AcasăSOCIALMăsura din "Legile Educaţiei" ce-i va face pe elevi să sufere, cu...

Măsura din „Legile Educaţiei” ce-i va face pe elevi să sufere, cu adevărat: poţi să le iei orice, dar nu asta!

Veste dezastruoasă pentru elevii dependenţi de Social Media. Folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs sunt interzise în şcoală, prevede un amendament al PNL, PSD şi al Ministerului Educaţiei adoptat, luni, de Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.

De asemenea, vor fi interzise deţinerea de arme, consumul de droguri, de băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, fumatul, participarea la jocuri de noroc în perimetrul unităţii de învăţământ.

Ce obligaţii au elevii

Potrivit amendamentului, elevii din învăţământul preuniversitar sunt obligaţi:

  • să frecventeze toate cursurile şi să se pregătească la fiecare disciplină de studiu în vederea dobândirii competenţelor şi însuşirii cunoştinţelor prevăzute de programele şcolare;
  • să respecte regulamentele şi deciziile unităţii de învăţământ preuniversitar;
  • să se prezinte la şcoală într-o ţinută vestimentară decentă şi adecvată;
  • să manifeste înţelegere, toleranţă şi respect faţă de întreaga comunitate şcolară, elevi şi personalul unităţii de învăţământ;
  • să sesizeze reprezentanţii unităţii de învăţământ şi, după caz, autorităţile competente cu privire la orice ilegalităţi în desfăşurarea procesului de învăţământ şi a activităţilor conexe acestuia sau cu privire la orice situaţie care ar pune în pericol siguranţa elevilor şi a personalului şcolii.

Ce le este interzis copiilor

Le este interzis:

  • să distrugă, să modifice sau să completeze documentele şcolare, precum cataloage, foi matricole, carnete de elev şi orice alte documente din aceeaşi categorie sau să deterioreze bunurile din patrimoniul unităţii de învăţământ;
  • să introducă şi să difuzeze, în unitatea de învăţământ preuniversitar, materiale care, prin conţinutul lor, atentează la independenţa, suveranitatea, unitatea şi integritatea naţională a ţării, care cultivă violenţa, intoleranţa sau care lezează imaginea publică a unei persoane;
  • să blocheze căile de acces în spaţiile de învăţământ;
  • să deţină sau să consume droguri, băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise, ţigări, substanţe etnobotanice şi să participe la jocuri de noroc în perimetrul unităţii de învăţământ.
author avatar
Andrei Ștefan
2.830 afisari

7 COMENTARII

  1. se vor gasi tute cu paianjeni intre picioare de pe la ong uri sorosiste sa spuna ca-i abuz si bla , bla , ca doar scopul este sa nu invete carte analfabetii .

  2. Fa, cat mai multi analfabeti ca sa-i prostesti mai usor. Asta-i deviza. Restul e …tacere.

  3. Fara reguli in scoala ne ducem pe copca !
    Cine nu vrea sa le respecte sa mearga la scoli private si sa plateasca !
    Fara mila , indiferent de cine este vorba !!!
    Iar cei care fac facultatea la STAT sa semneze angajament ca nu pleaca din tara min. 5 ani dupa licenta. Altfel sa mearga la facultati private, ca sa fie liber sa se ”realizeze” unde vrea el, daca tot si-a platit scoala .
    Gata cu democratia pe care nimeni nu o mai respecta fara a distruge societatea.

    • @Vlad Tepes : Ai sa te minunezi, dar la privat se semneaza un ditamai contractul si nici pomeneala sa aiba voie cu telefonul in clasa !

  4. Si daca vin cu telefonul ce pot sa le faca profesorii? Profesorii nu au voie sa confiste telefoanele si nu exista nici o sanctiune in lege daca elevii vin cu telefonul la ore!

  5. Am o întrebare…și dacă nu fac ce se întâmplă? Știți răspunsul, nimic. Masuri înseamnă și alternative, altfel spus, pedepse sau masuri coercitive. Fără ele nu se întâmplă nimic doar cu ….sunt obligați. Am citit de exemplu, nu au voie cu telefonul la ore, altfel ce se întâmplă? Nota scăzută la purtare? Păi sunt unii elevi care ar renunța la școală oricând, cum faceți să îi educați? In aceasta tara învățământul a decăzut până spre genunchiul broaștei cum spunea un profesor de franceza pe care l-am avut în generală.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger