AcasăSOCIALMarcel Ciolacu a anunţat ce se va întâmpla cu preţul energiei electrice,...

Marcel Ciolacu a anunţat ce se va întâmpla cu preţul energiei electrice, în România

energieSituație paradoxală: în timp ce europenii sunt puși să economisească energie, românii nu prea au ce scoate din priză

Marcel Ciolacu a declarat că instituţiile europene au dat dreptate social-democraţilor şi lui inclusiv când au spus că preţul la energie trebuie plafonat, reglementat şi creat un fond de solidaritate.

Vom avea energie electrică fără nicio problemă în România”, a dat asigurări şeful PSD.

730.000 de români, facturi duble

730.000 de români s-au trezit cu facturi duble la energia electrică în lunile de vară. Sumele sunt aberante şi ajung chiar şi la 8.500 de lei pentru iulie şi august.

Consumatorii casnici cu un consum de până în 255 de kilowaţi vor plăti un preţ plafonat de 80 de bani.

„Cred că mesajul a fost foarte clar şi din partea mea şi a colegilor de coaliţie. În acest moment avem o legislaţie care impune la consumatorii casnici 0,68 cu 0,8 cu anumite plafoane cum este normal.

A venit o ordonanţa mai detaliată care este acum în vigoare şi a venit UE, acum 48 de ore, cred, care a spus ce spunea şi PSD prin toţi membri săi, dar mai ales prin mine, şi anume faptul că preţul la energie trebuie plafonat, reglementat şi creat un fond de solidaritate.

Mă bucur că am avut dreptate şi lucrurile merg în direcţia corectă. Vom avea energie electrică fără nicio problemă în România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Nu vrea restricţii de consum

Marcael Ciolacu a mai zis că nu este adeptul condiţiilor impuse de a stinge becurile, pentru a face economie.

„Nu sunt adeptul condiţiilor de stins lumina. Fiecare îşi poate face economie la bugetul personal. E un lucru voluntar, nu impus. Eu nu cred în impuneri. Cei care au propus aceste economii la vârf, şi eu aştept normele de aplicare”, a zis Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan