AcasăSOCIALMApN sună mobilizarea. Rezerviștii, chemați la unitățile militare

MApN sună mobilizarea. Rezerviștii, chemați la unitățile militare

Mobilizarea rezerviștilor, făcută pe șest

Cadrele militare trecute în rezervă din MAI și MApN au început să primească ordine de chemare la centrele militare sub pretextul clarificării situației militare. Oamenii care au lucrat în sistem ne spun că este aberant să clarifici o situație a unor oameni care au dosarele în original la centrele militare. În fapt, chemările sunt o pregătire pentru mobilizare, mai ales că unii dintre cei care au primit ordin au fost trimiși la unități militare.

În mod normal, chemările la centrele militare pentru clarificarea situației militare sunt o raritate și acestea se petrec doar în cazurile celor care au făcut armata. În ce privește cadrele militare în rezervă, nu este nevoie de clarificări, dat fiind faptul că acestea au dosarele complete în evidența centrelor. În ultima lună, însă, tot mai mulți rezerviști au fost chemați la centrele militare, prin ordine înmânate la domiciliu de polițiști și jandarmi.

Până acum, avem informații despre chemarea unor cadre militare în rezervă din Ilfov, Timișoara, Bacău, Neamț, Sălaj, Dolj, Bacău, Neamț și Mehedinți. ”Aceste chemări ale rezerviștilor pentru clarificarea situației militare se petrec foarte frecvent în ultima lună. Dar care este scopul lor? Pentru că toate dosarele rezerviștilor se află la centrele militare. Ce clarificare a situației militare, dacă ei au dosarele rezerviștilor la centrul militar de domiciliu? Extrem de rar s-a întâmplat în ultimii ani să cheme pe cineva pentru clarificări, de obicei fac aceste lucruri înainte de mobilizările parțiale. La aceste mobilizări parțiale îi cheamă pe rezerviști și le spun că i-au băgat în planul de mobilizare, ce atribuții au la mobilizare și la ce unitate trebuie să se prezinte. Unii dintre cei chemați pentru clarificarea situației militare au fost trimiși la unitățile militare la care trebuiau să se prezinte. Cunosc pe cineva care este trecut în rezervă ca apt limitat, ceea ce înseamnă că nu mai poate fi chemat, pentru că a fost trecut în rezervă, tocmai pentru că nu mai era apt pentru serviciul militar. Cu toate acestea, a fost chemat și el pentru clarificarea situației militare”, ne-a declarat maior (r) dr. Dan Băzăvan.

Chemări și la instrucție

După chemarea pentru clarificarea situației militare a cadrele militare în rezervă de la MAI și de la MApN, urmează, cel mai probabil, concentrările militare. Însă nu doar cadrele militare în rezervă sunt vizate de MApN. Potrivit unui reportaj realizat de Centrul de Televiziune și Film al MApN, la începutul acestei luni, în Sălaj, s-a desfășurat un exercițiu de mobilizare a rezerviștilor, adică a celor care au efectuat serviciul militar, care s-au antrenat în poligonul Crasna, alături de militarii Regimentului 69 artilerie mixtă Silvania. Antrenamentul, de tip Mobex, a urmărit testarea capacității de comandă și control a regimentului 69 și totodată, completarea acestuia cu resurse umane, prin primirea rezerviștilor, echiparea și instruirea lor în mediul cazon.

”Desfășurăm un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare. Structurile din sistemul național de apărare, ordine publică siguranță națională, precum și administrațiile publice locale sunt implicate în acest exercițiu”, a precizat general-maior Claudiu-Mihail Sava. Acesta spune că activitatea de instruire, pe lângă tragerea cu armamentul, cuprinde și o etapă de instruire la materialul de artilerie, o instruire de specialitate, precum și câteva ședințe de instrucție de front.

Se completează deficitul

Colonel Ștefan Toader, comandantul Regimentului 69, a afirmat că acest exercițiu presupune completarea unei unități cu rezerviști. ”Ce înseamnă acest lucru? De la un anumit procent de încadrare pe care îl avem noi pe timp de pace, ne vin rezerviștii până la necesarul de război. Suntem foarte mulțumiți că acest procentaj este foarte mare, este cuprins între 91% și 98%, ceea ce înseamnă că rezerva pe care o avem noi este conștientă de sarcinile pe care le are”, a precizat col. Ștefan Toader.

VIDEO

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
126.649 afisari

197 COMENTARII

  1. 294 afisari
    Eu doar am facut armata…nu am fost niciodata „cadru”…..daca sunt chemat ma prezint direct la um jilava regim semideschis de la 2 la 7 ani,trec o iarna sau doua ca sa nu mai inoportunez justitia ca tot intra de maine in vacanta si nici bani sa merg la psihiatrie sa-mi scot certificat de dilimandros nu am… bani de masca sau teste ca sa intru in spital….N-AM….😂😅🤣😆
    TOATA STIMA !!!
    ps.au pe cine sa cheme…sunt 200.000 rezervisti pensionari speciali si 300.000 activi….grup de armate….5 armate nu avea nici Ceausescu…ca erau doar 4 inainte de 1989 si aveau doar 300.000 efective…mai pot chema si a doua armata a tarii…cfr-ul…dar s-a cam desfiintat si aia….☠👿💀😈

    • Constantinescule, stai linistit, nu strica Armata o hartie ca sa ti-o trimita sub forma de ordin de prezentare la centrul zonal. Gainile emo, asa ca tine, sunt mobilizate la Socola.

      • @Zsolt Borkai 2022-07-14 19:56 19:56:53
        Foarte Serios….gunoiul de armata mi-a trimis o hartie….porcaria aia ultima pagina din livret….mi-au schimbat si „arma” probabil…de la ts17 la 15…probabil de la telecomunicatii speciale sts ceva comunicatii informatica….habar nu am si nici nu ma intereseaza….adica EU….sa merg sa „servesc patria”….intr-un centru de comunicatii…astea fiind primele atacate/bombardate…iar loazele apv-iste care au papat la popota 33 ani sa stea la caldurica cu progeniturile lor….”frumos”…..
        Dar te intreb EU…Zsolt….ai facut armata….tu te prezinti….retoric binenteles….poate ai cetatenie dubla….si ai „scapat”….
        Xpert86…..pai intr-un centru de comunicatii….nu iti trebiuie arma sa mori….n-ai ce face cu ea….
        Mi-ar fi rusine sa fiu in locul vostru si sa comentez…..va „gasiti” armele dupa 4 luni ruginite…..va dati loviti…dar vorbiti pe aici….degradant…dezonorant….brelocurile baietzii de mingi rezerve de racoritoare buni de pus berea la rece si trimis dupa tigari…..

        • Constantinescule, io servesc patria tot timpul, ca de aia sunt mare grof. Eu si KNBSZ apreciem defetismul unora ca tine. Pt voi, cei gata sa va vindeti neamul si tara, redeschidem baza din Bicske ca sa va modelam nevoilor noastre. Ai libertatea sa alegi forma eurasianista sub care doresti sa slujesti cauza . Ai de ales intre forma maghiara specializata pe Transilvania, sau poti alege forma ruseasca a colegilor nostri de dualism. Ambele forme, rusa sau maghiara, au acelasi fond putred antiromanesc. Ce alegi?

          • @Zsolt Borkai 2022-07-14 21:15 21:15:20
            Pai EU….am 4 Cetatenii,,,,,,Romana…..Croata…..Transnistreana si Nord Coreeana…..Pe Care sa O aleg….
            Vis a Vis de Maghiari….Vezi Dumneata….De Filiera ruso-maghiara ce controleaza justitia dupa vremea lui iliescu…..PENTRU CUNOSCATORI…

          • In concluzie, te astept la Bicske ca nu cumva sa te pierzi ca veselar in armata romana.

          • Du Te dracului de bozgor ai mâncat o viata pita romaneasca și ți e gândul la Ardeal..
            .

          • Bai ungur nenorocit, stai dracu’ in banca ta și vezi-ti de maghiarimea ta și de Orban al tău, lasă visarea la anexarea Transilvaniei, că nu-i a voastră, hoți nenorociți ce sunteți. Mama voastră de lombrizieni ticăloși, plecați dracului in stepă și intorceti-va in cavernele din care ați ieșit, pitecantropilor.

          • Tara și asa este vi Duță.Mergem la război pe cine apărăm,interesele cui,averilecui,afacerile cui.Sa vina Americani,Francezi,Nemți,ca ei au afaceri.la noi în tara.Noi nu mai avem nimic al nostru al.poporului României suntem slugi la noi în tara

          • Grupul „ȘOIMUL” pentru Zsolt cetatean român !!! Vei e ecuta LINIA 1, CA VREI SAU NU, IN CEL MAI RAU CAZ, ZIDUL!! E atâta de simplu Zsokt pui de dac …sau in șonțz… pri um ka ce vine …in final vom fo toti maroo tital

          • @ 2Na si altii
            Cu sinceritate va multumesc pt injuraturi! Norocul meu si al KNBSZ e dat de faptul ca-s destul de putini valahi ca voi. Deocamdata imi fac de cap in Transilvania fara griji. Spre ciuda voastra, maretul conducator Viktor Onan se pregateste sa viziteze latifundiile noastre ardelenesti. In continuare dansam csardas in tara voastra, iar voi o sa aplaudati siderati la discursurile infocate ale subretelor noastre gen Szabin Gherman sau Willy Schuster.

          • Krystyan Keller
            Banuiesc ca soimii tai se cred nincs kegyelem, am rugamintea sa ai grija de ei ca nu cumva sa ramana fara aripioare ca la Aita Seaca. Imi place arhitectura pt ca presupune linii si ziduri, dar sa vedem care e treaba, e pt cine se pregateste sau pt cine se nimereste, asa cum a nimerit candva Catarau cu coletul la Hajudorog.

          • „Zsolt Borkai”
            Haaai bre’ lasa cahcaturile securiste cu „unguri” ca nu musca nimeni – Exceptandu-l pe d-nul Constantinescu, astia care danseaza balet pe forum sunt tot ai vostri. Cautati alte metode , insa prea aveti ce ..

          • Chiar asa, doar securistii valahilor nu vor sa pupe inelul grofilor, asa cum nu vor nici cei din Slovacia, Vojvodina, Burgenland sau Transcarpatia

          • Securistii AVO sunt mai buni la balet pe forum ca voi. D-nul Constantinescu poate sa confirme

          • @Victor Orban
            am mai afirmat-o….victor atanasie stanculescu piciorus ghipsat concediu in vara lui 1989 la balaton intalnire cu niste „colegi” maghiari…george soros adica györgy schwartz si silviu brucan adica saul brukner „profesori’ la grupul de dialog social…gasiti pozele pe net…amuzant era studentul aragaz…aveau un aragaz invataceii nu stiu daca avea si butelie sau nu….🤣😆😂😅….victor orban si colegii lui de liceu…doar tinere sperante….aveau sa formeze fidesz…..nem tudom….😈☠💀👿 STIE FRATELE CAZUT IN SCHIMB VALUTAR DE FORINTZI PE COPEICI TOATE DETALIILE SI M-A INFORMAT CA O SA VA PUPE>>>>>PE PORTOFELE$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

          • Zsolt Borkai 2022-07-15 19:41 19:41:15
            tisztában vagy azzal, hogy amit írtál, az továbbra is horvát ukrán szerb szlovákok… nagy dicsőségben vagy…. Nem mondtam volna, hogy a cipődben legyek…. az osztrákokat és a havasalföldieket is ugyanabba a fazékba tette … Bűn… nagyon csúnyán hangzik… még kihívást is jelent…. Nos, azt mondod… hogyan szeressünk most mindnyájatokat, ha csengetek… Gróf… a legrosszabbak közül a horvátok
            esti constient ca ce ai scris ramane scris slovaci sarbi ucrainieni croati…sunteti intr-o mare slava….n-as fi spus asta sa fiu in locul tau….i-ai mai bagat si pe austrieci si valahi in aceiasi oala…pacat…suna foarte urat…chiar provocator….pai spune dumneata…cum sa va iubeasca toti acum daca inel…grof…dintre toti cei mai rai sunt croatii

          • Bravo Constantinescule, ramane sa porti la gat placuta bilingva cu mandrie. Ce ai zis despre Viktor e drept, pai de la kisz la fidesz a fost tranzitie. Acuma totul e minunat.

          • Nu te agita prea tare ca nu toți suntem ca acest Constantinescu. Nu vreau sa îți vorbesc urat pentru ca nu te cunosc personal dar nu clasifica pe toți romanii asa cum l-ai clasificat pe Constantinescu. Cu Ardeal fără Ardeal cu granița fără granița dacă aveai ouăle tari erai lângă noi dincolo de R. Moldova și nu te ascundeai în secuime.
            Respect

        • De gunoaie ca tine e plina țara asta. Stai liniștit că nu vei ajunge la Jilava, poate te trimit ăștia voluntar în Ukraina. Străbunii tăi au apărat pământul ăsta, s-au jertfit pentru ca tu dobitocule, să exiști. Dar probabil că acum se zvarcolesc în mormânt. Există o vorbă în popor, că proștii ca tine mor de grija altora. Și prostule, când afirmi ceva, documentează-te înainte, nu fa comentarii fără fundament.

        • Stai liniștit, nu treci de controlul medical, mă-ta plânge și acum de ce ciumpalac a făcut . Cine ………. mă-ti ești tu sa vorbești despre armata ? Ca tu sa ai siguranța ca ajungi ditamai animalul , armata și-a făcut datoria , p…… cu patalama !

      • Tocmai tu te găsești să fi patriot acum?Sa meargă cine vinde in continuare sufletul țării.Atata ură avem în noi… încât ne vine să acceptăm doar că sa punem mâna pe arme prima oara și să ne apărăm familiile nu javrele din guvern

    • cand te prindevarmata de ouaaaa…. v-a placut sa luati salarii si pensii degeaba….. va trimite klaus in ucraina sa muriti ca eroii.

    • România n are 300mii militari activi și nici măcar 150mii. De unde draq le scoti? Te ai băgat și tu in seama puțin. Ăștia care vor alege parnaia în loc de razboi, sa nu se mire când pușcăria le va fi bombardata și nu de străini…. 😉

    • Toti astia de au iesit la pensie la 45 de ani trebuie mobilizati si trimisi in Ucraina. Sunt meseriasi si numai ei ne pot apara!

    • Ști cum se spune: dacă tăceai… Nu ți-a cerut nimeni părerea, care nici măcar nu este calificată. La o adică, decât să am un „camarad” că tine, mai bine lipsă. Din partea mea dute unde vrei, dacă s-ar putea de ieri.

    • Sa-i ia pe toti APV-istii in activitate sau/si pensionati si sa-i trimita in Ucraina ca forta de mentinere a pacii. Poate reusim sa platim mai poutine pensii de ”serviciu”. Poate ne ajuta Ivan un pic.

      • Au APV-istii niste putori acasa……Daca o parte din ei nu mai revin va fi inflatie de pasarique!

    • Debitaţi nişte inepţii mari cât dumneavoastră: pentru cultura generală a tuturor inepţilor din această Românie amărâtă, aduc la cunoştinţă faptul că militarii nu primesc pensie specială, ci PENSIE DE SERVICIU! Pensii speciale primesc doar politicienii şi magistraţii. Şi nu, nu sunt pensionar militar, dar sunt scârbit de milioanele de oi care votează aiurea, în somn, de 30 de ani, apoi stau sub copită şi frustraţi fiind de prostia şi de laşitatea lor se iau de cei din jur, exact precum nişte câini turbaţi. Ruşine să vă fie! Nici măcar să vă apăraţi ţara nu vreţi, dar pupaţi în dos Ioropa şi Naţi-o pentru slava Ucrainei care batjocoreşte românii de acolo şi îi tratează drept inamici, aceeaşi Ucraină care din „fasciştii de români care au ocupat samavolnic Bucovina şi Basarabia” nu ne mai scoate!Orbilor şi smintiţilor!

  2. Păi, să mă cheme și să-mi dea armă, muniție și tot ce mai trebuie ca să apăr gazul nostru care va merge la nemți, pădurile tăiate și petrolul care merg la austrieci, grânele sănătoase care merg la alții în timp ce noi primim E-uri și otravă congelată. Să-mi dea ca să-i apătr pe ăia care au închis minele și termocenrtalele și au trimis compatrioții în șomaj. Să-mi dea armă și muniție.

    • o sa ajungi intr-un batalion disciplinar care va fi trimis in ucraina. vei muri ca un erou.

      • @Anonim 2022-07-15 0:04 0:04:45
        BD-UL S-A DESFIINTAT ACUM ANI DE ZILE….DAR SI CELALALT BD…BRIGADA DIVERSE…BIDEU-UL…S-A SPART…CINEVA NU A STIUT SA-L FOLOSEASCA…ACUM BEBELUSII AU RAMAS CU BIBERONUL….DAR LOR LE PLACE….CA E DULCE…SAU AMAR….LAPTELE MATERN….NU E CUMVA AMAR…LAPTI….DAR CE MAI E AMAR IN AFARA DE BERE….INCEPE CU S…solutie…CONTINUA CU P…polivitamine…SE PRELUNGESTE…..cu E…..are si e-uri din astea artificiale…SE MARESTE DE LA….R….rododendron….si SE FINALIZEAZA…..in A…dar sa nu te gandesti la prostii…vitamina….A…..SA AVETI POFTA SI CAT MAI MULTA….SUBSTANTA ORGANICA ALB-GALBUIE-AMARUIE…..

