AcasăSOCIALMesajul Patriarhului Daniel: „Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici”...

Mesajul Patriarhului Daniel: „Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici” – VIDEO

(sursa foto: alba24.ro)

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar românii caută să facă ultimele pregătiri pentru Crăciun și Anul Nou, pe care mulți le petrec alături de familie și de cei dragi. Copiii sunt cei care, în mod special, așteaptă cu nerăbdare Crăciunul și venirea Moșului, cu speranța că vor primi cadourile mult-visate. 

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, s-a aflat ce mesaj le transmite românilor Patriarhul Daniel, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Liderul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului, Anului Nou şi a Botezului Domnului – marcat în prima zi din săptămâna noului an.

Patriarhul Daniel: Să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică

Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, Care a trimis în lume pe Fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri, îndoliați și întristați”, spune Patriarhul Daniel.

În mesajul său, liderul BOR se oprește în mod deosebit asupra copiilor ale căror mame sau tați au plecat să muncească dincolo de granițele țării. „Fiind în mod deosebit sărbătoarea familiei, Crăciunul ne cheamă să arătăm o atenție deosebită copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate cu speranța că vor reveni în România”, transmite Patriarhul Daniel.

Totodată, Părintele Patriarh a adresat urări de sănătate, pace și bucurie, cu ocazia apropiatelor Sărbători. „Cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, dimpreună cu salutarea tradițională La mulți ani!”, a mai transmis Patriarhul Daniel.