AcasăSOCIALMarcel Ciolacu pune tunurile pe şoferii români. Legea Anastasia, pedeapsă pentru conducătorii...

Marcel Ciolacu pune tunurile pe şoferii români. Legea Anastasia, pedeapsă pentru conducătorii auto indisciplinaţi

Marcel Ciolacu a transmis că odată cu promulgarea Legii Anastasia, inițiată de PSD, șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale nu mai scapă de închisoare.

Ce spune Legea Anastasia? Săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Închisoare pentru crimă la volan

Ciolacu afirmă că nu există nicio scuză pentru șoferii care conduc fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active și iau vieți nevinovate.

Odată cu promulgarea Legii Anastasia, astfel de fapte vor fi pedepsite cu închisoare, fără posibilitatea suspendării pedepsei sub supraveghere. Scopul acestei legi este de a reduce numărul accidentelor rutiere și de a salva vieți.

România se află în continuare în vârful clasamentelor sumbre privind numărul deceselor în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Inconștiența șoferilor, starea tehnică a mașinilor și infrastructura precară sunt factori care fac din accidentele rutiere o situație normală în România.

O statistică recentă a UNSAR confirmă această realitate și plasează România pe primul loc în Europa Centrală și de Est în ceea ce privește accidentele rutiere.

De ce se numeşte Legea Anastasia?

Legea poartă numele unei fetițe care a murit în anul 2022 din cauza unui șofer fără permis. România se află pe primul loc în ceea ce privește numărul de accidente despăgubite prin polițele RCA în Europa.

Mai puțin de 2 mașini din 100 înmatriculate în Croația sunt implicate în accidente, de aproape patru ori mai puțin decât în România, arată o analiză realizată de UNSAR. Frecvența accidentelor rutiere în România este de peste 6%, comparativ cu 4% în Bulgaria, 3,2% în Polonia, 2,8% în Cehia, 2,3% în Ungaria și 1,65% în Croația.

789 afisari

5 COMENTARII

  1. E prea putin !
    Mai este loc pentru a creste severitatea, chiar pina la marginea cruzimii.
    Iar cei are ajung astfel la ocna, sa fie pusi sa munceasca, in constructii de drumuri, pina vor intelege ca asta merita !

  2. Marcel Ciolacu nu ”pune” ceva pe soferii criminali ci LEGEA !
    Legea votata de Parlament, draga tovarase Stefan !

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Spaimă într-un bloc din Galați. O femeie a fost dusă la spital, în urma unei explozii produse într-o garsonieră

Au fost momente de spaimă pentru locuitorii unui bloc din municipiul Galați. O femeie a ajuns în grija cadrelor medicale.Pompierii au fost chemați să...

Supărare mare la o biserică din Târgu Jiu, chiar de Sfântul Andrei. A fost chemată poliția

În timp ce în alte lăcașuri de cult din țară s-au ținut slujbe în tihnă încă de la primele ore ale zilei de joi,...