      • halturnerradioshow com/index.php/en/news-page/world/major-escalation-in-progress-dnipro-ukraine-hit-by-6-cruise-missiles-people-burned-alive

    • Dar până acum ai făcut ceva? Ai (dacă?) votat, de-a lungul timpului, împotriva cuiva, care, precum macul, a ridicat capul din lan.

  3. Ce va mai place sa sugeti carnatul lui Putin. O ardeți mari patrioti dar nu sunteți decât o mana de găinari plătiți cu 2 lei ca sunteți prea prosti sa valorati 3.

    Rahatilor

    • Si tu ce faci?
      Sugi carnatul lui Iohanis si tuturor nenorocitilor din guvern si parlament.
      Pofta buna.

      • Lasa mai tovarasi stati linistiti acasa! Transilvania sa o ia ungurii sa si-o puna pe piept! Sa fim cinstiti in timpul ocupatiei austro ungare ne-a fost despaduchita Transilvania. Daca era a noastra tot in Evul Mediu se afla!!!!!
        Restul? Si asa e vandut tot, sa vina cine dracu o veni, sa o ia, poate or trai si romanii bine, sa faca aia infrastructura, sa dea de munca la romani, sa aiba si ei liniste! Ptr ca sub conducere romaneasca, numai jaf foamete hotie si sclavie la sparanghel. Nimic bun in Romania de 30 de ani. Doar dezbinare furt lacrimi si jaf generalizat. Asta este natia.

        • @Miue 2022-07-15 7:50 7:50:38
          Au OMORAT-O ASTIA PE MAMA CA SA-I FURE 200.000 EURO.
          NU DOAR CA TARA ASTA POATE SA NU MAI EXISTE.
          ORICINE DIN TARA ASTA POATE MURI SI VA DAU CUVANTUL MEU DE ONOARE CA NU MA AFECTEAZA.
          SENTIMENTE UMANE IN MINE NU MAI EXISTA.
          ERAU SLABICIUNI.

          • @ Constantinescu Valentin-Ionut vagabondule . Pe m a-ta au omorat-o negrii la gan.g bang. Jegule!

        • 🌿🌿🌿🌿BRAVOOO !!!🌿🌿🌿🌿🎻🔥🇷🇴🤴🇷🇴🔥🎻🍀🍀🍒🙋‍♀️🍒

        • Pai aici este baiul. Ungurii nu o sa se duca sa lupte. Ai nostri ar vrea se pare sa fie sacrificati. Si daca ne distruge si pe noi, nu ia mai repede Transilvania cine doreste sa o ia?
          De ce toti pro Ungaria spun ca NOI trebuie sa luptam, ca altfel suntem lasi? Sa lupte fraierii de romani ca si la Stalingrad s-au dus putini unguri, noi am avut pierderi devastatoare.
          Asta vad ca se vrea: sa ne devasteze pe noi sa imparta tara, trebuie sa fim uniti si sa ne vedem interesul national, cum fac ungurii

          • Vdți lupta si culmea veti muri …civtrupele de jandarmi in spate sau FACETI REVOLUTIE.DAR …NU SANTETI CAPABILI ASA CA LINUA 1, ALEEA 8 PARCELA 3. RUSII SANT O FORTA COLOSALA. IN UCRAINA NU LUPTA NU LUPTA NU.AI UCRAINA SI …ACUM SANT KO. RUSIA A INCEPUT PRODUCTIA DEVRA BOI, FABRICILE PARTICULARE SE SUPU STATULUI, CENZURA DEVRAZBOI INTRA IM FUNCTIUNEAU MONTAT O FABRICA DEVTncuri in Donbasz …vor disoare tancuri vechi acum vin cu crema so da au 200 000 anyrenati la foc de luptă …Tropa acèa zeto 0 aia sNt GRU…au soart tot. Sat cu sat, oras cu oras, casa cu casa

          • Draga Leano, am 1,50m cu mainile sus si chipul imi este delicat precum cartonul de oua din care e decupat. Pt ca-mi place cum gandesti cred ca ne potrivim. Vreau sa te invit sa facem nudism ideoloc pe plaja de la Balaton.

          • Ioncuncoi
            Deloc intamplator, mama mea e Cicciolina, femela alpha a neamului nostru asiatic cu sediul la Buda. Deocamdata e ocupata, s-a format coada asa de mare incat s-a blocat podul Margit. Totusi fa-ti programare online daca crezi ca scapi fara sa te marcheze emotional.

