, fiind vorba de informații de interes îndeosebi pentru bugetari. Totul, în contextul în care de câteva zile se vorbește despre măsurile pregătite de Guvern pentru reducerea cheltuielilor.

Oficialul din Guvern susține că nu e vorba despre o înghețare a salariilor, ci de „o neintervenție pe o perioadă limitată”.

„Avem nevoie ca o perioadă de câteva luni să nu mai fie intervenții asupra legii salarizării.
Ştiți foarte bine, suntem într-un contract cu Banca Mondială, punem la dispoziția Băncii Mondiale datele, astfel încât să avem oglinda unde suntem acum și să știm ce măsuri trebuie să luăm.

Deci, nu vorbim de o înghețare a salariilor, vorbim de o neintervenție pe o perioadă limitată”, a afirmat marţi ministrul Marius Budăi, aflat la Parlament.

Citiți și: Dezmăț pe bani publici în administrația locală. Salarii, sporuri umflate și plăți ilegale

Mai pot crește salariile până la sfârșitul anului? Răspunsul ministrului

Întrebat, în acest context, dacă mai pot crește salariile până la finalul anului, ministrul Muncii spune că este „o decizie pe care Coaliția o va lua”.

Acolo unde a fost nevoie de intervenție și ați văzut acele echilibrări, între sporurile venite din fonduri europene și PNRR, Coaliția a înțeles și a intervenit, pentru a nu avea scurgeri de personal dintr-o parte în alta.

Dar nu vorbim de majorarea salariului din lună în lună, pentru că suntem în luna aprilie și am majorat salariile în luna ianuarie, ci vorbim de o neintervenție pe o perioadă limitată asupra legii salarizării, astfel încât analiza de impact pe care o avem când plecăm în analiza finală pentru a crea noua lege a salarizării să nu fie modificată pe parcurs.

Atâta tot, nu vorbim de înghețări de salarii”, a mai precizat Marius Budăi.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari

5 COMENTARII

  1. Un parvenit ajuns ministru,care abuzează angajatele,nu mi vine să cred ce costum are , cravată și butoni,un pinguin 🐧 că și șeful său din guvernul României -Ciuca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger