AcasăSOCIAL"Marșul Normalității", atac la Iohannis, în ziua în care face paradă şi...

„Marșul Normalității”, atac la Iohannis, în ziua în care face paradă şi LGBT-Q: „Rușine Iohannis, România nu-i Sodoma!”

out loud and proud"Marșul Normalității", atac la Iohannis, în ziua în care face paradă şi LGBT-Q: "Rușine Iohannis, România nu-i Sodoma!"

Bucureştiul, curpins, sâmbătă de două extreme. Au primit undă verde pentru manifestări prin Bucureşti atât „Noua Dreaptă”, cât şi „Bucharest Pride”, parada minorităţilor sexuale.

Prima care a ieşit în oraş, de la ora 14.00, a fost „Noua Dreaptă”, cu al său „marş al normalităţii”. Manifestația a început în fața Palatului Victoria și se va sfârși în fața Palatului Patriarhiei.

Au scandat contra lui Iohannis

În fața Guvernului s-au strâns aproxiamtiv 200-250 de persoane, de unde au pornit, în marș până la Patriarhie, începând cu ora 14:00.

Cei care participă la „Marșul Normalității” o pot face pe prima bandă de circulație, mai puțin segmentul de drum dintre străzile Doamnei și Halelor, unde deplasarea este posibilă doar pe trotuar.

Astfel, în protestul lor, reprezentanții Noua Dreaptă au scandat contra preşedintelui Klaus Iohannis: „Rușine, Iohannis!”, „România nu-i Sodoma!”.

Se vor ciocni cele două organizaţii?

Marșul „Bucharest Pride” ar trebui să înceapă la ora la care participanții de la „Marșul Normalității” sunt aproape de punctul final, pentru a nu se crea conflicte între cele două tabere.

Astfel, Marșul „Bucharest Pride” are loc între orele 17.00 – 20.30. Întâlnirea este fixată pentru orele 17.00 – 18.00 pe troatuarele adiacente de pe Calea Victoriei, între străzile Sevastopol și Gheorghe Manu. Între orele 18.00 – 19.00 coloana de participanți se deplasează pe traseul Calea Victoriei (segmentul dintre străzile Sevastopol și Gheorghe Manu) – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Universității – punct final zona statui.

Între orele 19.00 – 20.30, sunt susținute alocuțiuni și se împart materiale informative în Piața Universității.

author avatar
Andrei Ștefan