AcasăSOCIALMilitarii răniți primesc o nouă șansă. Investiție de aproape 80 de milioane...

Militarii răniți primesc o nouă șansă. Investiție de aproape 80 de milioane de euro

Veteranii și militarii răniți se vor putea recupera în curând și la noi în țară, într-un centru modern. Centrul ar urma să primească o finanțare de aproximativ 80 de milioane de euro, prin atragerea de fonduri europene.

Guvernul și-a arătat susținerea pentru finanțarea și implementarea proiectului inițiat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” de realizare a Centrului de recuperare medicală a veteranilor și militarilor răniți de la Mănăstirea Dealu, Dâmbovița.

Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani va avea o suprafață de 22.000 de metri pătrați și va deservi circa 400 de beneficiari.

Proiectul Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” s-a bazat până acum pe cotizații și sponsorizări. Pentru ca lucrările la centru să se finalizeze mai repede, se implică și Guvernul, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

O șansă pentru cei care au servit România în teatrele de operații de a se trata și în țară

Aproximativ 50.000 de militari au luptat în teatrele de operații pentru România, dintre aceștia, foarte mulți au suferit răni fizice, dar și psihice.

„Sunt alături de ministrul Apărării, domnul Nicolae Ciucă, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, și am răspuns unei provocări a Asociației Militarilor Veterani şi a Militarilor Răniți, de a da o șansă celor care au servit România în teatrele de operații de a se trata și în țară, de a se recupera și în țară, și de a putea simți că țara pe care au apărat-o cu prețul vieții de foarte multe ori le este recunoscătoare și le este aproape atunci când au probleme de sănătate”, a afirmat, marți, Turcan.

O parte din prima clădire este deja construită. Construcția celui de-al doilea pavilion va începe anul următor, transmite realitatea.net.

author avatar
Andreea Vlad
94 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri