AcasăSOCIALVacanța de iarnă, sub amenințarea variantei Omicron a coronavirusului. Ce mesaj are...

Vacanța de iarnă, sub amenințarea variantei Omicron a coronavirusului. Ce mesaj are pentru elevi ministrul Educației

vacantaMinistrul Educației, vești pentru elevi privitor la vacanța de iarnă

Toată lumea e panicată de noua variantă de Covid-19, Omicron, și deja apar întrebări în rândul elevilor și părinților cu privire la desfășurarea cursurilor în următoarea perioadă.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a oferit explicații clare: în prezent, nu se pune problema prelungirii vacanței de Sărbători, în contextul răspândirii variantei Omicron.

În cazul în care situația pandemică din cauza tulpinii africane se va înrăutăți, atunci se vor purta discuții privind acest subiect.

„Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale. Vacanța de Sărbători va rămâne așa cum este în prezent.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Începe testarea în școli

De asemenea, oficialul a mai vorbit despre situația distribuirii testelor în școli, acesta precizând faptul că fiecare instituție va decide felul în care vor fi distribuite aceste teste.

„Distribuția este o chestiune de organizare internă: există directori, există profesori, există diriginți. Diversitatea școlilor este foarte mare, dar organizarea internă este cunoscută doar de către directori.

Ordinul comun precizează foarte clar: acolo unde există disponibilitate din partea personalului didactic, testele se pot efectua la școală, cu acordul părinților. Dacă profesorii nu își asumă acest demers, atunci elevii vor fi testați de către părinți acasă. Important este să raportăm corect rezultatul acestor teste, astfel încât să avem o imagine cât mai clară.”, a afirmat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Vacanța de iarnă, scurtată pentru elevii de gimnaziu și liceu

Vacanța de iarnă vine pentru elevii de gimnaziu și liceu, astfel că școlile vor fi închise timp de două săptămâni. Conform Ministerului Educației, elevii din clasele 0- IV intră în vacanța de iarnă începând cu 23 decembrie 2021 și revin la școală pe 10 ianuarie 2022.

Elevii din gimnaziu si liceu se întorc la școală pe data de 3 ianuarie, astfel că vacanța lor va fi puțin mai scurtă față de vacanța de iarnă a celor mici.

author avatar
Andreea Vlad
238 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger