AcasăSOCIALMii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat...

Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație

Sărbătorile Pascale au venit cu o veste cât se poate de proastă pentru mii de locuitori din județul Maramureș.

Care s-au văzut nevoiți să se descurce cum pot, după ce au rămas fără apă, din prima zi de Paște.

Pe cine ar da vina localnicii

Locuitorii din oraşul Ulmeni, județul Maramureș, cât şi cei din satele din apropiere nu mai au apă încă din noaptea de Înviere, potrivit Antena 3. Mii de oameni s-au trezit în această situație deloc ușor de gestionat, mai ales în perioada Sărbătorilor.

Cum de s-ar fi ajuns în această situație? Localnicii dau vina pe o asociație agricolă care ar fi alimentat utilajele pentru a stropi terenurile cu erbicid. Administratorul asociației agricole se apără însă. Și, potrivit sursei citate, spune că nu cei 3.600 de litri de apă folosiţi pentru a alimenta utilajele au lăsat fără apă oraşul şi satele din împrejurimi.

„Nu am apă să mă alimentez”

„Vă dați seama că nu am apă să mă alimentez. De mâine mă duc la Sălsig, acolo nu este problemă la hidrant. Numai aici o fost problema aceasta.

Dacă alții pot folosi și eu nu pot folosi. Cel cu spălătoria, dacă tot nu o fost apă. Eu nu cred, sincer vă spun, nu cred că din cauza mea. Eu îmi cer scuze, dar hai să ne gândim la 3600 de litri de apă”, afirmă acesta.

Pe de altă parte, bărbatul mai susține că nu de ieri, de azi, ci de 12 ani se ocupă de stropirea terenurilor din Ulmeni cu erbicid. Și spune că până acum nu s-a mai confruntat cu o astfel de problemă.

Rămâne de văzut cum se va soluționa situația și când vor avea din nou apă locuitorii din zonele afectate de această problemă.

author avatar
Andrei Coman