AcasăSOCIALMinisterul Sănătății transformă școala într-o casă a groazei

Ministerul Sănătății transformă școala într-o casă a groazei

Ministerul Sănătății a făcut publice regulile care vor fi impuse în școli odată cu începerea noului an școlar. Documentul este un draft, mai poate fi schimbat, dar filosofia din spatele lui este foarte clară și imposibil de schimbat.

Am putea crede că documentul descrie un scenariu al groazei, că este o ficțiune proiectată într-un viitor distopic, dacă n-am ști că se referă la ceea ce urmează să facă elevii peste numai o lună.
Conform informațiilor oficiale, publicate de Ministerul Sănătății, elevii vor intra în școală pe culoare speciale. Vor avea culoare inclusiv în clasă pentru a evita întâlnirea lor față în față. În clasă, elevii vor fi despărțiți de plexiglas, vor sta unul în spatele celuilalt, nu vor avea voie să se atingă, să-și dea unul altuia obiecte sau mâncare. Pauzele vor fi supravegheate, ca și mersul la toaletă, iar întâlnirile cu elevii altor clase vor fi evitate, pe cât posibil. Elevii vor fi înconjurați de bidoane de dezinfectanți, vor fi obligați să poarte mască atât la ore, cât și în pauză, iar pereții vor fi plini de afișe cuprinzând reguli sanitare stricte.

Aceste reguli vor fi suprapuse peste regulile școlare cunoscute, care sunt și ele destul de constrângătoare. Practic, elevii vor fi înfundați în reguli școlare și sanitare, vor fi obligați să se comporte ca niște mutanți obedienți. Dacă, din punctul de vedere al sănătății fizice, regulile cuprinse în documentul Ministerului Sănătății pot fi, la limită, înțelese, din punct de vedere psihologic aplicarea lor riscă să afecteze grav generații întregi de elevi.

După felul în care a fost redactat documentul, este foarte clar că psihologii nu au fost deloc consultați. De asemenea, nici un profesor nu a fost întrebat dacă astfel de scenarii sunt cu adevărat viabile. Documentul e scris strict din perspectivă medicală, după principiul: operația a reușit, pacientul e mort.

author avatar
Andrei Coman
261 afisari

4 COMENTARII

  1. ‘Pepsiglasu ‘ ala e ca la casa de marcat ? Nu vezi prin el si platesti pe langa el ?
    Ce fac copii cu probleme de vedere ? Ce fac copii cu probleme speciale ? Il handicapam de tot ?
    Este pregatit ministerul pentru procese si daune in instanta, mai ales ca exista un pdv national si international ca majoritatea minorilor NU FAC BOALA ?
    Ministerul se comporta cu ei mai rau decat cu categorii de varsta vulnerabile !

  2. Si ar mai fi ceva.Nu toate unitatile scolare au personalitate juridica, deci nu po lua decizii si nici nu raspund juridic…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger