AcasăSOCIALMinisterul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Câte cazuri...

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Câte cazuri au fost înregistrate

Ministerul Sănătății (MS) a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Anunțul a venit marţi seară, 5 decembrie, din direcția instituției conduse de către Alexandru Rafila.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, a anunțat MS, marți seară, prin intermediul unui comunicat.

MS: Aproape 2.000 de cazuri, în 29 de județe

Potrivit precizărilor ministerului, în acest moment se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, „pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare”.

Ce este rujeola

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, menționează MS, „iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații”.

„Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani”, a mai transmis Ministerul Sănătății.

Potrivit instituției citate, recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare „are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”.

Rujeola mai este cunoscută în termeni populari drept pojar.

248 afisari

7 COMENTARII

 1. Pe 1 august 2023 a fost promulgata legea vaccinarii obligatorie. Rafila poate declara cand vrea el epidemie. 2000 cazuri si e epidemie.

 2. Nu poti avea incredere in declaratiile unuia care a sustinut politica asa zisei pandemii covid.
  Nu poti crede ca este epidemie de rujeola la o scurta perioada de timp de la promulgarea vaccinarii obligatorie.
  Este „,,cusuta cu ata alba” aceasta declaratie.
  NU MAI POTI AVEA INCREDERE IN ACESTI ASA ZISI OAMENI, mai ales ca este vorba despre copii.

 3. Dupa minciunile legate de covid si vaccinarea covid, nu mai credem NIMIC.
  Guvernele nu mai reprezinta interesul poporului român. Guvernele propaga minciuni pentru a umple conturile big pharma!
  Faceti voi vaccinarea obligatorie si veti primi scobitorile lui Tepes Voievod.
  Prea multi mincinoși si tâlhari care „ne vor binele” cu forta.
  In această situatie de epidemie, DACA ESTE REALA…, DACA… atunci trecerea prin boala oferă imunitate permanenta.

 4. Măgari!….”în acest moment se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.”….Statistica este pe tot anul și gunoaiele scriu ”în acest moment”….Deci copii nu s-au mai vindecat de pojar?…Fac exact ca la covid….Și nimic nimic de faptul că vax-ul este de tip ARNm, fapt ce determină părinții să-l refuze…Minciună prin omisiune!.

 5. rafila s-a transformat in unul din porcii utili ai big farma. precum tataru, voiculescu, gheorghita, streinu-cercel, catu, arahat, orban, ciolacu, etc, etc.
  tentative de oameni de stat transformati doar in agenti de vanzari pentru diverse entitati malefice care desfasoara cu inversunare programe biologice impotriva oamenilor de rand, evitandu-i pe milionarii manjiti si neamurile lor.
  la ce sa te astepti de la acesti corupti si tradatori?
  dupa farsa cu vaccinurile covid, dupa intreaga mascarada cu izolete, masti si coruptie, dupa ce am vazut si vedem efectele secundare grave ale vaccinurilor covid… nu vrem sa mai auzim de vaccinuri in veci.
  moarte la seringa si infirmitati la seringa nu vrem. sa se injecteze rafila si ministerul nesanatatii si dsp-urile cu tot neamul lor cel adormit!
  pe vremea polidinului situatia de acceptare vaccinala statea altfel.
  acum acesti urmasi de tortionari ne livreaza otravuri cu ranjetul pe buze si o cauta cu lumanarea!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri