AcasăSOCIALMare sărbătoare în rândul credincioșilor ortodocși: Adormirea Maicii Domnului - Sfânta Maria...

Mare sărbătoare în rândul credincioșilor ortodocși: Adormirea Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare

Una dintre cele cele mai importante sărbători din rândul celor dedicate Maicii Domnului, în calendarul ortodox, este cinstită pe 15 august.

În această sâmbătă, credincioșii ortodocși prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, ziua în care Fecioara Maria, cea care L-a născut pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, s-a mutat la cele Veșnice.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului – Sfânta Maria Mare, cum mai este cunoscută în popor, este precedată de o perioadă de post. Timp de două săptămânii, credincioșii se pregătesc, astfel, de această mare sărbătoare dedicată Maicii Domnului.

Conform Sfintei Tradiții, Maica Domnului a mai trăit 11 ani după înalțarea la cer a Fiului său. „Sfantul Arhanghel Gavriil i-a vestit trecerea din lumea aceasta la viața veșnică cu trei zile înainte de adormirea sa: «Acestea zice Fiul tău „Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”»”, potrivit Creștin Ortodox.

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă dimineață la biserică, la slujbă. Fiind o mare sărbătoare, nu se fac munci în gospodării și nu se spală rufe.

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger