Cauta

Marcel Ciolacu pune tunurile pe şoferii români. Legea Anastasia, pedeapsă pentru conducătorii auto indisciplinaţi

sursa foto: gorjonline.ro

Marcel Ciolacu a transmis că odată cu promulgarea Legii Anastasia, inițiată de PSD, șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale nu mai scapă de închisoare.

Ce spune Legea Anastasia? Săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Închisoare pentru crimă la volan

Ciolacu afirmă că nu există nicio scuză pentru șoferii care conduc fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active și iau vieți nevinovate.

Odată cu promulgarea Legii Anastasia, astfel de fapte vor fi pedepsite cu închisoare, fără posibilitatea suspendării pedepsei sub supraveghere. Scopul acestei legi este de a reduce numărul accidentelor rutiere și de a salva vieți.

România se află în continuare în vârful clasamentelor sumbre privind numărul deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Inconștiența șoferilor, starea tehnică a mașinilor și infrastructura precară sunt factori care fac din accidentele rutiere o situație normală în România.

O statistică recentă a UNSAR confirmă această realitate și plasează România pe primul loc în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește accidentele rutiere.

De ce se numeşte Legea Anastasia?

Legea poartă numele unei fetițe care a murit în anul 2022 din cauza unui șofer fără permis. România se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de accidente despăgubite prin polițele RCA în Europa.

Mai puțin de 2 mașini din 100 înmatriculate în Croația sunt implicate în accidente, de aproape patru ori mai puțin decât în România, arată o analiză realizată de UNSAR. Frecvența accidentelor rutiere în România este de peste 6%, comparativ cu 4% în Bulgaria, 3,2% în Polonia, 2,8% în Cehia, 2,3% în Ungaria și 1,65% în Croația.

Ultimele stiri

  • Polițiștii acuză MAI că vrea să le prelungească, pe șest, vârsta de pensionare
  • Ritualul neobișnuit al marelui portar argentinian Sergio Goycochea. „Era talismanul meu”
  • Bogdan Hossu: E o minciună că nu avem voie să producem energie pe cărbune. Termenul e 2034
  • Tarifele vamale ale Unchiului Sam. Care sunt scenariile posibile înainte de 9 iulie, termenul limită
  • Măsuri fiscale discutate de Guvern. Se fac noi calcule privind creșterea TVA: cote de 11% și 21%
  • Anunțul Barcelonei: „10” pentru Lamine Yamal!
  • Exodul milionarilor din Marea Britanie. Câți vor pleca în acest an
  • Deminarea Ucrainei, de la greblă la dronă
  • Statistici 2025: Aplicațiile de meditație în România – creștere, impact și rol pentru echilibrul mintal
  • Cum poate crește Bolojan în ochii poporului
  • Exit mobile version