AcasăSOCIALMarii producători de bunuri de consum scumpesc pe rupte

Marii producători de bunuri de consum scumpesc pe rupte

Inflația globală crește, iar giganții bunurilor de consum reacționează. Cresc prețurile, crește povara asupra gospodăriilor.

Amazon,Unilever, Coca-Cola ,McDonald’s sau Walmart sunt printre copaniile care au anunțat prețuri mai mari.

Amazon a majorat prețurile pentru programul său de abonament Prime pe principalele sale piețe europene. Retailerul online a dat vina pe „creșterea inflației și a costurilor de operare”, în timp ce Unilever a avertizat asupra unui „peisaj de costuri cu adevărat fără precedent”, potrivit Financial Times.

Prețurile pentru mărcile grupului britanic – printre care se numără săpunul Dove, maioneza Hellmann’s și produsele de curățare Cif – au crescut în medie cu 11,2% în al doilea trimestru, comparativ cu anul trecut și vor crește în continuare, a precizat compania.

Creșterile au ajutat Unilever să raporteze vânzări mai mari decât se aștepta, chiar dacă volumele au fost cu 2 procente mai mici, deoarece consumatorii au trecut la produse mai ieftine.

Coca-Cola a raportat o tendință similară, prețurile produselor sale crescând cu aproximativ 5%.

Maforitatea companiilor resimt efectul consumatorilor care trebuie să plătească mai mult pentru alimente și alte produse de bază, în condițiile în care inflația a atins cel mai ridicat nivel din ultimele decenii.

Și se confruntă cu presiuni din partea angajaților pentru a mării salariile.

Alte grupuri producătoare de bunuri de consum, printre care Reckitt Benckiser, Procter & Gamble și Nestlé, urmează să anunțe săptămâna asta noile politici de prețuri și venituri.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.105 afisari

4 COMENTARII

  1. Ne putem lipsi cu brio de gunoaiele si mizeriile pe care ni le servesc companiile sus mentionate.Nu putem trai fara paine,lapte ,carne ,legume dar fara cola,maioneze,sampoane ,cafele solubile,ciocolata si alte spurcaciuni se poate trai su sigiuranta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger