AcasăSOCIALMigrația bogăției private.Orașele milionarilor

Migrația bogăției private.Orașele milionarilor

La nivel global, New York  a fost  pe lista celor mai bogate orașe în primele șase luni ale acestui an, cu 345.600 de milionari.

Averea privată totală deținută de rezidenții din New York depășește 3 trilioane de dolari – mai mare decât averea privată totală deținută în majoritatea țărilor importante din G20.

Pe locul al doilea se află Tokyo, cu 304.900 milionari, în timp ce zona golfului San Francisco, care cuprinde orașul San Francisco și Silicon Valley, ocupă locul trei pe listă, găzduind 276.400 de milionari.

Londra (272.400 de milionari) și Singapore (249.800) completează Top 5. Los Angeles ocupă șase cu 192.400 de milionari, urmat de Chicago (160.100), Houston (132.600), Beijing (131.500) și Shanghai (130.100).

Studiul New World Wealth privind averea și mișcările milionarilor, multimilionarilor și miliardarilor la nivel global, și Henley & Partners, care urmărește tendințele de migrație a averilor private și a investițiilor la nivel mondial, arată că numărul persoanelor cu o valoare netă ridicată(HNWI) a scăzut cu 5% în perioada de șase luni până în iunie.

Numărul persoanelor cu patrimoniu net foarte ridicat (UHNWI) – cu o avere netă de 30 de milioane de dolari sau mai mult – a crescut cu 9,3% anul trecut, pe măsură ce revenirea economică globală după pandemie și creșterea piețelor de capital au stimulat crearea de avere.

Anul trecut, 52.000 de persoane la nivel global au fost adăugate la segmentul ultra-bogat, America de Nord fiind în frunte și înregistrând o creștere de 12,2% a averii pentru UHNWI.

“Alte orașe interesante de pe lista cu cea mai rapidă creștere includ Lugano, un popular hotspot elvețian pentru pensionarii bogați din Europa”,  a declarat Andrew Amoils, șeful de cercetare la New World Wealth.

Bengaluru(India) câștigă  milionari datorită sectoarelor sale IT, biotehnologie și externalizare a proceselor de afaceri în creștere rapidă. Hangzhou(China) este un alt “magnet al bogăției de urmărit”.

Se așteaptă ca Dubai, Mumbai și Shenzhen  să intre în topul celor mai bogate 20 de orașe până în 2030.

author avatar
Radu Jacotă Redactor