AcasăSOCIALMăsură controversată într-o stațiune de la malul mării! Părinții, amendați dacă își...

Măsură controversată într-o stațiune de la malul mării! Părinții, amendați dacă își pierd copiii pe plajă

copiiMăsură controversată într-o stațiune de la malul mării! Părinții, amendați dacă își pierd copiii pe plajă

Sute de copii se rătăcesc pe litoralul românesc, în fiecare sezon. Aproape că nu este zi în care copii scăpați pentru o clipă de sub ochii părinților să se piardă pe plajă sau în stațiune.

Deși sunt găsiți destul de rapid, cele câteva momente sunt terifiante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

Pentru a combate acest fenomen, primăria din Eforie propune un proiect incredibil. Astfel, părinţii care cer ajutorul salvamarilor pentru a-şi găsi copiii vor fi amendaţi. Asta doar dacă salvatorii îi vor găsi pe cei mici pe uscat şi nu în mare.

Este o decizie controversată, care ar trebui să ușureze activitatea celor care lucrează pe plajă. Primăria Eforie a adoptat o serie de măsuri pentru siguranţa turiştilor, la începutul acestui sezon estival, dar şi pentru a uşura activitatea salvamarilor.

Amenzi de până la 2.000 lei

Astfel, Consiliul Local Eforie a decis să sancţioneze următoarele fapte:

  • apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;
  • mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică;
  • utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului.

Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor, anunță Primăria Eforie.

author avatar
Andreea Vlad
249 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deci daca innot pîn la geamandura și apoi stau putin pe ea maxim un min., sînt pasibil de amendă 1000 de lei?? Dar de 10 ani de mizeria din EFORIE NORD nimeni nu se ocupa de curatenie din primarie, nu dispare!,mereu praf,nisip drumuri in constructie, pe linga parcul orașului miroase a wc in aer liber, trotuarele sint facute praf iti poti scrînti/rupe glezna mergînd pe ele!! Mînca-mi=atz vreju toti de la primare in jos care ati luat decizia asta! Să vă dau castravetele prin dinți!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger