AcasăSOCIALMesaj Ro-Alert viral: „Ursu Băăă”. ISU Brașov a deschis o anchetă disciplinară

Mesaj Ro-Alert viral: „Ursu Băăă”. ISU Brașov a deschis o anchetă disciplinară

ro-alertMesaj Ro-Alert viral: „Ursu Băăă”. ISU Brașov a deschis o anchetă disciplinară

Gluma operatorilor serviciului Ro-Alert din Braşov va fi anchetată de către ISU Braşov deoarece un mesaj de avertizare a cetăţenilor a început cu „Ursul, băă!”.

Din păcate pentru operatori, gluma nu a fost apreciată de locuitori. La Brașov sunt zilnic multiple situații în care urșii se plimbă pe străzi, printre blocuri și case. Sar garduri, răstoarnă tomberoane, mănâncă fructele de toamnă și chiar fugăresc oameni, în propriile curți. Fără ca autoritățile să aibă vreo soluție.

„Ursul baaa! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejarisului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, este mesajul transmis braşovenilor.

La Brașov, sistemul Ro-Alert are o problemă de credibilitate

Situația a fost semnalată și de către jurnalistul brașovean Claudiu Loghin. El spune că prin astfel de gafe, ISU riscă să își piardă din credibilitate, în contextul în care cetățenii oricum sunt agasați de numărul mare de mesaje primite prin RO-ALERT cu privire la prezența urșilor.

„La Brașov, sistemul RoAlert începe să aibă o problemă de credibilitate, în acest context: mulți oameni caută să îl dezactiveze, din meniul telefonului. Adică sistemul care trebuie să ne anunțe de „fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist“ a ajuns ca în povestea cu ursul păcălit de vulpe: sunetul acela strident se aude în câteva sute de case, aproape noapte de noapte, iar scopul lui preventiv e înlocuit de plictiseală, furie, ochi dați peste cap.”, scrie pe Facebook jurnalistul braşovean Claudiu Loghin.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, Senatul a adoptat un proiect de lege prin care este aprobată ordonanţa ce stabileşte sistemul de monitorizare a intervenţiilor asupra urşilor, realizate gradual, prin alungare, tranchilizare, relocare ori extragere prin eutanasiere sau împuşcare.

author avatar
Andreea Vlad
567 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger