AcasăSOCIALMarcel Ciolacu, generos! Cresc salariile pentru toţi funcţionarii publici

Marcel Ciolacu, generos! Cresc salariile pentru toţi funcţionarii publici

Veste bună pentru unii bugetari! Marcel Ciolacu a anunțat luni că proiectul de buget prevede o creștere de salarii de 5% pentru toți bugetarii, cu excepția demnitarilor.

Întrebat despre creșterea salariilor profesorilor, Ciolacu a spus că ”o să decidem cu liderii de sindicat în aceste zile. Sunt ferm convins că vom avea o situație corectă”.

Majorare de 5 la sută

Ciolacu a precizat că Legea Bugetului va trece în Guvern săptămâna asta, iar săptămâna viitoare ajunge în Parlament.

”Bugetul, astăzi va fi pus în transparență, joi va trece în ședința de Guvern, iar săptămâna viitoare îl vom trece în Parlament. Dacă va fi vreo contestație la CCR, să se poată soluționa între Crăciun și Revelion.

Va fi o majorare de 5% pentru întreg sistemul public, mai puțin la demnitari. Mergem și mai mult pe investiții, va fi un buget de 7,3% pe investiții. Va fi un buget de 4,3% la Educație, un buget istoric.

Trebuie să ținem cont că avem și fondurile europene, vorbim de aproape 12 miliarde de euro. Cred că e normală o creștere a salariului minim anul viitor, e normală o discuție cu patronatele și sindicatele, sper să o avem până la finalul acestui an, ca să o prindem în buget”, a declarat Marcel Ciolacu.

Negocieri avansate pentru aderarea la Schengen

Premierul s-a referit şi la aderarea României la spaţiul Schengen.

„Mă bucur că am declanșat negocierile, Austria e mai flexibilă. Normal că nu puteau anunța triumfalist că România va intra fără condiții în Schengen cu aeroporturile.

Ministrul de Interne va merge la negocieri în Slovenia. Probabil că discuția cu intrarea cu granițele terestre va continua anul viitor”, a spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
349 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri