AcasăSOCIALMinistrul Educației a luat o decizie în privința profesorilor nevaccinați. Ce se...

Ministrul Educației a luat o decizie în privința profesorilor nevaccinați. Ce se întâmplă, de fapt, din toamnă

profesori

Unul dintre cele mai delicate subiecte din această perioadă este vaccinarea. Un subiect pe care l-a abordat, recent, și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu este mai decis ca niciodată că revenirea în bănci trebuie să aibă loc la data stabilită, respectiv pe 13 septembrie. Astfel că, potrivit ministrului Educației, profesorii nevaccinați anti-Covid-19 vor avea parte de un regim special la intrarea în școli.

Oficialul își dorește ca elevii și profesorii să revină la școală în condiții de siguranță, pentru a preveni răspândirea coronavirusului și repetarea scenariilor din anul școlar 2020-2021. Pentru a crește siguranța și a limita transmiterea comunitară a virusului, Sorin Cîmpeanu a anunțat că procesul de vaccinare trebuie să continue, astfel că profesorii încă nevaccinați sunt încurajați să treacă la acțiune pentru binele tuturor.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja”, a dezvăluit ministrul Educației.

Cîmpeanu, despre obligativitatea vaccinării profesorilor

Cu privire la obligativitatea vaccinării în cazul profesorilor, Sorin Cîmpeanu susține că pledează pentru o modalitate prin care cadrele didactice să apeleze la vaccinare datorită conștientizării beneficiilor și nu dintr-o obligativitate impusă de autorități

„Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de Educație să poată înțelege acest lucru.

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a adăugat acesta.

Testare periodică în școli

Întrebat de posibilitatea testării cadrelor didactice la intrarea în școli, ministrul nu exclude această variantă. El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare. „Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

author avatar
Andreea Vlad