AcasăSOCIALMăsuri anti-Covid din ce în ce mai dure. Masca de protecție devine...

Măsuri anti-Covid din ce în ce mai dure. Masca de protecție devine obligatorie și în stațiunile de la mare

mască de protecție

Concediile pe litoralul românesc vor arăta diferit de la 1 august, deoarece autoritățile au adoptat noi restricții pentru români. Astfel, masca devine obligatorie și toate stațiunile turistice de la Marea Neagră, începând de sâmbătă.

O serie de noi măsuri vor fi adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, care se reunește pentru a decide restricțiile care ar urma să intre în vigoare pe litoral de la 1 august, adică de sâmbătă.

Sunt avute în vedere obligativitatea purtării măștii în spații deschise unde se formează aglomerări și suplimentarea spațiilor de carantină din județ. Programul teraselor nu va fi însă afectat, în sensul în care societățile comerciale vor putea ține deschis și după ora 23:00.

Locuitorii judeţului Constanţa, dar şi turiştii care ajung de sâmbătă în staţiunile de pe litoralul românesc vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie seara, între orele 18.00 – 24.00, chiar dacă se află în staţii exterioare. Mai exact, purtarea măştii devine obligatorie în locurile aglomerate, precum falezele, târgurile, parcurile, piețele, în gări și stații de transport în comun, dar și plaja.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare, transmite prefectul de Constanța, George-Sergiu Niculescu, potrivit digi24.ro.

Masca, obligatorie și pe Valea Prahovei

Al șaselea județ din România care introduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise este Prahova. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, joi după-amiază, într-o ședință extraordinară pentru a aproba măsura adoptată deja de județele Argeș, Dâmbovița, Brașov, Vâlcea și Galați. Măsura va fi valabilă pe toată durata stării de alertă.

Decizia urmează să intre în vigoare sâmbătă, 1 august. „Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi va viza pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului. Potrivit propunerii CJSU, măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00”, a anunțat prefectura județului Prahova.

Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie în spații publice deschise, de exemplu piețe, târguri, stații de autobuz, gări, zonele unde se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, în intervalele orare 07.00-11.00 și 15.00-20.00. Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

author avatar
Andreea Vlad
436 afisari

5 COMENTARII

  1. Pentru toate mizeriile aste naziste ESTE VINOVAT DOAR PSD SI ALIATII SAI, CARE AU PERMIS NAZISTILOR SA FACA CE VOR CU NOI !!!
    NUMAI O REVOLUTIE DEVASTATTOARE NE MAI SALVEAZA !!

  2. Daca regulezi un liberal, trebuie sa porți masca ?

  3. de ce nu va puneti masca si la cur !…vai de capul vostru cu masca la plaja ! ….rauuuuuuuuuuuu ati ajuns !

  4. lasati rafuielile politice,nu are nimeni seminte de covid in buzunare,faceti testare in masa sau cu preturi rezonabile ,asta ne salveaza,izolarea bolnavilor,tratarea lor nu rafuielile voastre,deschideti spitale pt boli cronice se moare mult din cauza asta si oameni competenti in functii de raspundere nu toti trogloditii.

  5. Dupa cum ati vazut,PNL-ul creste in sondaje.Deci Romanii,la fel ca si Iohanis sunt multumiti de „Guvernul meu”. Asa guvern nu a mai avut Romania haha inca depe vremea lui Papura Voda.Prin urmare,ce nu va convine ? Tara merge in directia buna,Romania a devenit stat „modern”,”stat de drept”,urmeaza sub conducerea Guvernului meu,”Romania educata”,”digitalizata”,”asfaltata”,cu scoli fara WC-ul in fundul curtii,(daca curtea scolii are gard,vom desfiinta WC-urile),iar lui Iohanis ii vom face o statiue cu masca.Bani avem,pt. pensii si alocatii nu prea avem din cauza pandemiei care ne ajuta s-o dam de gard.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger