AcasăSOCIALMetrorex are un șef nou. Rușinea fostului director: a ratat termenul de...

Metrorex are un șef nou. Rușinea fostului director: a ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea metroului în Drumul Taberei

metrou

Directorul Metrorex și-a dat demisia după ce a fost ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei. Scaunul pe care Mariana Miclăuș a stat timp de 7 luni n-a apucat să se răcească, deoarece Consiliul de Administrație al Metrorex a numit joi un nou director general interimar.

Noul șef ar fi Gabriel Mocanu, care a mai deținut această funcție din mai 2007 până în decembrie 2008. Acesta îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

Schimbarea conducerii Metrorex are loc după vizita oficială de la Metroul din Drumul Taberei, când ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că nu se va mai respecta termenul de 30 iunie pentru darea în funcțiune a noii linii de metrou și a arătat cu degetul spre „promitacii” din subordine.

Ministrul Transporturilor promite un nou termen

„Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 02.07.2020, a luat act de demisia doamnei Mariana Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana domnului Gabriel Mocanu. Domnul Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex”, anunță Ministerul Transporturilor, potrivit Hotnews.

Autoritățile prezente pe Magistrala 5 nu au oferit un nou termen pentru punerea în funcțiune a metroului din Drumul Taberei, dar au precizat că din punct de vedere tehnic va fi dat în folosință anul acesta după finalizarea lucrărilor la centrala de ventilație și stația de pompare a apei.

Mariana Miclăuș a rezistat în funcție aproape 8 luni

Consiliul de Administrație al Metrorex o numise pe Mariana Miclăuș în funcţia de director general provizoriu, începând cu data de 12 noiembrie 2019, aceasta înlocuindu-l pe Marin Aldea, căruia îi expirase contractul de mandat.

„Mariana Miclăuș, anterior numirii în funcția de director general, a condus, în cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finanțărilor Externe, având o experiență de peste 30 de ani în cadrul societății. Menționăm că de la înființarea Metrorex, este pentru prima dată când poziția de director general este ocupată de către o doamnă”, anunța Metrorex în noiembrie anul trecut.

author avatar
Andreea Vlad
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger