AcasăSOCIALMarius Budăi spune şi el ceea ce românii ştiu de ani de...

Marius Budăi spune şi el ceea ce românii ştiu de ani de zile: „Nu se poate trăi cu salariul minim”

marius budai, ministrul MunciiAdevărul despre pensiile românilor în 2022: se schimbă formula pentru majorarea lor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că ”efectiv nu se poate trăi cu salariu minim în România”, varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor fiind de 3.000 de lei.

Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, ministrul Muncii.

Sfaturi penztru mediul de afaceri

El a precizat că este conștient de punctul de vedere al mediului de afaceri şi face apel la înțelegere pentru a putea sprijini angajaţii.

„Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul a precizat că speră să ajungă la o înțelegere cu partenerii sociali pentru a avea o decizie aplicabilă de la 1 ianuarie 2023.

Salariul minim 3.000 lei?

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu.

Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

author avatar
Andrei Ștefan
160 afisari

5 COMENTARII

  1. Problema de 32de ani este creierul imbacsit al ciumatilor pusi de soros sa conduca…voi nici macar o roaba cu nisip nu puteti conduce panarame slugoi retardati.Pai daca nu esti eficient fa-ti bagajul si dispari din peisaj…drum bun cale batuta vezi poate esti bun de altceva….sa canti la manastirea lui soros din iad…

  2. In Tara Orbilor – Chiorul este Conducator . Si cei afectati adica romanii ,mai au ceva Malai de Mamaliga – ca Demonstratii de Protest nu se vad ………..

    Emil Cioran – un cunoscator fin al neamului romanesc -a afirmat in fata Academiei franceze :” Imi dau demisia din romanitate ” nemaiputand accepta tradarea si lasitatea la romani – si nu de ieri sau de azi .
    Ba chiar nici nu a mai scris in romana – a scris numai in franceza ( traind in Franta ).
    Din pricina supararii – ca D-zeu la proscris sa se nasca roman – a suferit de insomnii , demenza mai tarziu .
    Sotia lui , il auzea noaptea vorbind in somn – in franceza – cat de mult trebuie sa suporte umilinta de a fi roman .
    Ceea ce se intampla azi cu Rumania , este o confirmare la ceea ce a simtit Marele Filozof ,E. Cioran .

  3. Ametitul asta tot ne abureste cu marire de la 1 ian cu 10 %,de ce nu mariti de la 1 oct ????? si la 1 ian automat trebui sa dati [ asa spune legea ] procentul de inflatie care este de peste 23%,ci nu cum zic borfasi politici ca este 12% ,ca sa mareasca pensiile trebui sa-si dea acordul mUE ,dar ca-si mareasca ei DIN 6 IN 6 LUNI nu trebui acrdul mUE,asta se intampla ca poporul este amortit si nu am mai vazut o greva puternica de fff multi ani si asta ii fac siguri pe ei sa faca ce vor jigodiile!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger