AcasăSOCIALMesajul plin de însemnătate al Papei Francisc, cu prilejul Crăciunului - VIDEO

Mesajul plin de însemnătate al Papei Francisc, cu prilejul Crăciunului – VIDEO

Mesajul plin de însemnătate al Papei Francisc, cu prilejul Crăciunului (foto: Facebook/ Vatican News)

Chiar dacă pe acest final de decembrie slujba din Ajunul Crăciunului, de la Vatican, s-a desfășurat în condiții aparte, față de anii trecuți, date fiind măsurile restrictive impuse de autorități în lupta contra noului coronavirus, din mesajul Sanctității Sale Papa Francisc ideea de iubire și de speranță a răzbătut din plin, dincolo de zidurile Bazilicii Sf. Petru.

”De multe ori auzim că cea mai mare bucurie pe care o avem în viaţă este naşterea unui copil. Este ceva extraordinar, care schimbă totul. Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde.

Un copil ne face să ne simţim iubiţi, dar ne şi învaţă ce este iubirea. Dumnezeu s-a întrupat, luând chip de om ca să ne încurajeze să ne iubim aproapele”, a fost auzit spunând Suveranul Pontif, citat de stiri.tvr.ro.

Mesajul de Crăciun al Patriarhului Daniel, cu trimitere la speranță și bucurie

La rândul său, Patriarhul Daniel a transmis, încă de zilele trecute, un mesaj special de Crăciun, în care a făcut referire la contextul generat de noul coronavirus. ”Lumina Pruncului Iisus născut în Betleem ne cheamă să arătăm mereu în jurul nostru prin cuvânt și faptă, semne de speranță, de pace și bucurie.

În contextul pandemiei de astăzi, omenirea confruntată cu noul coronavirus, traversează o perioadă grea privind viața și sănătatea oamenilor. Și poporul român este îndoliat și întristat, deoarece mulți români au decedat, iar alții au suferit în izolare până când s-au vindecat de această boală”, a menționat liderul Bisericii Ortodoxe Române, conform basilica.ro.

Patriarhul Daniel: Este mare nevoie de multă rugăciune

Tocmai în această conjunctură plină de încercări, Patriarhul Daniel a îndemnat la sporirea rugăciunilor și a faptelor bune, îndeosebi în sprijinul oamenilor aflați în nevoie. ”Prin urmare este mare nevoie de multă rugăciune, de solidaritate și ajutorare frățească. De asemenea, să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe toți românii care se află printre străini, în jurul granițelor noastre, în diaspora română ca să păstrăm cu multă iubire frățească unitatea de credință și de neam”, a mai transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.