AcasăSOCIALTragedie la ISU! Șeful cel mare, mort la numai 58 de ani!

Tragedie la ISU! Șeful cel mare, mort la numai 58 de ani!

O veste care a căzut ca un trăsnet asupra rudelor și a colegilor șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Generalul de brigadă Ioan Nițică a părăsit această lume la vârsta de 58 de ani.

Salvatorii nemțeni care au lucrat, ani la rând, sub comanda generalului Nițică au aflat cu mare tristețe că nimeni nu a mai putut face ceva pentru a-l salva din ghearele morții nemiloase. Au ținut să transmită public un mesaj, din care reiese cât de mult l-au respectat. Și, totodată, să adreseze condoleanțe familiei greu încercate.

Mesajul ISU Neamț, postat sâmbătă pe pagina oficială de Facebook, sună astfel:

”Comandantul nostru, generalul de brigadă Ioan Nițică ne va veghea de lăngă stele.
Ne-a învățat că jurământul militar este contractul de muncă al nostru cu țara, ne-a învățat să fim camarazi. Prin felul său de a fi ne-a inspirat să considerăm onoarea, corectitudinea și demnitatea ca repere esențiale ale militarilor.

Un profesionist dedicat trup și suflet misiunii de salvator, va rămâne pentru totdeauna în gândul camarazilor cărora le-a fost mentor și comandant timp de 15 ani.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț adresează condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Colegii de la ISU Constanța, mesaj special

Salvatorii nemțeni au primit un gând de susținere, în aceste momente grele, au din partea colegilor lor de la ISU Constanța. ”Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea ” al județului Constanța este alături de familia și colegii domnului General de brigadă Ioan Nițică – inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamț în aceste momente triste. Sincere condoleanțe și Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule general!”, au transmis aceștia, tot prin intermediul rețelei de socializare amintite.

Decorat la Cotroceni

Potrivit mesagerulneamt.ro, generalul Ioan Nițică fusese diagnosticat, la începutul acestui an, cu leucemie, boală grea cu care s-a luptat. Vineri seară, însă, totul s-a sfârșit. Fiul generalului ar fi fost cel care și-a găsit tatăl fără suflare și a cerut ajutor cadrelor medicale de la ambulanță. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Generalul Nițică a primit, în urmă cu cinci ani, Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, distincție acordată de la Cotroceni, prin decret semnat de către preşedintele Iohannis, ca semn de prețuire a rezultatelor muncii sale.

601 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger