AcasăSOCIALMii de amenzi, în 24 de ore. Stau cu ochii pe oameni,...

Mii de amenzi, în 24 de ore. Stau cu ochii pe oameni, să vadă care nu respectă măsurile anti-COVID

Mii de amenzi, în 24 de ore. Stau cu ochii pe oameni, să vadă care nu respectă măsurile anti-COVID (sursa foto: Facebook)

Pe fondul creșterii cazurilor noi de COVID-19 confirmate în România, în ultima perioadă, autoritățile au sporit măsurile restrictive, în vederea limitării răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Se face apel la responsabilitatea oamenilor și se pune accent pe importanța purtării măștii de protecție, a respectării distanțării fizice, dar și a igienei, îndeosebi a mâinilor.
Reprezentanții legii care au prins pe picior greșit românii care nu au respectat prevederile Legii nr. 55/2020 referitoare la măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au dat amenzi. Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat nu mai puțin de 5.505 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 851.845 de lei, celor care au încălcat prevederile actului normativ în cauză, din câte se menționează în raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică.

Nu în ultimul rând, tot vineri au fost constatate 9 infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne funcționează o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. ”Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, amintesc autoritățile.

Cifrele de sâmbătă

Din raportarea făcută publică pe 17 octombrie din direcția Grupului de Comunicare Strategică (GCS) rezultă că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Așadar, sub pragul de 4.000 de cazuri, care fusese depășit mai multe zile la rând.

Cifrele actualizate arată că până la data de 17 octombrie, la nivel național au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot sâmbătă au fost raportate 63 de decese în rândul unor persoane care fuseseră confirmate cu acest virus.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger