AcasăSOCIALMinerii vin la București. ”Virgil Popescu trebuie să plece!”

Minerii vin la București. ”Virgil Popescu trebuie să plece!”

Minerii și angajații grupurilor energetice de la Complexul Energetic Oltenia sunt deciși să vină la București pentru a cere demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Aceștia se tem că vor fi disponibilizați în urma deciziei Guvernului de a scoate definitiv din sistem producția de energie de la Rovinari și Turceni. Sindicaliștii de la Cartel Alfa atrag atenția că pierderea a 660 MW va provoca un dezechilibru major în sistemul energetic.

Supărați pe decizia luată de Guvern, de genul ”noaptea, ca hoții”, de a închide definitiv cele două grupuri energetice din Complexul Oltenia, după ce se stabilise, prin lege, că acestea vor rămâne în rezervă tehnică, sindicaliștii din minerit și de la termocentrale au decis să vină la București, ca să ceară demiterea lui Virgil Popescu.

”Minerii vor trece la proteste masive dacă premierul Nicolae Ciucă nu îl va demite pe groparul energiei, Virgil Popescu, și va închide grupurile de la Rovinari și Turceni. Oamenii sunt îngrijorați ca vor rămâne fără locuri de muncă, după ce Guvernul, prin ministrul Energiei, a dat ordonanță de urgență pentru închiderea grupului 3 de la Rovinari și a grupului 7 de la Turceni, cele două grupuri producând, împreună, 660 de MW. În cazul în care acestea se opresc,  grupurile vor ajunge la fier vechi”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa Gorj. România a ajuns să importe deja, pe anumite intervale orare, și 1.500 MW energie electrică. În present, cărbunele a ajuns să mai producă în țară maximum 1.300 MW, însă scoaterea celor 660 MW de la Complexul Energetic Oltenia va reduce cantitatea la mai puțin de jumătate. Culmea este că, în locul celor două grupuri, nu se va pune nimic în loc, toate proiectele de centrale pe gaze și parcuri fotovoltaice fiind la stadiul de discuții. Chiar dacă, prin absurd, s-ar respecta termenele mult prea scurte de finalizare a acestora, până în 2024 și 2026, centralele vor avea problema aprovizionării cu gaze și a prețurilor acestuia, iar parcurile fotovoltaice vor produce între zero și 20 de MW pe timpul sezonului rece.

”Toți românii ar trebui să fie îngrijorați”

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, ne spune că, dacă pentru mineri și ceilalți angajați problema principală este cea a pierderii locurilor de muncă, pentru restul țării îngrijorătoare ar trebui să fie dispariția din sistem a 660 MW, care înseamnă enorm pentru o țară care deja importă cantități mari de energie.

”În ianuarie, minerii și angajații termocentralelor sunt deciși să vină la București, ca să protesteze în fața Ministerului Energiei față de măsurile de închidere a grupurilor de la Complexul Energetic Oltenia. Închiderea celor două grupuri va afecta toată infrastructura, astfel că și minerii care scot cărbune din carieră vor fi disponibilizați. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nici măcar nu a încercat să ajungă la un consens cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a prelungi perioada de funcționare a termocentralelor, cum au făcut toate țările europene. Eu consider că ministrul Energiei, Virgil Popescu, e rău intenționat și vrea ca OMV să ajungă stăpân pe tot patrimoniul Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, faptul că dispar 660 MW din sistem ar trebui să îngrijoreze toată România, nu numai pe noi. Pentru că nu se pune nimic în loc”, ne-a declarat Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.

Cum se mișcă lucrurile?

Ministrul Energiei a anunțat cu mare fast semnarea primului contract de finanțare din PNRR din Componenta C6 Energie. Evident că nu este vorba despre energie pentru echilibrarea sistemului, ci de construcția unei unități de producţie a energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, pe gaze. De obiectiv va beneficia Constanța, al cărei primar este coleg de partid cu Virgil Popescu. Banii din PNRR sunt doar 430 milioane de lei, alte 312 milioane de lei reprezentând finanțarea statului român.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.570 afisari

30 COMENTARII

  1. Iarasi prosteala asta securista cu Virgil Popescu !mai fratilor batuti in cap , guvernul si clasa politica musteste de virgili popesti , il dati jos , si in secunda doi pun alt virgil . acum v-ati trezit dupa ce a facut ce a vrut ? asa este prostita lumea , dupa ce a facut scrum tot ,este inlocuit , s-a facut dreptate se vor bucura gutanii !

  2. Vrem schimbari la bordelul numit „guvern” dar sa schimbati doar prezervativele cu capsuni si sa aduceti cu miros de banane.Curvele imputite sa ramana tot acolo ca sa „suga licuriciul”…..Yupiiiiiii…..am facut revolutie…….vrem certificat de revolutionari

    • Vrem taxe peste taxe la Euro 10 benzina etcetera……..si ardem lemne in soba
      Atunci returnati toti banii pe taxe auto din ultimii 25de ani

      • Cat despre jigodia de la energie este din gasca lui Soros-Ciolos…..securist0215 traficantii de copii…..de cocaina……arme……etcetera

    • Bă, anormalule, mai ai frați? Nu mai tasta de-a-mboulea atâta. Tu și deviantul de vernernic sunteți peste tot!

        • Barbu si nik, nu ati inteles ce a zis SilverFox. El nu e deloc tapalabar, ci spune ca nu este suficient sa se dea jos Popescu, ci trebuie dati jos si cei de deasupra lui, care il controleaza, ca altfel e degeaba, Romania tot vanduta va fi si in continuare tot decizii tradatoare se vor lua.

      • Barbule, noi angajatii Politeie Romane, te invitam la un milmoi in unitate, toti doresc sa ofere pe viu un milmoi

  3. Am ajun antrun punct terminus.Alegerile anticipate sânt soluția.Ori se rupe hamul ,ori ne moare calul.Avem guvern care poate guverna?da avem.Avem un președinte ,da avem.Sau Iohanis are 2solutii,demisia lui sau sa dizolve parlamentul.Cum nu se poate,demisia este onorabilă subliniind că la anvins neputința lui, aroganța și conjunctura de a fi corupt.

  4. Virgil Popescu sa plece
    Minerii – sa stea acasa, ca i-am adus eu pe aici si a iesit urat

  5. Nu aduceti minerii ,nu,nu
    Ca ne temem
    Si asa avem gaoazul flenduriNu vrem mineri ca ne bat
    Nu vrem mineri!Noi vrem handralai sa ne umple gaurile
    Toate toate!

  6. Sunt NIK ,adica nimik,adica un limbric pe talpine
    De sus ,de la cei doi colti din fata si unul dindos
    Si pana jos la evacuarea dejectiilor si viermilor din mine
    Se simpte o duhoare de gaozar imputit ,urduros !

    Am santuri la gaoaze de atata mers sub poduri
    Cand ies de acolo cu greu ma tarasc la cotet
    Am ani de cand nu am mai facut baie si in cap am numai noduri
    De paduchi ,de lindinne de raie capreasca si de porc paduret!

    Acesta e viitorul planetei tovarasi globalisti
    Neomarxisti ,rezisti ,anticristi,si nazisti
    Dar mai exista o speranta ,sa va dea jos din picioare
    O molima ucigasa care sa dea peste voi ,wc uri umblatoare

  7. Daca vor indrazni cumva sa vina minerii la Bucuresti ca sa sustina arderea de carbune in termocentrale, de urgenta se va prezenta Greta Trotineta si le va da tutulor minerilor cu lindiqul unsuros pe la nas. Nesuportand mirosul de scrumbie suedeza, minerii se vor dispersa de urgenta care incotro, tu-le mama lor de chiaburi !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger