AcasăSOCIALMinistrul Agriculturii îi invită pe români la „cozonac pufos şi aburind” şi...

Ministrul Agriculturii îi invită pe români la „cozonac pufos şi aburind” şi vin „din podgoriile româneşti” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

E târg de Crăciun în curtea Ministerului Agriculturii, din București. Locuitorii Capitalei sunt așteptați să viziteze târgul, deschis până vineri, 22 decembrie, unde vor găsi o mulțime de produse tradiționale.

Ministrul însuși a dezvăluit ce produse pot găsi vizitatorii târgului de la Ministerul Agriculturii – și anume cozonac proaspăt, inclusiv de post, dar și vin din podgoriile autohtone. Lansând, practic, o invitație la evenimentul găzduit de Ministerul Agriculturii.

„Se SĂRBĂTOREȘTE ROMÂNEȘTE la Târgul de la Ministerul Agriculturii!

COZONACUL pufos și aburind, inclusiv de post, și un pahar de vin din podgoriile românești, cu istorie și povești!”, a scris ministrul Florin Barbu, miercuri, 20 decembrie, pe Facebook.

Târgul de Crăciun, cu produse tradiționale, este organizat în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Se desfășoară în perioada 19 – 22 decembrie.

Târgul este organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor din cadrul Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR).

Vizitatorii vor găsi o gamă variată de produse tradiționale. „Astfel, cei care vor vizita târgul vor putea achiziționa bucate specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.”, a transmis ministerul, încă de zilele trecute, într-un comunicat.

Ce alte produse se găsesc la târgul de la MADR

sursa foto: Facebook/Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra produse precum magiun de prune Topoloveni, sau telemea de Sibiu. Și cei aflați în căutare de cadouri pentru Crăciun pot găsi la târg produse ce pot fi oferite în dar celor dragi, realizate de meșterii populari participanți la eveniment.

„Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă. Pentru cei aflați în căutare de cadouri, meșterii populari vin în întâmpinarea lor cu o gamă largă de produse ce pot fi oferite în dar celor dragi”, conform Ministerului Agriculturii.

Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 14:00.

author avatar
Andrei Coman
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger