AcasăSOCIALMinistrul Muncii, anunţul lunii pentru pensionari: vor primi mai mulţi bani! Sumele...

Ministrul Muncii, anunţul lunii pentru pensionari: vor primi mai mulţi bani! Sumele intră pe card sau le aduce poştaşul

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că românii care beneficiază de pensia minimă garantată se vor bucura de o majorare semnificativă.

Oficialujl Guvernului a vorbit despre o majorare a pensiei minime, însă, nu a precizat de când vor primi mai mulți bani pensionarii români.

300-500 lei, bani în plus la pensie

Românii pensionari vor primi 300-500 de lei în funcţie de pensia pe care o au, ca ajutor pentru inflaţie. Banii vor fi primiţi în luna octombrie, după ce prima parte a fost dată la începutul anului.

Aici avem două variante de lucru. Ne dorim să avem un proces de adoptare a noii legi a pensiilor cât mai rapid. Dacă acest act normativ va fi finalizat înainte de 1 ianuarie 2024, atunci vom vedea în noua lege a pensiilor.

Categoric vom avea o pensie minimă mai mare, fiindcă tocmai de la ideea aceasta se pleacă.

Considerăm că suma de 1225 lei este o pensie foarte mică și tocmai aici ne dorim să venim cu o creștere a pensiilor.

Ne dorim să avem o creștere care să se simtă, dar îmi este imposibil să vă spun acum un procent, fiindcă la legea pensiilor avem trei variante de lucru”, a declarat minstrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la Antena 3.

500 lei la pensii sub 1.500 lei

Românii care au o pensie mai mică de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 500 de lei. Românii care au o pensie între 1.500 şi 2.500 de lei vor primi un ajutor de 400 de lei.

Românii care au o pensie între 2.500 şi 3.000 de lei vor primi un ajutor de 300 de lei.

„Avem următoarea situație acum: avem două priorități imediate la Ministerul Muncii. Una dintre acestea este legea pensiilor.

Legea pensiilor din sistemul public și legea pensiilor de serviciu sunt aferente cererii de plată trei din PNRR, ceea ce înseamnă că trebuie să ne mișcăm foarte rapid”, a mai zis ministrul Muncii.

author avatar
Andrei Ștefan