AcasăSOCIALMăsuri disperate. Sindicaliștii ”sparg” congresul PNL

Măsuri disperate. Sindicaliștii ”sparg” congresul PNL

Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa, crede că românii vor face o nouă revoluție în decembrie

În încercarea disperată de a-i determina pe liberalii aflați la guvernare să înțeleagă situația extrem de gravă cu care se confruntă populația, sindicaliștii de la Cartel Alfa vor să ”spargă” congresul PNL. Astfel, câteva zeci de oameni se vor infiltra printre participanții la alegerile pentru șefia partidului și vor împărți fluturași cu revendicările sindicale, sperând că delegații vor pune presiune pe noua conducere a PNL.

Sindicaliștii de la Cartel Alfa au plănuit să ”năvălească” peste participanții la congresul PNL pentru a le împărți fluturași cu revendicările confederației. Acestea sunt creșterea salariului minim și adoptarea unui calendar clar de majorări pentru ca într-un interval rezonabil de timp de trei ani, salariul minim să ajungă la valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent și deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii dialogului social L62/2011, pentru a face posibilă negocierea la toate nivelurile și reașezarea salariilor correct, în funcție de calificări, pregătire și experiență.

Totodată, Cartel Alfa cere stoparea creșterii aberante a prețurilor la energie, aplicarea integrală a Legii 153/2017 privind salarizarea în sectorul public și pensii echitabile. ”Vom avea 25 de sindicaliști care vor sta la intrarea în sala congresului PNL și vor distribui celor 5.000 de participanți fluturași pe tematica revendicărilor noastre. Sperăm că delegații vor impune conducerii noi a partidului agenda cetățeanului, că, de fapt, asta este problema, ei nu prea au preluat nimic din problemele cetățenilor. Pe funcții se bat sunt vreo 5%, restul de 95% sunt interesați și de problemele cetățeanului pentru că își dau seama că la viitoarele alegeri nu vor reuși să fie votați”, ne-a declarat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

”Acest Guvern trebuie să plece”

Sindicaliștii de la CNS Cartel Alfa spun că ”acest guvern, rupt complet de nevoile cetățenilor, trebuie să plece” și anunță că vor continua acțiunile de protest demarate la începutul anului împotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual. ”Am semnalat încă de la începutul anului existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament. În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri <<mafiote>>, iar președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune. Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului. Acțiunile anti-cetățeni – sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale”, se arată într-un comunicat al Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa.

În decembrie, o nouă revoluție?

Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, consideră că în decembrie românii vor avea marele șoc, pentru că toate prețurile vor exploda și se așteaptă la o nouă revoluție. ”Se vor scumpi și facturile la întreținere, numai că șocul va veni prin decembrie. Eu mă aștept la o mică revoluție, însă lumea nu s-a dospit suficient. Oamenii sunt revoltați de principiu și speriați, dar nu toți au presiunea facturilor. Mulți nu înțeleg cascada, temându-se doar de facturile personale directe, dar consecințele vor fi grave pe plan economic, pentru că prețurile vor crește major. Această creștere va avea loc peste două luni și se va suprapune cu sărbătorile de iarnă, care oricum aveau o creștere de prețuri și atunci va fi o creștere super acută. Românul este ca mămăliga: fierbe, fierbe, fierbe, până dă în clocot”, ne-a precizat Bogdan Hossu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.