Cauta

Ministrul Educației explică decizia ca școala să nu mai ceară date despre profesia părinților: ”Am avut şi eu copil care a fost elev”

Ministrul Educației explică decizia ca școala să nu mai ceară date despre profesia părinților: ”Am avut şi eu copil care a fost elev”

Cu două săptămâni rămase până la începerea noului an școlar – în contextul generat de noul coronavirus – răstimp în care părinții, copiii, dar și cadrele didactice așteaptă să afle informații oficiale cu privire la condițiile în care se vor desfășura orele, din 13 septembrie, când urmează să se dea startul cursurilor, un lucru s-a aflat drept sigur.

Și anume că rubricile de la catalog, în care până acum se treceau informații cu privire la profesia și locul de muncă al părinților, nu se vor mai completa. Iar ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat, luni, și care au fost considerentele pentru care s-a ajuns la această decizie luată la nivelul Ministerului Educației.

Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie să spunem mai jos, pe o ierarhie pe care nu o asum din perspectivă socială.

Deci pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţie al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informaţii nu îl ajută pe profesor în evaluare pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului şi niciun fel de alte criterii”, a susținut ministrul Educației.

Cîmpeanu: Am avut şi eu copil care a fost elev

Totodată, Cîmpeanu a amintit că e părintele unui copil care, anii trecuți, a fost la rândul lui elev și a dau un exemplu pe care l-a considerat a fi concludent. “Nu o să mă raportez la experienţele altora, dar am avut şi eu copil care a fost elev şi care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru.

Deci toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a susținut ministrul.

Totodată, oficialul guvernamental aflat la șefia Ministerului Educației a anunțat, tot în prima zi a acestei săptămâni, că pe 13 septembrie vor putea fi organizate festivități menite să marcheze startul anului școlar, cu accent pe purtarea măștii de protecție.

”Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții – prin excepție, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie ea va fi obligatorie și la exterior, pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează, elevi, părinți, bunici, profesori, și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Ultimele stiri

  • Israelul explică masacrul din Rafah
  • Ciolacu va avea o ședință cu miniștrii privind PNRR
  • Ciolacu: „Vom avea ședință de guvern comună cu Ucraina”
  • Nuntă criminală! S-au tras focuri de armă la petrecere. Mirele a ajuns la închisoare
  • Alege ce citești
  • În lipsa ciclonului…
  • Cerşetor-mituitor! I-a oferit şpagă 100 de euro unui poliţist ca să nu-l amendeze
  • Adrian Videanu şi Ioan Niculae au scăpat! Achitați definitiv în dosarul Romgaz
  • Derapaj cu declarații naziste ale unui lider liberal, în fața generalului Ciucă: “ostașul în slujba țării” a aprobat dând din cap
  • Germania „inundă” Europa cu 1,3 milioane de refugiați ucraineni!
  • Exit mobile version