AcasăSOCIALMinistrul Educației explică decizia ca școala să nu mai ceară date despre...

Ministrul Educației explică decizia ca școala să nu mai ceară date despre profesia părinților: ”Am avut şi eu copil care a fost elev”

Ministrul Educației explică decizia ca școala să nu mai ceară date despre profesia părinților: ”Am avut şi eu copil care a fost elev”

Cu două săptămâni rămase până la începerea noului an școlar – în contextul generat de noul coronavirus – răstimp în care părinții, copiii, dar și cadrele didactice așteaptă să afle informații oficiale cu privire la condițiile în care se vor desfășura orele, din 13 septembrie, când urmează să se dea startul cursurilor, un lucru s-a aflat drept sigur.

Și anume că rubricile de la catalog, în care până acum se treceau informații cu privire la profesia și locul de muncă al părinților, nu se vor mai completa. Iar ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat, luni, și care au fost considerentele pentru care s-a ajuns la această decizie luată la nivelul Ministerului Educației.

Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie să spunem mai jos, pe o ierarhie pe care nu o asum din perspectivă socială.

Deci pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţie al tuturor copiilor. Pe de altă parte, aceste informaţii nu îl ajută pe profesor în evaluare pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului şi niciun fel de alte criterii”, a susținut ministrul Educației.

Cîmpeanu: Am avut şi eu copil care a fost elev

Totodată, Cîmpeanu a amintit că e părintele unui copil care, anii trecuți, a fost la rândul lui elev și a dau un exemplu pe care l-a considerat a fi concludent. “Nu o să mă raportez la experienţele altora, dar am avut şi eu copil care a fost elev şi care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru.

Deci toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a susținut ministrul.

Totodată, oficialul guvernamental aflat la șefia Ministerului Educației a anunțat, tot în prima zi a acestei săptămâni, că pe 13 septembrie vor putea fi organizate festivități menite să marcheze startul anului școlar, cu accent pe purtarea măștii de protecție.

”Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții – prin excepție, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie ea va fi obligatorie și la exterior, pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează, elevi, părinți, bunici, profesori, și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

280 afisari

4 COMENTARII

  1. George Bacovia
    Lacustra

    De-atitea nopti aud plouind,
    Aud materia plingind…
    Sint singur, si mă duce un gând
    Spre locuintele lacustre.

    Si parca dorm pe scinduri ude,
    In spate mă izbeste-un val –
    Tresar prin somn si mi se pare
    Ca n-am tras podul de la mal.

    Un gol istoric se intinde,
    Pe-acelasi vremuri mă gasesc…
    Si simt cum de atita ploaie
    Pilotii grei se prabusesc.

    De-atitea nopti aud plouind,
    Tot tresarind, tot asteptind…
    Sint singur, si mă duce-un gând
    Spre locuintele lacustre.

  2. @ Dacă ăsta de e ministru la învățământ are vreo proiecție a evoluției natalității pe categorii sociale, nivel de educație, ?

  3. Ii doare in cur pe astia de natalitate ,ei fac tot posibilul ca in Romania sa nu se mai nasca copii agresand ceea ce a mai ramas din tanara generatie cu porcarii gen educatie sexuala la 3 ani,scoala online,vaccinare si masti care sa le distruga aparatul respirator plapand.Romanii raspund si ei ,nu mai fac copii.Cu greu mai intalnesti pe strada o femeie insarcinata.In satul unde m-am nascut preotul spune ca anul acesta s-a nascut UN copil ,acum 30 de ani in perioada asta boteza 15-20 de copii.Ii doresc alogenului ministru si proastei de la MS sa fie ministri si peste 30 de ani sa vedem cui mai pun masti.

  4. Aseara eram cu unul dintre copii ( ce asteapta sa inceapa clasa 2-a ) in masina , cand am auzit la radio stirea ca la orele de sport s-a eliminat masca ; sincer , nu ersm atent la stiri , dar am auzit reactia de bucurie a copilulului ,, iee” s-a eliminat masca la sport !!!
    Daca suntem realisti , nu ne putem preface ca virusul nu exista , ca ne deranjeaza , da ne deranjeaza , dar sa-i punem ministrului in carca faptul ca impune niste reguli in zona scolilor , pentru a ne proteja in primul rand copii , nu mi se pare corect . Pana la urma, au mai mult de suferit daca poarta masca , s-au daca se intampla sa contacteze virusul ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger