AcasăSOCIALMedicii români strâng rândurile. Critici dure la adresa vaccinului anti-Covid

Medicii români strâng rândurile. Critici dure la adresa vaccinului anti-Covid

Vaccinul anti-Covid nu este agreat de medicii români

Conferința Națională de Bioetică, dedicată pandemiei, a relevat o opoziție fățișă a multor medici români față de vaccinul anti-Covid, pe care aceștia îl consideră insuficient testat și, implicit, nesigur. Totodată, aceștia și-au exprimat temerea că, într-un fel sau altul, vaccinarea va deveni obligatorie.

Medicii avertizează că vor fi restrânse drepturile pentru cei care nu se vor vaccina

Vaccinul anti-Covid a fost pur și simplu ”bombardat” cu critici de medicii care au participat luna aceasta la Conferința Națională de Bioetică. Cei mai mulți dintre ei au atras atenția, în lucrările prezentate, asupra riscurilor administrării unui vaccin care nu a parcurs toate etapele studiilor clinice. ”Deși niciunul din cele 4-5 vaccinuri pentru care UE a făcut deja contract de cumpărare în avans nu a finalizat studiile clinice, totuși ele sunt obsesiv împinse în mass-media ca unica soluție salvatoare în această pandemie. Am analizat studiile existente referitoare la vaccinurile aflate în competiție pentru aprobare și niciunul din vaccinurile candidate nu a ajuns în faza de finalizare a studiilor clinice. Cel mai devreme, finalizarea studiilor de faza III va fi în octombrie 2021. Toate vaccinurile candidate beneficiază de o procedură ultra simplificată de studii clinice, în care studiile de faza I, II și III merg în paralel, în același timp. S-au raportat deja reacții adverse neurologice severe (mielită transversă) și chiar un deces în studiile făcute de compania Astra Zeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford. Pe de altă parte, o mare parte a populației a căpătat imunitate natural împotriva SARS-Cov-2, imunitate care este durabilă după cum arată studiile. Declarațiile politice referitor la viitoarea vaccinare a populației României ignoră datele științifice care arată că vaccinurile candidate sunt insuficient testate și chiar au cauzat reacții adverse grave, principiile eticii medicale fiind, astfel, încălcate”, se arată în lucrarea semnată de doctori de la Asociația Medici pentru consimțământ informat.

Reacții adverse pe termen lung

Totodată, într-un material conceput de medici de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București și Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” București, printre care și dr.Sorin Hostiuc și dr.Cristian George Curcă, se relevă faptul că vaccinul ARNm împotriva virusului SARS-Cov-2 ar putea avea efecte adverse pe termen lung. ”Au fost depuse eforturi considerabile în sensul dezvoltării unui vaccin eficient într-un interval scurt de timp, dar acestea trebuie realizate în acord cu respectarea principiilor de bioetică. Dezvoltarea unui vaccin este o procedură laborioasă desfășurată pe o perioadă îndelungată de timp, care, în cazul pandemiei actuale, își are etapele de dezvoltare a trialurilor clinice mult scurtate. Prețul scurtării etapelor trialurilor clinice poate afecta de asemenea beneficiile potențiale, mai ales având în vedere suprapunerea unor faze de testare preclinice și clinice. Rata mare de decese înregistrate crește vulnerabilitatea participantului la trialul clinic și un consimțământ informat cât mai detaliat este necesar, generând de asemenea un potențial deficit de informare prin creșterea marcată a informațiilor care sunt puse la dispoziția subiectului, fără o analiză corespunzătoare a informației necesitate de către participanții studiului. Un vaccin ARNm este actual dorit deoarece poate fi produs rapid, însă accelerarea procesului translațional pune la îndoială siguranța sa și amplifică riscurile potențiale de apariție a unor reacții adverse pe termen lung”, se precizează în materialul științific.

Geopolitică totalitară cu pretext sanitar

Printre criticii vaccinului s-a numărat și dr. Mircea Pușcașu, președintele Asociației Bucovina Profundă, care a arătat, în materialul prezentat la Conferința Națională de Bioetică, faptul că, și în cazul în care vaccinarea nu va fi obligatorie, consimțământul nu va fi liber, ci va fi sub presiunea restrângerii abuzive a drepturilor elementare. ”Dacă vor fi restricții în caz de refuz, atunci juridic se numește vicierea consimțământului. Se pare că populația constituie, fără a fi informată, cohortă pentru experimente medicale, studiile de fază 3 pe subiecți umani sau cercetare post-market. Mai mult, una este să vezi miile de studii publicate pe acest subiect, laureați Nobel făcând dezbateri de calitate online și cu totul altaceva e când vezi că OMS trece de la zeci de estimări eronate, la recomandări din care a rezultat creșterea deceselor, cum ar fi înterzicerea autopsiilor, recomandarea inițială interesată a remdesivirului ca medicament minune, apoi, după 5 luni, retragerea lui din protocolul terapeutic, bâlbâielile cu (ne)contagiozitatea asimptomaticilor, mortalitatea estimată inițial la 2-4% și dovedită recent a fi de 0.23%”,  a afirmat dr.Mircea Pușcașu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
136.915 afisari

57 COMENTARII

  1. Sa se vaccineze domnu Presedinte in fata natiunii primul, luand un vaccin la intamplare, daca timp de doua saptamani nu pateste nimic, e bun
    Isi asuma Presedintele acest gest patriotic ?
    Ma indoiesc, ca numai de promisiuni este bun

  2. Nationalul s-a spurcat la cenzura.Cat priveste doctorii si-o merita .Cu cateva exceptii niciunul nu a miscat in front.De cand e lumea slugile si lasii au provocat dispretul stapanilor

  3. Exista un mare iubitor de caini care a devenit cel mai mare dusman al lor dupa ce a fost muscat de unul.Asa si tovarasii doctori care laudau vaccinarea anticovid de cate ori aveau ocazia fara sa isi imagineze ca se va incepe cu ei.Acum nu mai e bun vaccinul ,e bun doar pentru poolime.Ipocrizie tipic romaneasca.

    • Nu rastalmaci mesajul ! Vaccinurile reprezinta cea mai mare descoperire medicala, lumea de azi nu ar fi posibila cu tot felul de molime facand ravagii. Cei citati in articol nu spun ca nu e bun vaccinul, spun doar ca nu a fost suficient testat si se preconizeaza o obligativitate „de facto” a vaccinarii.

      • Orice vaccin la inceput de drum întâmpină dificultăți .
        Poate nu e sută la sută sigur, dar ca orice lucru trebuie să aibă păreri pro și contra.
        Și noi de mici am fost vaccinați și totuși suntem sănătoși .

        • Cam spui prostii fara sa gandesti.. reciteste articolul pt ca se spune clar ca studiile clinice si experimentale sunt insuficiente ele fiind nevoite sa parcurga niste pasi ce se intinde pe o oerioada minima de 2 ani.. Ma surprinde cati va pricepeti la medicina si la fotbal

  4. Problema este ca totul este politic sau din numai din interes ! Ca atare, adevaratii specialisti, si-n medicina ca si-n orice alt domeniu, isi vad de munca lor pe care o cu dedicare cu toate greutatile vietii de zi cu zi ! Ei nu sunt intrebati de nimeni, sunt numai folositi, la ordin si condusi de niste oportunisti (fara niciun merit si mai nou si din alte domenii), numiti de-o mass-media vânduta si abjecta mari „specialisti”, ajunsi in functii politic pe alte criterii decat cele profesionale, intr-un fel, mafiot ! Ei nu ajung sa-si spuna parerea liber, doar in acest mod – la congresele lor de specialitate ! Asta de regula la noi, dar si prin alte parti ale lumii, dat fiindca lumea este condusa de bani ! Pe-afara mai rasuna insa prin anumite canale mass-media mai independente unele voci … Articolul de fata este un prilej de exceptie care confirma cele sustinute si alte voci de renume in domeniu ! De apreciat si de luat aminte !

  5. Câți dintre participanții la congres au propriul lor studiu la crearea vaccinului anticovid? Cati dintre participanții la congres au participat efectiv la crearea vaccinurilor in discutie?
    Mi-e teama ca niciunul.
    Altfel, si-ar fi prezentat propriile creatii.
    Doar sa discuti din afara, e ca la fotbal….
    Prezentul comentariu este bazat strict pe articolul publicat, nu pe realitate…

    • Ba esti prost!?……..pai ia da-ne tu cu studiul tau in cap asa ca sa intelegem si noi……or tu strigi din tribuna!?

    • Nu trebuie sa creezi vaccinul,trebuie sa ti pui niste intrebari de bun simt stiind elementele de baza ale unui vaccin.. E clar ca ai citit pe sarite jumatati de articole pe net sau vecina ta „medic” ,ori proasta ori credula, pt ca sunt enorm de multi,de asta si medicina dezastruasa de astazi ,ti adus „dovezi” cat de bun e un vaccin ce e finantat de „un filantrop”.. Si daca e asa filantrop domnul Bill de ce nu da lumii vaccinul gratuit? Noi va dorim sanatate si succes la vaccinare fara nici o lacrima de regret . Daca voua nu va pasa de voi ,noua de ce ne ar pasa de voi?

    • Habar n-ai despre ce vb.
      Oare cum stai într-un bloc favit de noste zideari ca doar ei nu fac si caramizi/plăci sau fier. Sau un instalator care nu are vercetarile proprii sa facă tevi…
      U a e sa favci medicina si alta cercetare. Sau tu te-ai lasa operat de un cercetător ce na pus mana pe un bisturiu far e as in ale creierului.

  6. Nu devii bogat facand bine!
    Sociopatii miliardari sunt sclavii unui sistem din care nu pot iesi.
    Scopul este distrugerea!Cu cat ai mai multi prosti pe post de cobai cu atat esti mai mandru de tine cand iti aduci aminte ca erai un biet repetent in urma cu 30 de ani si nu valorai nimic.Otilo Verstoi(si-a schimbat numele intre timp)miliardar si parlamentar din Covasna a ramas repetent de 3 ori si a facut Facultatea de Chimie in 8 ani.

  7. Iar au aparut „specialistii” sulii? Trebuie sa fii neghiob ca sa crezi aberatiile debitate de niste neica-nimeni. Lumea moare si ei bat campii cu nerusinare!

  8. Compania ” Moderna” este un „START-UP” infiintat de „Bill si Melinda Gates foundation, care in cei 10 ani de existenta nu a produs nici un cap de atza, in nici-un domeniu de activitate. Brusc a intrat în domeniul Medical și a produs cel mai avansat vaccin de pe planeta, ce se bazeaza pe editarea genelor umane cu ajutorul unui ARN-trsnscripaza…ce nu a fost folosit NICIODATA PE OAMENI….EU PERSONAL NU AM CONSTRUIT NICIODATA O TROTINETA, DAR ACUM AM CONSTRUIT O NAVA SPATIALA SA ZBOR PE MARTE….TU, CITITORULE AI CURAJ SE TE SUI SI SA ZBORI CU EA???? DACA DA, MULT NOROC.

    • Bravo pentru comentariu și informatii, ideea cu trotineta si racheta…ingenioasă !!!Eu rămân pe pământ…nu vreau să beneficiez de trotineta, pardon, racheta ta…!!!???????

  9. Mi se pare ca mesajele alarmiste mai mult rau fac decat bine. Frica genereaza panica, panica genereaza cancerul. Si Justin Parvu a gresit mult cu alarmismele sale, pentru ca a generat panica intr-un moment nepotrivit. Nici nu era vorba de CIP-uri in anii aceia! Cu atat mai putin in Romania! Pana sa vina CIP-urile la noi in Romania, deja oamenii au si uitat ce le-a spus Justin PArvu. A fost gresit informat si consiliat, special ca sa nu aiba efect.

    Si mai e ceva. Nu poti lupta cu cineva sau ceva decat la momentul potrivit.
    E ca si cum Franta ataca Germania in primul razboi mondial, acuzandu-o de al 2-lea razboi mondial.

    Ei lupta in trepte pe etape, voi luptati pe internet cu prastia. Iar revolta ca si vrajeala de ,, AUR,, este un pai care arde imediat si nu lasa nimic in urma, nici caldura, nimic.

    Mai intai sa venim la DNA, sa depunem plangeri penale pentru coruptie apoi mai stam de vorba. Nu putem lupta virtual pentru niste cauze pe care nici macar nu le cunoastem inca.
    https://r32alert.blogspot.com/2020/12/new-documents-unicef-documents-ansp-to.html

  10. Tracii spuneau ca nu poți vindeca trupul dacă nu vindeci și sufletul .
    La chinezi plăteai doctorul cât timp erai sănătos .Dacă îți murea un pacient Îți puneau un steag la poarta și la 3 steaguri nu mai aveai voie sa practici medicina …
    Grecii spuneau ca primul lucru e sa nu-ți facă rău tratamentul .
    Acum când banii sunt la putere prima și singura regula ca producător e sa faci profit . Așa s-au modificat parametrii la care ești considerat bolnav și de exemplu la hipertensivi au apărut niște sute de milioane de bolnavi care înainte erau considerați sănătoși.
    Referitor la vaccin de ce ar avea nevoie Pfizer de Biontec care n-a avut de loc treaba cu industria Farma și care culmea sunt niște producători de frunte de Nanoboti (microroboti care fac ce sunt programați )
    Deci cine își dorește Nanoboti în organism va doresc succes la vaccinare ..
    Da nu
    Uitați sa cereți și caietul de sarcini al produsului

  11. Toti idioții analfabeti si toti prostii cu diploma sunt specialiștii cur’lui .
    Habar nu au cum funcționează un vaccin dar sunt deodată microbiologi .
    Ne-am tâmpit sau neam tâmpit?

    • Cam spui prostii fara sa gandesti.. reciteste articolul pt ca se spune clar ca studiile clinice si experimentale sunt insuficiente ele fiind nevoite sa parcurga niste pasi ce se intinde pe o oerioada minima de 2 ani.. Ma surprinde cati va pricepeti la medicina si la fotbal

  12. FELICITARI CEA CE FACETI CA SANTETI VACCINISTI SI ADEVARATUL SUFLET E CU NOI ASAS CA NU MASCA NU VIRUS NU VACCIN URI SA A NAIBI PE EI ASA CA HAI CA MA PLICTISESTE PE OAMENII CE NERVOSI SANT MASS MEDIA MOARTEA MASS MEDIA SI ETC EVREI

  13. Unde sunt vaccinurile Romanesti ?
    Un astfel de VACCIN făcut pe repede înainte doar ca să umple buzunarele și să omoare popoarele să fie total interzis și să lase oamenii să se imunizeze pe cale naturală ci nu cu această otravă de VACCIN ?

  14. Un articol timpit ca toate altele 99,99% din media românească. daca nu se făcea nimic….nu le pasa, vor sa murim, vor sa distrugă economia. Daca fac ceva, daca încearcă ceva……..nu e bine testat, nu e bun, vor sa ne distrugă……… Vreți să mai stăm în casă inca ani de zile pina se publică mii de articole, de studii,……..? Daca ai fi pe pat de spital și acest vaccin îți va oferi 0.0001% șanse……. l-ai incerca? Sau ai spune…….nu….nu e bine testat…..prefer sa mor. Un articol care nu e bun la absolut nimic, doar că să aibă și ei ceva de scris, in loc sa facă ceva util. Pe ziariști îi interesează audienta, din asta fac bani, nu contează cum, nu ii interesează de noi.

    • E clar ca nivelul tau de pregatire se afla undeva la a ti cumpara o diploma cel mult ,fiind incapabil sa ti o castigi prin truda intelectuala.. regret sa vad ca Romania s a umplut de prosti cu diploma Asa cum am mai scris, toate personajele inculte au pareri despre tot ce inseamna studii medicale.Vaccinul nu prezinta nici pe departe un minim de siguranta pt ca nici macar un „institut medical” nu si asuma raspunderea pt efectele secundare grave (interesativa) . Cei care protestati si vreti vaccinul va dorim succes dar, sa nu bociti apoi ca efectele in timp vor fi dezastruase. Cele cu efect asupra ARN nu apar neaparat imediat si e pt prima oara cand sunt bagate pe piata, diferite ce cele traditionale ca si actiune, in mod ciudat intr o perioada exagerat de scurta.. Cunoasteti cei care vreti vaccinul ce tulpini are virusul?e o combinatie dintre HIV si SARS au sustinut. Si acum ne intrebam : Daca in 40 de ani nu au facut nici un vaccin pt HIV cum doamne iarta ma au reusit in 8 luni de zile?? Si mai ales cum de bill gates (nu merita sa i scriu numele cu litere mari) nu s a gandit sa finanteze pana acum studiile asupra hiv si sars sau chiar asupra cancerului ?? Felicit articolul..

  15. Medicii romani strang randurile!? Sunt foarte impresoonat! Mai astept si opinia unui medic veterinar pe langa cea a celor 3 (doi medici legisti si unul stomatolog) pentru a decide daca aleg sa mor anul care vine de covid sau peste 50 de ani de leucemie provocata de vaccin! Succes la ATI celor care nu se vaccineaza!

    • hahahahahaha in Austria e la mare cautare un medic epidemiolog veterinar, apare pe la toate posturile tv si tine isonul lui nea Scurtu. Halal medic ! Cate biete animalute o avea pe constiinta? Aia de care nu are habar… Si mai are si o prezenta fizica ca un faun (cautati in dictionar) cu niste smocuri de par in lateral, ochii bulbucati si burtica rotofeie de bine hranit, mancal-ar mama ! 🙂

  16. Cu tot respectul invit cadrele medicale, care au depus juramantul lui Hippocrate „Parintele medicinei” sa se aplece cu maxima responsabilitate asupra acestor date stiintifice: Genomul unor virusuri este constituit din ARN. În această categorie intră virusul gripei, virusul hepatitei C sau virusul SIDA, SARS-Cov-2. Replicarea acestor virusuri se face cu o fidelitate mult mai redusă, deoarece în cazul ARN-ului nu există un proces de corijare a erorilor, frecvența mare a erorilor ducând la o mare variabilitate genetică. ARN-ul mesager trebuie sa conțina secvențele corespunzătoare exonilor și intronilor genei specifice fiecarui subiect vaccinat. Cine stabileste acest lucru???? Aceasta graba furibunda de vaccinare pare sa fie un blam la adresa medicinii moderne!

  17. IEȘIȚI PE … STICLA ȘI VORBIȚI ROMANILOR, ALTFEL VA FI VAI DE CAPUL NOSTRU.
    EU DACĂ EXECUT UN LUCRU EVIDENT CA RĂSPUND PENTRU EL, MARELE OMS DE CE NUSI ASUMA RESPONSABILITATEA PENTRU APRIBAREA ACESTUI VACCIN SA PASEAZĂ ASTA GUVERNELOR.
    După mine miroase a GENOCID.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger