AcasăSOCIALMinerii declară război ONG-urilor. ”Trebuie trași la răspundere cei care atacă sistemul...

Minerii declară război ONG-urilor. ”Trebuie trași la răspundere cei care atacă sistemul energetic”

Minerii cer ONG-urilor să nu mai atace sistemul energetic național

Federația Națională Mine-Energie a solicitat, într-o scrisoare adresată premierului Nicolae Ciucă, încetarea atacurilor din partea ONG-urilor asupra Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic național, precum și tragerea la răspundere a tuturor factorilor decizionali răspunzători de inițierea acestor acțiuni, contrare securității energetice naționale. Sindicaliștii arată că toate carierele miniere din Oltenia au fost date în judecată de aceste ONG-uri, care sunt plătite de Germania.

Acțiunile de hărțuire în instanță a carierelor miniere de către ONG-urile plătite din afara țării trebuie să înceteze, susține conducerea Federației Naționale Mine-Energie. Oprirea, de câteva luni, a carierei miniere Roșia a adus grave prejudicii sistemului energetic național, iar întârzierea exproprierilor și decopertărilor va provoca un dezechilibru al sistemului în sezonul rece.

”Sunt persoane publice, cum este și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, aflat pe statul de plată al Greenpeace, care fac politică pentru energia România. Și asta în condițiile în care se știe clar că, de la aderarea la Uniunea Europeană, în 2007, atât Greenpeace, cât și Bankwatch nu au făcut decât o politică anti-românească. Nu este admisibil ca Greenpeace-ul, cu sediul la Amsterdam, să pună bețe în roate României, în contextul în care Olanda produce dublu energie pe cărbune față de noi, sau Bankwatch, care are sediul în Cehia, țară care produce de aproape trei ori mai multă energie pe cărbune decât România. Germania și-a mărit cu 50% producția de energie pe cărbune, dar acolo ONG-urile nu comentează nimic. Germania produce 25.000 de MW/h pe cărbune, iar România, 1.200 de MW/h și tot România trebuie închisă”, ne-a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie.

Plătite să facă scandal în România

Cele două ONG-uri, Greenpeace și Bankwatch, fac acțiuni concertate împotriva sistemului energetic național și există o conlucrare între ele pentru a stopa diverse proiecte, ne spune Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie. Acesta arată că cel mai recent proiect oprit este cel cu hidrocentralele de pe Jiu, unde s-au investit sute de milioane de euro și unde mai era 5% de finalizat.

”Vinovat aici este și statul român, pentru că nu se poate să începi o investiție și, în cursul investiției, să declari Valea Jiului rezervație naturală. Și vorbim de energie verde la hidrocentrale. În instanțe sunt acțiuni împotriva tuturor carierelor de cărbune din Oltenia. Iar termenele date de judecători pentru Cariera Roșia, oprită de instanță, sunt cel puțin curioase. Nu pot fi rupți de realitate nici judecătorii din București, că bănuiesc că văd și ei situația delicată din sistemul energetic, că suntem la limita unui blackout. Și, în aceste condiții, tu dai termene din astea de luni de zile? Posibil să fie aceiași judecători unde ajung aceste dosare. Nimeni de la Bankwatch sau de la Greenpeace nu s-a dus în alte cariere din Germania, pentru că statul german nu-i lasă, îi finanțează să se ducă în altă parte să facă scandal. ONG-urile primesc finanțare inclusiv de la o componentă a Comisiei Europene”, ne-a precizat președintele Federației Naționale Mine-Energie, Dumitru Pîrvulescu.

Cresc, intenționat, costurile de producție

Pe lângă acțiunile ONG-urilor, și autoritățile întârzie exproprierile și avizele de mediu, susțin sindicaliștii din sector. Cu cât se întârzie mai mult, tehnologia nu se poate aplica optim și se ajunge la dublarea costurilor de producție.

”O carieră minieră are utilaje gigant, care, fiecare, escavează câte o treaptă. Treapta respectivă trebuie să aibă o anumită lățime și o anumită lungime, ca să fie eficientă. Prin faptul că nu se fac aceste exproprieri și nu se dau licențe la timp, aceste trepte nu au dimensiunea optimă și, automat, că fiecare etapă tehnologică aduce costuri în plus și ajung chiar să se dubleze costurile la exploatare, pe lângă riscurile de accidente tehnice. De ani de zile se tergiversează lucrurile pentru a se putea spune că e scumpă energia pe cărbune”, a mai afirmat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine-Energie.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.942 afisari

30 COMENTARII

    • CEL MAI BINE AR FI CA TOȚI CEI CARE SUNT CONTRA SĂ FIE LĂSAȚI FĂRĂ CURENT ELECTRIC ȘI FĂRĂ POSIBILITATEA DE A FOLOSI ALTE SURSE COMBUSTIBILE. SĂ STEA PE ÎNTUNERIC ȘI SĂ-ȘI PREGĂTEASCĂ HRANA CU APĂ RECE CA SĂ LE VINĂ MINTEA LA CAP.

      • UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIE SI O DEZONOARE PENTRU MASS MEDIA NAZISTII PE ZIARE.COM IMPUN CENZURA SI DICTATURA

        TOTI RAPANOSII DE PE ZIARE.COM SE CRED JURNALISTI , LING IN CUR CLASA POLITICA SI COPIAZA ARTICOLE DE PE INTERNET SI SUNT MARI ANALISTI CU DAMF DE KAKAT ZIARE.COM ASA JURALISTI DOBITOCI CE NU S-A MAI VAZUT IN PRESA ROMANEASCA , BANTUIE ZILNIC PE SITE-UL ANALFABETILOR FUNCTIONALI

        SITE-ul ZIARE.COM , ACESTE REBUTURI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA SUNT RUSINEA SI DEZONOAREA ROMANIEI

        ZIARE.COM SITE-ul JEGULUI SI DEJECTIILOR PRESEI ROMANESTI INFESTEAZA INTERNETUL CU ARTICOLE IMPUTITE COPIATE
        CINE SUNT ACESTI FALSI JURNALISTI , IMPOSTORI INFECTI CE IMPUT PRESA ROMANEASCA DIFUZAND ZILNIC FAKE NEWS PE SITE-ul ZIARE.COM ?

        IN PLUS , LA COMENTARII , ACESTE JEGURI IMPUTITE SI-AU CREAT CONTURI CU CARE INSULTA CITITORII SI-I AMENINTA
        CINEVA SA IA MASURI DE URGENTA

  1. Este imperios necesar naționalizarea sistemului energetic național,și trecerea în totalitate sub controlul statului!

    • Este 8mpetios necesar, alungarea tuturor ong9 sorosiste, după modelul lui Orban din Ungaria și interzicerea relicvei soros pe teritoriul țării , pedepsirea tuturor gunoaielor trădătoare de neam și țară

    • La noi si statul este capturat de mafia locala in combinatie cu exteriorul …. doar o revolutie sa schimbe ceva sau un vot coplesitor pt nationalisti daca or fi asa

  2. Aceste interese externe care actioneaza prin ONG-uri romanesti trebuie sa dispara. Si ONG-urile respective.

  3. foarte simplu ,interzise prin lege toate ONG urile. Nu se vrea ptr ca avem la carma tarii lichele si mafioti cuplati cu acesti ciorditori de bani fara munca din ONGuri.Toate ONGurile sunt in slujba altor popoare nu in slujba statului roman.

  4. Marș ma de aici cu asta, stam și tragem de cărbuni în loc sa investim în ceva mai ok, murim dracu asfixiati sa aibă unii loc de munca ca nu se pot adapta. Energia pe cărbune ar trebui făcut un plan și în câțiva ani scoasa total din schema. Mi se rupe de ca fac alții, fix asta ar trebui sa se întâmple, dar suntem prea prosti sa facem asa ceva.

    Mari luptători pro libertate, imediat o dați pe dictatura și interzis tot când nu va convine, lichele futuicare

  5. Nu numai aceste organizatii ce saboteaza Romania ar trebui sanctionate, dar si vandutii de judecatori care le dau castig de cauza. Impotriva statului nu pot avea castig de cauza, atata vreme cat statul urmareste interesul general al poporului.
    Doar la noi in tara o autostrada nu a fost construita pentru ca nu avea unde sa se cace parsul de padure, sau sa se balaceasca broasca raioasa!
    Sa va fie rusine, ONG-urile sunt forma moderna de terorism economic impotriva unui stat. Organele statului dorm somnul de veci!

  6. cred ca sindicalistii ori joaca teatru sau sint cam prosti . ce cred ei ca ciuca , johanis , securitatea nu stiu ce fac aceste ong-uri , trebuie sa le spuna ei ? s-au dus sa reclame hotul la tatal hotilor , pina la urma o sa -i ia pe ei la intrebari . sinteti pe cont propriu , nu mai asteptati dreptate de la un stat corupt , esuat si mafiot , v-a spus-o doi presedinti ai Romaniei , cine vreti sa va mai spuna ?

  7. Daca nu puneti batele pe ei ca pe bucuresteni o sa latrati degeaba!!! Cum ati putut sa veniti pt iliescu asa veniti si acum pt vietile voastre la bucuresti!!! Jos cu ei cu toti tradatorii slugi ka straini!!

  8. Naționalizarea, fără asta suntem duși.
    Energia (electrica, gazul, petrolul,), apa, telecomunicațiile, industria, comerțul si multe altele, au fost vândute pe nimic celor care au băgat în conturile excrementelor din bandele organizate, politice, bani să-și facă viloaie si conturi în offshore. Acești imbecili din politică nu-și dau seama ca totul se plătește, din păcate și de noi cei care respirăm aerul taxat.
    Ne îmbătăm cu apă rece ca ue ne dă, ne face, ne suge. Fals !
    O s-o luăm în mâna când om vedea la iarnă termometrul din case.
    Mai vorbim ! Să vedem atunci, când si nemților le-o îngheța putza in izmene, ce o să mai latre (ong-urile) despre încălzirea globală ?
    Nu-i mai acuzati pe mineri, că sunt oameni si ei și încă cu judecata nealterată de politic. Ce-au greșit în anii 90, se știe ce si cine i-a împins. Însă azi avem nevoie de acești oameni, doar când ne gândim că o zi fără curent, înseamnă să ți se împută mâncarea în frigider. Cei care stați la bloc, imaginați-vă că pompele electrice care trimit apa la robinet, se opresc câteva zile (lipsă curent).
    Ce faci când rahatul întregii familii se adună in wc ? Îi înjuri pe mineri, sau începi sa gândești ?

  9. Cineva spunea ca dc sa protejez un conatinal prost in fata unui strain …. pe principiul asta atunci dc sa protejez un strain prost sau chiar destept impotriva unui conational indiferent cum o fi ca sa ii ia painea de la gura sa faca afaceri pe spatele lui sa il puna sa munceasca de la 0 dupa niste povesti care nu se concretizeaza mintind-ul… deci orice ong si orice agitator are o sustinere de la un tatuc pt care face treaba altfel ar fi preocupat cum sa mai munceasca 2 ore sa mai fc un banut sa supravietuiasca asa ca situatia e clara ducetiva ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger