AcasăSOCIALMinisterul Justiţiei spune: Românii vor primi vouchere în limita a 5 salarii...

Ministerul Justiţiei spune: Românii vor primi vouchere în limita a 5 salarii minime. Cine va încasa banii

mancare

Ministerul Justiţiei a venit cu o idee care ar putea reprezenta o alinare şi o compensare pentru românii care au avut de suferit.

Deocamdată este un proiect care prevede că victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

Cui i se adresează proiectul?

Victimele infracţiunilor pot solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe ţară.

Voucherele vor fi acordate într-un termen de cel mult 72 de ore de la aprobarea cererii. Aceste compensaţii vor contribui la simplificarea acoperirii nevoilor urgente ale victimelor, de tipul cheltuielilor de hrană, cazare, transport, medicamente, materiale sanitare.

„Proiectul operaționalizează prevederile Legii nr. 230/2022 de consolidare a ANABI, prin care a fost instituit Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, un fond care reutilizează în interes social activele confiscate în cadrul procesului penal.

Conform proiectului, victimele infracțiunilor pot solicita un avans din compensația financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu 5 salarii de bază minime brute pe țară”, transmite Ministerul Justiției.

author avatar
Andrei Ștefan
31.777 afisari

15 COMENTARII

  1. Din ceea ce scrieti E nelegal sa platesti victimele din banii nostri, bani publici si nu don banii infractorului.
    Nu era mai bine ca pentru plata despagubirilor sa fie conditia ca, daca nu are bani sa plateasca sa primeasca niste zile de munca in folosul comunitatii??
    Si daca infractorul se dovedeste nevinovat, mai e victima, „victima”?
    Ramane cu cei 15.000 de lei?

    • Am o cerere de 3 ani privind despagubiri dar nici acum nu a fost comunicata incheierea declinator de competenta asa ca slabe sperante…

  2. da , da acum e Coalitia si Doctorul Ciuca la manete teleghidat de Sase Case
    E alta mancare de gogosi

  3. Adica ala imi omoara ruda si apoi tot eu platesc despagubirile?
    Exista in lege ca spitalul sa ceara despagubiri de la inculpat.
    Ce voucher mai vor?
    Cred ca a baut ceva Predoiu…

  4. Predoiu e cel mai jalnic ministru dupa valeriu stoica,cel care a initiat pensiile speciale si care va fi judecat de popor.sssssssila.

  5. Nu i corect… Ajuta ți familiile cu copii, să u oameni care nu și găsesc de lucru la60 de ani
    …….

  6. Eu sunt pensionar de boală cu un picior amputat și am o pensie de 1125lei și ciroză gradul 2mie îmi dați la s ori d

  7. Nu mă așteptam ca ministerul justiției să se bage în așa ceva ei nu sunt în stare să-și rezolve problemele lor MĂGARI CURATE RUȘINE ZIARULUI

  8. Legea asta cred ca nu o intelege nici predoiu care este MJ.ASTA AFACUT STUDIILE DE DREPT LA HERCULANE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger