AcasăSOCIALMinistrul Bode, primele declarații în cazul polițistului care a accidentat cu mașina...

Ministrul Bode, primele declarații în cazul polițistului care a accidentat cu mașina două fetițe: „Am decis să reanalizăm…”

Ministrul Bode, primele declarații în cazul polițistului care a accidentat cu mașina două fetițe: „Am decis să reanalizăm...”Ministrul Bode, primele declarații în cazul polițistului care a accidentat cu mașina două fetițe: „Am decis să reanalizăm...” (foto: Facebook)

Ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode, a avut o primă reacție pe marginea accidentului în care a fost implicată o mașină de poliție, joi, 13 ianuarie, în urma căruia o fetiță, Raisa, a pierit, iar o altă copilă a ajuns la spital.

Bode a adus în discuție un element de natură emoțională, ținând să menționeze că e părintele unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa. „Din păcate, pe 13 ianuarie, un poliţist din cadrul Secţiei 5, Poliţia Capitalei, a accidentat două minore, ambele în vârstă de 11 ani, Raisa pierzându-şi viaţa, iar Maria suferind mai multe traumatisme, astăzi (fiind-n.n) în afara oricărui pericol.

Regret enorm această tragedie care a șocat o țară întreagă. Și, dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător. Știm că orice am spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi”, a declarat Bode, luni, 17 ianuarie, în fața presei.

Ministrul de Interne a adresat condoleanțe familiei greu încercate de această tragedie. „Vorbim de o faptă ireparabilă. Însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri, în limita competențelor legale, și să prezint rezultatele acestor măsuri. Încă o dată, transmit condoleanțe familiei Raisei și însănătoșire grabnică Mariei”, a mai spus Bode.

Verificări cu privire la situația polițistului

Ministrul a făcut referire și la măsurile luate în acest caz care continuă să se afle în atenția opiniei publice. Bode a declarat că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nicidecum într-o misiune cu un caracter de urgență.

„Așadar, imediat după producerea acestei tragedii, am solicitat transparență și celeritate în documentarea acestui caz. În acest sens, am alocat resurse suficiente și am sprjinit nemijlocit procurorul. Imediat ce s-a pus în mișcare acțiunea penală, polițistul a fost pus la dispoziție de către Poliția Capitalei. În paralel, Poliția Capitalei a declanșat verificări cu privire la situația agentului, luând totodată și alte măsuri organizatorice.
Fac precizarea că polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești, la solicitarea structurii de evidență a populației.

Precizez, de asemenea, că nu executa o misiune cu caracter de urgență”, a susținut ministrul Bode.

Ministrul a subliniat, totodată, că „legea este foarte clară: tot ce înseamnă conducere în regim prioritar, şi dacă te deplasezi în misiune poliţienească sau în misiune de urgenţă, (…) cel care conduce o mașină a poliției are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală”.

Bode: „Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă”

Totodată, liberalul aflat la șefia Ministerului de Interne a anunțat ce s-a decis în privința procedurii de recrutare din sursă externă la nivelul MAI.

„Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât este de necesar, pe atât de riscant în unele situații. (…) Suntem obligați să recurgem la această procedură de selecție, de recrutare din sursă externă, pentru a acoperi acest deficit de personal uriaș din MAI, aproape 30.000 de funcții”, a susținut Bode.

Două fetițe au fost lovite de o mașină de poliție, pe 13 ianuarie, pe o stradă din sectorul 1 – Laminorului, una dintre copile pierzându-și viața. Cazul a generat numeroase reacții la nivelul opiniei publice. La locul tragediei, oamenii au adus candele și flori, în memoria Raisei. Copila a fost înmormântată sâmbătă.

Despre polițistul aflat la volanul autospecialei s-a aflat că a fost plasat sub control judiciar.

308 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce latura emotionala , bode? Ai vazut filmarea? Ai vazut ce viteza avea masina? Ai vazut fetele care erau deja pe carosabil angajate sa traverseze? La puscarie.

  2. Lăsați justiția să-și spună cuvântul și apoi vom mai vedea.
    Nu mai huliți poliția că nu știi când ai nevoie de ea, au fost cazuri și cazuri.
    Dreptatea finala o face doar al de sus.

  3. Se cauta fel de fel de tertipuri sa scape curcanul jegos,ba ca nu prea se vedea marcajul,ba ca a trecut un autobuz !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger