AcasăSOCIALMăsuri extreme după tragedia de la Constanța. Managerul unui spital a cerut...

Măsuri extreme după tragedia de la Constanța. Managerul unui spital a cerut ISU o autospecială care să stea în curtea unităţii, în caz de incendiu

ATIMăsuri extreme după tragedia de la Constanța. Managerul unui spital a cerut ISU o autospecială care să stea în curtea unităţii, în caz de incendiu

Incendiile din secțiile ATI din România din ultimul an a băgat în panică managerii de spitale și nu numai. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, se teme să nu aibă loc o tragedie în unitatea sa și a făcut un anunț incredibil.

Acesta a declarat că a făcut solicitate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiș să primescă o autospecială care să stea în permanenţă în curtea spitalului. Oancea se teme să nu izbucnească un incendiu după ce capacitatea paturilor la ATI a crescut din cauza creșterii infectărilor cu Covid-19.

Potrivit incidenței actualizate la zi de Direcția de Sănătate Publică Timișoara, rata de infectare la o mie de locuitori în județul Timiș a ajuns la 8,7 marți, 5 octombrie. La Timișoara incidența continuă să crească și ajunge, marți, la 10,95, după ce luni a fost 10,59.

Explozie de pacienți Covid

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Timişoara a afirmat că, în ultimele zile a fost „o explozie” de pacienţi care au ajuns la acest spital având forme moderate, dar şi severe.

Motiv pentru care Cristian Borcea a reorganizat secțiile și a suplimentat paturile pentru bolnavii care au nevoie de suport respirator. De asemenea, pentru viitor, se are în vedere şi înfiinţarea unei secţii de pre-terapie pentru pacienţii cu COVID-19 care au dezvoltat forme severe şi foarte severe de boală, asta şi în funcţie de evoluţia cazurilor.

author avatar
Andreea Vlad