AcasăSOCIALMasa caldă în şcoli se tranformă în "Survivor". Ce a găsit o...

Masa caldă în şcoli se tranformă în „Survivor”. Ce a găsit o elevă din Sălaj în farfurie

A fost demarată o anchetă la o școală din Sălaj, după ce o fetiță a găsit în farfuria sa un vierme. În plus, mai mulți copii s-ar fi plâns părinților că mâncarea de la școală nu este prea bună.

În ziua în care a fost găsit viermele în farfuria cu mâncare, toate cele 250 de porții de mâncare livrate la școală au fost oprite de la consum. Elevii au mâncat ce au adus de acasă, într-un final.

Firma de catering s-a „spălat pe mâini”

Reprezentanții firmei de catering, care livrează mâncarea în cadrul programului o masă caldă, spun că problemele nu sunt de la ei și pot garanta că mâncarea gătită de ei a fost conformă și e posibil că viermele să fi ajuns în caserolă după livrare.

Au fost chemați în inspecție cei de la Direcția Sanitar Veterinară, care au verificat toate caserolele, însă nu au observat nereguli și la altele, ci doar la cea care conținea viermele.

Pentru început, comisarii ANPC vor da doar avertismente. Ulterior, restaurantele vor primi o amendă în valoare de 1.000 de lei sau oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea abaterilor.

author avatar
Andrei Ștefan
780 afisari

7 COMENTARII

  1. Viermele era sub acoperire. Era un vierme bruxelez si testa posibilitatea implementarii Directivelor UE in ceea ce priveste consumul de insecte. Cum copiii sunt dornici de nou si dispusi sa exploreze orice este neconform, ei vor fi primii care vor fi testati in ceea ce priveste consumul de insecte.

    […] „Space10, laboratorul extern al companiei, situate în Copenhaga, Danemarca, încearcă să reinventeze chifteluţele clasice de la Ikea. Compania a făcut deja un pas mare spre mâncare sustenabilă în 2015, când a inventat şi varianta vegană a chifteluţelor.
    Concentrându-se pe noţiunea de sustenabilitate, laboratorul Space10 a încercat ingredient precum insecte, alge şi carne crescută în laborator.”

  2. Bá,prostilor,viermii,lacustele,greierii,intr-un cuvant toti,gandacii,ce misuna pe fata pámantului,reprezintá mancarea adevarata,ce m ue ne prepara si ne imbie cu drag,doar me iubeste si are grija de noi!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri