AcasăSOCIALMinistrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Budăi: „Lucrăm...

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii. Budăi: „Lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023” – VIDEO

(sursa foto: Marius Budai/Facebook)

Sunt declarații de ultim moment pe care le-a făcut, luni, 19 septembrie, ministrul Muncii, Marius Budăi, aflat la Iași.

Budăi a ieșit în fața presei alături de mai mulți social-democrați, între ei Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în Cabinetul Ciucă.

Cu cât ar putea să crească pensiile de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a anunțat că PSD lucrează la un program de măsuri sociale, pentru iarna ce urmează, respectiv pentru iarna 2022-2023. Și a făcut noi precizări pe tema creșterii pensiilor, dar și a salariului minim.

Recent am lansat din partea PSD un program de sprijin pentru cetățeni și vom lansa și în continuare, deja lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023, un program de măsuri sociale.

Primele măsuri – noi am solicitat în urma calculelor și analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie, dar și o discuție transparentă, în urma discuțiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și cu premierul, începând de astăzi (luni – n.red.), la nivelul Ministerului Muncii am declanșat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuție transparentă cu partenerii sociali (…) patronatele și (…) sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem și o creștere a salariului minim brut garantat în plată în România, ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European în 6 iunie 2022, (…) dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European”, a spus Budăi.

Urmează alte discuții

Urmează noi discuții, de această dată în cadrul Consiliului Naţional Tripartit. „Discuţiile preliminare din cadrul Comisiei de Dialog Social vor fi translatate în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, acolo unde cu toţi miniştrii vom discuta cu mediul de afaceri, dar şi cu sindicatele, pentru o creştere a salariului minim care să se întâmple de la 1 ianuarie”, a mai anunțat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

În 14 septembrie, Budăi transmisese, de această dată pe Facebook, că salută adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european. „Cât sunt în funcția de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România, ba, dimpotrivă, mă voi lupta ca pensiile părinților și bunicilor noștri să crească.

Altfel, salut adoptarea de către Parlamentul European a Directivei privind instituirea unui salariu minim la nivel european, care va fi 50% din salariul mediu! De când a reintrat la guvernare PSD a susținut, prin Ministerul Muncii, adoptarea acestei Directive, căreia alții, care au guvernat înainte, i s-au opus!”, scrisese, la acea dată, politicianul aflat în fruntea Ministerul Muncii, în Guvernul Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
189 afisari

1 COMENTARIU

  1. vorbiti mult , faceti putin.
    Citeste statisticile INM: au murit foarte multi pensuionari in 2022, 2021… este record de la razboi.
    Cuoplat cu plecarea tinerilor … o sa ramana tara goala .O umpleti cu migranti .
    Vai d steaua voastra . Ramaneti in istorie ca DISTRUGATORI, Indiferent de partide.
    Tara va trece peste moment . Greu , dar va trece. Nu o lasa Dumnezeu.
    Dar voi , veti fi blestemati pana la a 7 -a generatie.
    Toti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger