AcasăSOCIALMarcel Ciolacu a anunţat care sunt românii ce NU vor mai primi...

Marcel Ciolacu a anunţat care sunt românii ce NU vor mai primi bonuri de masă. Cât va valora un tichet de la 1 ianuarie 2024?

angajati

Marcel Ciolacu a anunțat că valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie la suma de 40 de lei. Premierul a mai zis că bugetarii care au venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi tichete de masă.

Vestea că valoarea tichetelor de masă va crește este un motiv de bucurie pentru majoritatea angajaților din România.

Un bon de masă ajunge 40 lei

Dacă până acum un singur tichet avea valoarea de 35 lei, acestea vor fi majorate la 40 lei pentru un tichet. Așadar, persoanele cu un venit anume vor putea să beneficieze de acești bani sub formă de tichete.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Salariu peste 8.000 lei net? Nu primeşti bon de masă

Prim-ministrul României a mai precizat că angajații care au venituri de peste 8.000 lei net nu vor mai primi tichetele de masă. Astfel, vor rămâne valabile doar celor cu venituri sub această limită.

„Eu vă fac o socoteală, știu că acele tichete se dau consistent. Cu adevărat, nu se vor mai da tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net”, a precizat Marcel Ciolacu după ședința PSD din această dimineață.

Ciolacu a precizat că există și probleme în ceea ce privește tichetele de masă, mai exact referitoare la comisioane.

„Marea problemă este că la emitere se cere 3%, la colectare se cere 3%, iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.

Eu cred că acest lucru este total incorect. Comisioanele nu vor dispărea, că și societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par niște comisioane mult prea mari.

Aceste comisioane se reflectă în prețul alimentelor. Soluția este să stăm la masă și să hotărâm, urmează astăzi”, a subliniat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Ștefan
995 afisari

1 COMENTARIU

  1. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, such as you wrote the ebook in it or something.
    I feel that you could do with some percent to pressure the message house a little bit, but other than that, this is wonderful blog.
    A fantastic read. I’ll definitely be back.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger