AcasăSOCIALMasa de Crăciun 2023, fără porc? Românii, revoltaţi: "Cum să-ţi cumperi şorici...

Masa de Crăciun 2023, fără porc? Românii, revoltaţi: „Cum să-ţi cumperi şorici cu cardul?”

supermarket

Limitarea foarte jos a posibilităţilor de a achita ceva, orice, cu bani cash a adus deja primele nemulţumiri în societate. De exemplu, în mediul rural, oamenii se gândesc deja cum vor achita porcul de Crăciun 2023.

Există situații în care ești obligat să cumperi un porc doar dacă ai card.

Amendat dacă vinzi porcul?

Miercuri, 1 noiembrie, au intrat în vigoare o parte din noile măsuri fiscale, printre care și limitarea plăților cash la comercianți.

Vrei sa cumperi carne de porc mai mult de 1000 cash, nu poti, daca te duci la magazin si vrei carne de sarbatori nu poti sau daca vinzi porcul nu poti vei fi amendat si te vei trezi cu politia asta e legea de la 1 noiembrie”, spune un român nemulţumit de noile reguli, preluat de Romania TV.

Metro şi-a anunţat clienţii privind noile plafonări

Metro și-a însțiințat clienții prin SMS referitor la procedura de limitare a plăților cash începând cu luna noiembrie, ca urmare a măsurii de limitare a plăților cu numerar.

„Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, Legea nr.296/2023, începând din 11 noiembrie 2023, operațiunile de încasări și plăți în numerar în cadrul magazinelor fizice METRO vor fi limitate la valoarea de 2.000 RON (TVA inclus)/persoană juridică (CUI) pe zi”, este mesajul trimis de Metro.

author avatar
Andrei Ștefan