AcasăSOCIALMinistrul Muncii a dezvăluit cum poate creşte vârsta de pensionare. Ce speranţă...

Ministrul Muncii a dezvăluit cum poate creşte vârsta de pensionare. Ce speranţă de viaţă au românii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a vorbit despre criteriile în funcţie de care poate creşte vârsta de pensionare în ţara noastră. Se ştie, totul e legat de speranţa de viaţă a românilor.

Ministra a transmis că noua Lege a pensiilor 2024 se adresează şi „românilor care sunt angajați acum și care, prin noua lege, trebuie să știe că vor beneficia de puncte de stabilitate în plus, ceea ce, pentru o vechime mai mare de 25 de ani îi va duce la o pensie mai bună”.

Cum creşte vârsta de pensionare?

În ceea ce privește vârsta de pensionare, având în vedere că este condiţionată de creşterea speranţei de viaţă, Simona Bucura Oprescu a afirmat:

”Vârsta de pensionare este stabilă, fiindcă mecanismul cu care am venit este o garanție a faptului că vârsta de pensionare nu va crește arbitrar, nu va crește ad-hoc, nu este în pixul unui ministru, al unui Guvern.

Creșterea vârstei de pensionare este un mecanism în care, dacă speranța de viață nu crește o lună, vom rămâne la aceeași vârstă de pensionare”.

Ce speranţă de viaţă au românii

Ministrul Muncii a afirmat că, în prezent, speranţa de viaţă în România este la bărbaţi 70,4 ani bărbaţi, iar la femei 78 de ani.

”Chiar dacă creșterea vârstei de pensionare pentru femei ne-a fost impusa de PNRR, am încercat să o adaptam la specificul românesc.

Anume faptul că perioada de creștere copil este vechime, iar pentru fiecare copil se scade vârsta de pensionare cu 6 luni”, a spus Simona Bucura-Oprescu.

author avatar
Andrei Ștefan
399 afisari

5 COMENTARII

  1. Varsta de pensionare se creste simplu: din pix. Ca pensiile primite sunt de doua ori mai mici decat suma care s-a cotizat pentru ele, asta e un lucru dovedit, doar cineva trebuie sa tina in spate si specialii, nu? 🤬

  2. Aceasta Bucura cu fatza de femeie de serrviciu vorbeste prostii. Ce speranta de viata cand se face tot posibilul sa mori la 50 de ani?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri