AcasăSOCIALMare atenție! O nouă tentativă de înșelătorie, prin mesaje pe telefon: „Ați...

Mare atenție! O nouă tentativă de înșelătorie, prin mesaje pe telefon: „Ați fost selectat pentru…”/ Ce să NU faceți

(sursa foto: romaniatv.net)

După ce în perioada Sărbătorilor Pascale ortodoxe mulți români au primit SMS-uri-capcană pe telefoanele mobile, cu un link malițios – VEZI DETALII AICI, un avertisment venit de la Poliție atrage atenția asupra unui potențial risc în cazul unor mesaje cu pretinse oferte de angajare.

Emițătorii unor astfel de mesaje mizează, cel mai probabil, pe faptul că destinatarii ar pleca urechea la așa-zise oferte de angajare cu salarii atractive, ce ar ajunge și la 2.000 de euro.

Oamenii legii atrag atenția asupra unor astfel de mesaje, cerându-le românilor să fie foarte atenți în cazul în care primesc asemenea SMS-uri.

Poliția: „Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare”!

(sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Inventivitatea celor care vor să ne fure datele și banii poate fi combătută doar prin atenția și prudența noastră!

Nu dați curs unor astfel de solicitări, oricât de tentantă ar părea oferta de angajare, moștenirea ce va fi transmisă sau donația promisă!” – sună mesajul transmis sâmbătă seară, 7 mai, pe pagina oficială de Facebook a Poliției Române.

DNSC: Campanie de infectare cu malware, prin intermediul unor mesaje-capcană venite pe telefon

În perioada Paștelui s-a vorbit intens despre o campanie cu sms-uri capcană primite de mulți oameni pe telefoanele mobile. Specialiștii au atras atenția asupra acestei situații, utilizatorii fiind sfătuiți să nu acceseze link-uri provenite din surse necunoscute.

„În perioada 22.04.2022 – 02.05.2022, utilizatori de terminale mobile din România au fost vizați de o campanie de infectare cu malware care se propaga prin intermediul unor mesaje-capcană venite pe telefon.

Aceste mesaje erau special concepute de atacatori pentru a determina potențiala victimă să aceeseze link-ul prezent în mesaj. Textul corespondent era unul într-o limbă română cu greșeli evidente și anunța utilizatorul că are un mesaj vocal, iar pentru a-l asculta trebuie să acceseze link-ul.

Odată ce acel link era accesat de pe smartphone, dacă nu avea suspiciuni, utilizatorul descărca și instala în terminalul mobil o aplicație de tip APK, pentru a putea asculta mesajul.

În realitate, mesajul nu exista, acesta fiind doar un pretext afișat de atacatori pentru a convinge potențiala victimă să execute acțiunea, mizându-se pe curiozitatea acestuia”, s-a transmis de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), pe Facebook, în 4 mai.

581 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger