Cauta

Marea chermeză de la DGA, cu ambasadori, mahări, vânat și șampanie, făcută din cotizațiile pălmașilor din instituție

Liviu Vasilescu nu știe cine a cotizat și câți bani s-au strâns pentru marea chermeză de la DGA

Marele chef dat în curtea instituției de Liviu Vasilescu, șeful DGA, la care au fost peste 100 de invitați, mulți dintre ei ambasadori, șefi de comisii parlamentare, Parchetul General și alte instituții de forță, a fost plătit din cheta ”voluntară” făcută de la polițiștii din instituție. Vasilescu a recunoscut oficial că s-au strâns bani, dar susține că nu știe câți bani s-au cotizat și nici cine a contribuit.

Șefii din MAI și invitații lor au chefuit pe banii amărâților din subordine

Petrecerea de pomină dată în 30 mai de Direcția Generală Anticorupție din MAI, la aniversarea a 18 ani de la înființare, a trecut, cumva, pe sub radarul media. În comunicatul DGA din ziua respectivă se vorbește despre participarea ambasadorilor, a conducerii Parchetului General, a șefilor de comisii parlamentare, a reprezentanților instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale, sub patronajul șefului DGA, Liviu Vasilescu, și al ministrului de Interne de atunci, Lucian Bode. La asemenea invitați și cu vreo sută de meseni, te-ai fi așteptat să se activeze vreun fond de protocol, însă toate cheltuielile cu masa festivă și lăutarii au fost suportate din cheta ”voluntară” a pălmașilor din DGA, dar și a șefilor de la centru și din teritoriu.

Surse din cadrul DGA, adică cei care au salivat pe la geamuri, închiși în birouri, ne spun că mahării s-a delectat cu carne de cerb, șampanii și cam toate delicatesele posibile, din banii lor, bineînțeles. Ca să alunece mâncarea mai bine, Marcel Pavel și lăutarii le-au cântat mesenilor, mai ceva ca la o nuntă. Și toate acestea în curtea sediului central al DGA. Într-o solicitare de informații pe cale oficială, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol a încercat să afle care au fost costurile plătite de către DGA pentru organizarea mesei festive din parcarea instituției, de unde provenea carnea de vânat regăsită în meniu și care au fost costurile de achiziție, cu cât a fost plătit solistul Marcel Pavel, ce sumă a fost colectată de la angajații din subordine și dacă s-a dispus declanșarea cercetării prealabile pentru constatarea existenței vreunei abateri dintre cele prevăzute de art.57, lit. a și k din legea 360/2002. Răspunsul instituției a fost absolut halucinant.

N-aveți voi treabă

”Activitatea la care faceți referire a fost achitată din fondurile proprii ale personalului cu funcții de conducere din DGA, la aceasta fiind invitat să participe și personal cu funcție de execuție. Nu au fost realizate tabele și situații cu cei care au contribuit benevol. Astfel, având în vedere că nu au fost angajate fonduri financiare bugetare, informațiile solicitate de dumneavoastră nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public. Evenimentul a fost mediatizat prin comunicatul de presă emis de DGA, ținând cont de specificul activităților operative desfășurate de o parte din angajații prezenți. Până în prezent, la nivelul instituției noastre, nu au fost identificate elemente de natură să atragă necesitatea declanșării unor cercetări”, se arată în răspunsul DGA. Sindicaliștii de la Europol spun că, pe lângă importanța invitaților la chermeză, festivitatea a fost o activitate a instituției, nu o zi de naștere a conducătorului DGA.

”Au fost peste 100 de persoane la zecile de mese întinse acolo, iar meniul a costat peste 200 de lei de persoane. Mai comentau polițiștii că, dacă șefului DGA nu i-a păsat de unde au venit banii, este posibil ca aceștia să fi venit de la cei pe care DGA-ul îi cercetează. Dacă s-ar fi făcut o chermeză în curtea unui sediu de poliție rurală din țară, erau toți executați de DGA. Să nu mai spun că dacă ăia erau întrebați de unde provin hrana și băutura, nu puteau să spună că au venit unii și le-au lăsat niște lăzi de bere și niște caserole de mici și că ce îi interesează, că nu sunt din banii instituției. Mi-aduc aminte că au fost cercetați și sancționați șefi din Poliția Română pentru faptul că au primit bani de la angajați pentru detergenți și săpun pentru instituție. Nu mai spun că există un ordin de ministru care limitează posibilitatea de a sponsoriza și dona lucruri și bani, printr-o procedură prealabilă pe care trebuie să o urmeze, fiind implicată și structura <<Doi și-un sfert>>. Se investighează de unde provin banii, de la ce fel de persoane, ce interese au”, ne-a precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Cât a mers ”darul”

La cheta de la DGA, cei care au luat salarii de excelență au dat cei mai mulți bani, câte 1.000 de lei, iar ceilalți, de la 200 în sus, ne spun surse din cadrul MAI. Au fost 41 de șefi de DJA care au cotizat, dar au mai dat și șefii de birouri și ofițerii. Unul a întrebat dacă nu este posibil să dea doar 100 de lei și i s-a răspuns că este iertat pentru o asemenea întrebare, că 200 de lei e mai mult decât decent. La cei de jos, au venit șefii și le-au zis că ei au dat 500 de lei și că, dacă nu dau și ei, listele ajung la Liviu Vasilescu, directorul general al DGA, și o să fie altfel tratați ca structură. ”Nemulțumirea cea mai mare a oamenilor a fost că, după ce au dat banii ăștia, nici nu au putut participa la masă cu cei mari. Au fost chemați la sfârșit, la rămășițele mesenilor, după plecarea acestora dar, de scârbă, nu s-au dus și au preferat să-și comande meniul zilei~, a mai afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Ultimele stiri

  • Horoscop 31 mai 2024 – Vă veți regăsi sănătatea și stilul de viață
  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • Iohannis joacă alba-neagra cu viitorul României
  • Jurnalul securiștilor de la Păltiniș se vinde ca pâinea caldă
  • Mbappe nu uită de PSG
  • FCSB ține cu Real Madrid în finala Ligii Campionilor. De ce?!
  • Producătorii au răbufnit. Hipermarketurile pun adaosuri uriașe
  • Se privatizează industria de armament. Guvernul trece la exproprieri masive
  • O nouă măsură a Guvernului PSD în sprijinul românilor. Amenzile de circulație nu se modifică prin creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024
  • Exit mobile version