      • Citește naibii ce scriu, dacă poți, sunt cel mai antirus. Mi se pare amuzant ca voi creștinilor apărați fituica asta care doar îl ridica în slavi pe Putin.

    • Sunt Iulius, Iulius Mall, marturisesc ca iubesc Rusia si urasc Romania. Ambasadorul Kuzmin e tare mandru de mine, motiv pt care a aranjat ca eu sa am exclusivitate la carnatii marca Putin. Doar eu stiu sa decalotez carnatul regulamentar!

      • M-am nascut in trup de barbat si ma cred femeie. Sunt lesbian si nu-s globalisn, sunt internationalist!

        • Poți să te crezi și reptila! Tot rămâi cea ce ești. Problema că tu nu știi sau încă nu te-ai dumirit, nu trebuie să fie o prioritate pentru alții.
          Problema este alta, că anormalul sau chiar boala trebuie sa devină norma. Pe acest principiu tot mai mulți (minoritari) vor să schimbe legile firii.
          Cuplați va între voi, rămân mai multe femei libere, normale 😁

          • Invidiosule! Ca sa te enervez si mai tare dezvalui ca mi-am facut tunning. Am urechi de elf, limba bifurcata si buze cu led-uri.

    • Sunt niste Jigodii care au fost platiti degeaba iar de la 45 de ani iau pensii de ”serviciu”. Sa le dea cate un AKM si sa-i trimita pe toti in Ucraina.

  4. Să meargă, să le dea arma-n mână și să-i trimită în Donbas.
    Pe toți viermii speciali miltaurizați!

    • Care dintre voi aveti curajul sa mergeti cu mine la ambasada Rusiei ca sa cerem azil politic in paradisul comuist?

  5. DACA NE CHEAMA CA REZERVISTI PRIMA OARA CAND PRIMIM PM-UL SI MUNITIA O DESCARCAM IN CEI CARE SE OPUN SA LUAM GATUL CELOR CARE AU JEFUIT ROMANIA IN ULTIMII 30 DE ANI.APOI DACA SUPRAVIETUIM FACEM CURAT INTRE MAFIOTII DIN PARTIDE …PARLAMENT…GUVERN….SI AFACERISTI DE CARTON POSTDECEMBRISTI….II SFATUIESC SA LASE REZERVISTII IN PACE PENTRU A NU SE SCARMANA IN DOS CAND NU II MANANCA PE MAFIOTII POSTDECEMBRISTI…

    • Ce ar putea sa apere romanii in Romania in sfara de draoel si imn !!!, restul a ajuns in procent de circa 85 – 90 la sută in mainile strainilor. Parlamentul ???, asta ii complet tit aproape de 85 -90 la suta de mancurti aflați in slujba străinilor. Meseriașii României, slujesc in străinătate pentru o viață mai bună, in țară su rămas politicienii corupți si mincinosi care toaca banii țării și in mare parte asistații sociali platiti mizerabil să susțină prin vot corupția politica.

  6. ce-i vaitati? ce drac au facut toata viata decat sa frece duda? macar asa le creste adrenalina si lor!

    • Da. Militarii merită pensii speciale, pt. că sunt singurii cetățeni pensionați, care au obligații și după pensionare. Ei merg la război, chiar dacă sunt pensionați. Și merg pe front până la 65 ani – și bărbați și femei, în condițiile în care alți cetățeni cu vârste mult mai tinere, diverși ciumpalaci și țoape, nu au nicio obligație în acest sens. Așa că la obligații speciale după pensionare, se justifică pensii speciale. În rest, alte categorii care au pensii speciale, i-au copiat pe militari, dar fără să mai aibă și vreo obligație după pensionare.

      În rest, trebuie tăiate toate pensiile speciale ale celor care nu mai au nicio obligație după ieșirea la pensie. Aici intră magistrații, grefierii, dar și ziariștii pensionați afiliați la Uniunea Scriitorilor, și care și ei primesc indemnizații speciale de pensie. Și artiștii afiliați la Uniunea Creatorilor primesc indemnizații speciale de pensionare. Notarii, dar și juriștii de la structurile centrale mai beneficiază de pensii speciale. La fel și parlamentarii, primarii și președinții României.

      Și mai este o ghidușie. Avocații și popii, au dreptul să aibă propriul fond de pensii și să nu contribuie la sistemul public de pensii. Adică și cei în cauză sunt șmecheri.

      • @Militar „Z” 2022-07-15 9:27 9:27:36
        BRAVOS!!! BRAVA!!! FELICITARI!!! VA DATI LA MANCARE UNII PE ALTII!!! VA TRAGETI LA FUND TOTI!!! MAI MULT NICI NU-MI DOREAM PE ZIUA DE AZI!!!
        ACUM MILITARESTE.SCURT SI LA OBIECT.CLAR SI LIMPEDE.
        1.NU MERGETI LA NICI UN RAZBOI DEOARECE NU AVETI ARME INZESTRARI CAPACITATI CAPABILITATI TEHNICA DE LUPTA SI UNEORI NICI MACAR DE MANEVRA FIINDCA DOCTRINA MILITARA PA PA PA DE 18 ANI.
        2.OBLIGATII MILITARE AM SI EU PANA LA 62 ANI DESI IN VIATA MEA N-AM FOST CADRU SI 23 ANI AM PLATIT CONTRIBUTII PENTRU UNII CA VOI.TOTI PE CARE I-AI MENTIONAT.
        3.CELE APROXIMATIV 6.000 TRUPE STRAINE DE AICI CA MILITARI NU PREA SUNT IAR RAZBOINICI NU AU FOST NICIODATA SUNT O MASKIROVKA.
        4.AMERICANII SI EUROPENII VOSTRII CA AI MEI NU SUNT S-AU FOLOSIT DE VOI CA DE NISTE SLUGI SI ACUM VA SCUIPA PE TOTI CA PE NISTE MASELE STICATE.VALABIL PENTRU TOTI DE LA STAT.NU DOAR SNA.ASTA E SOARTA SLUGII.FOARTE ROMANESTE.DINU PATURICA.CIOCOII VECHI SI NOI.NICOLAE FILIMON.
        5.ASTA E PENTRU TOTI CEI DIN SNA.VOI NU MAI AVETI DREPTUL SA VORBITI DE PATRIE JURMANT MILITAR ONOARE DEMNITATE DEVOTAMENT SAU RESPECT.MA REZUM LA ASTEA
        6.CA SA NU INTREBE UNUL SAU UNA DE CE SAU SA NU MAI ADAUG ALTELE IN PLUS.DEOARECE DE 23 ANI CU DOUA ZONE DE CONFLICT IN JURUL VOSTRU,FOSTA JUGOSLAVIE SI FOSTUL CCCP VOI GUITATI DOAR BANI DREPTURI PRIVILEGII.
        ATAT.

        • @Barbu Gh. 2022-07-15 10:05 10:05:40
          Aici la romanica e mai viata pentru astia ca in germania sau polonia….baruri de „striptease” pe la craiova-deveselu…toate producatoarele din tulcea constanta cluj si brasov dolj.. au de MUNCA*M*P*F….dar poate mint…stati sa ma verific…consultam gazeta publi24….”Matrimoniale”….Constanta (1332)….Cluj (750)….Brasov (476)….Dolj (432)….Tulcea (116)….adica tinem blocate 3106 producatoare de valuta…o intreaga Brigada Multisexuala…ar putea produce franci elvetieni spre exemplu….asadar o brigada….la care se adauga Brigada Speciala testata pe orice conditii meteo saltea sosea din Bucuresti….Bucuresti (3180)//////ADICA 6286 SURSA VALUTA FORTE PENTRU MAI PUTIN DE 6000 HANDRALAI SI HANDRALOAICE VENITI AICI CE ISI ZIC MILITARI>>>>>>SE IROSESC „RESURSE”…..in germania….mult mai scumpa p”asarica…..si s’tiuletele……
          ASTA ASA IN COMPLETAREA ARTICOLULUI
          „O brigadă a armatei americane din Germania a fost izolată în baza sa în timpul serilor și i s-a interzis temporar să consume alcool, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, după ce cinci soldați au fost acuzați că au condus trotinete electrice aflați sub influența alcoolului, la Nürnberg, în weekendul de sărbătoare de 4 iulie.”

      • Dom militar, din Z motive primesti nenumarate salve de injuraturi. Ca principiu, pensiile militarilor romani nu-s speciale in sensul inteles acum. Divide et impera, d’aia acuma e randul militarilor sa fie demonizati politic.

      • Un popā ia de la stat 300 de leí, atât. În rest, se descurcā asa cum poate. Nu sunt toti o apā si un pāmânt. Nu avem loc de Biserica Ortodoxā, în schimb România e dusā la groapā de niste satanisti în timp ce în români a intrat dracul, se ceartā, se bālācāresc, se porcāiesc între ei. Pāi, cum sā nu fie România si românii pe fundul unei prāpāstii pline de cācat? Vai de noi, vai de copiii nostri!

    • @Constantinescu. Soldatii si gradatii in rezerva, au atributii militate pana la 55 ani, nu pana la 62. Cadrele militare au pana la 63 ani, iar dupa noul proiect, pana la 65 ani.

      Ai dreptate la un punct. Toti cetatenii cu obligatii militare, ar trebui sa beneficieze de o indemnizatie ceva, data de armata, care sa ii diferentieze de cetatenii care la razboi stau cu cracii in sus la telenovele. In functie de vechimea lor in armata, desigur. Asa este in Marea Britanie. Fiecare cetatean care a trecut prin armata, fie ca este cadru militar sau soldat, primeste la pensie 3,6% din salariul de militar activ, pentru fiecare an în serviciul militar. Diferenta este ca cei care nu au minim 18 ani in serviciu, beneficiaza de aceea indemnizatie, ca supliment la pensia in sistemul public, la varsta de 65 ani. Iar ceilalti beneficiaza imediat dupa minim 18 ani de serviciu.

      Ideea este ca britanicii apreciaza cand un cetatean are obligatii in plus fata de alti cetateni si ii recompenseaza intr-un fel sau altul.

      Eu ce sa iti spun? Ca nu armata face legi in Romania, ci civilii. Baga un protest, o revolutie ceva si strange de …oaie partidele, ca si in Romania, cetățenii obligati sa efectueze serviciul militar, sa beneficieze de ceva in plus la pensie, fața de fatalaii si pitipoancele care nu au aceasta obligatie. Dupa modelul britanic, este ideal. Armata este de acord, dar fix civilii fara armata din parlament, guvern si de la partide, ignora aceasta propunere. Cu ei sa te iei la tranta!

  7. Si la Iaşi am fost chemați.. Sunt plecat din țară şi le-am transmis prin apel telefonic.

  8. Cu regret vă spun că nu ar fi o problemă concentrare. Cel puțin pt mine. Dar pt asta nu cer decât 10 motive pt care aș face asta. Nu 10…. 5

    • Tu Mau vei ajunge intr-o puscarie militara daca nu te prezinti sa fii trimis in Ucraina sa mori ca un ”erou”. Ai chilotii maro? Dar era bine cand ai luar bani degeaba?

  9. Da Doamne macar un incarcator, tradatorii sunt toti acolo, la locul lor, iar pentru ei cumparam de e nevoie inca unul sa simta cu placere gustul tradarii imputite

  10. Trebuie sa apărăm hoții care au furat și distrus tara în 30 de ani ,trebuie sa le apărăm proprietățile.!Prostii la război!!!

  11. Daca nu ne apărăm tara suntem la fel că ei niste trădători.Iar diaspora daca nu vine sa și apere tara unde se vor întoarce?doamne ferește de război.

  12. Am 17 ani de armată ca sgp am plecat prin demisie ptr ca am fost obligat sa mi găsesc alt loc de muncă deoarece peste 7 luni urma sa imi desfacă contractul de muncă acum cei care au rămas si iau dat ei afara primesc pensie militară nouă neau zis că am plecat prin demisie nu beneficiem de penie deoarece am plecat prin demisie să nu cumva ne cheme la mobilizare că nu este corect să facă si acum o selecție care au pensi la mobilizare care nu in situatia noasta acasă!

    • @La 2022-07-14 21:29 21:29:56
      Eu inteleg asta….am 22 ani vechime in privat si 21 ani de scoala….fara sa repet vreo clasa/an.
      Ideea e alta…stiu multi fosti colegi care au fost prin sna….ingineri….au facut scoala….si-au dat demisia….uite sa fiu CONVINGATOR….2 mapn…unul era prin germania ultima data….unul sri…unul sts…unul mai….sper ca e suficient…poate mai stiu dar nu are sens…oamenii astia si-au platit si scolarizarea ca au plecat cu demisie inainte sa stea 8 ani in sistem….nici nu prea au ce apara pe aici…adica despre ce vorbim noi aici…unii au dat spaga sa-si ia livretul….era 500$ cand am facut armata…altii dupa ce au facut armata au dat spaga sa se scoata din evidenta…de prin 2016 din vara a inceput circul….dar ce sa apere astia…daca n-au femeie copii casa masina….mai sunt si plecati din tara….ce sa apere….mai bine se duc in puscarie decat in razboi…gunoiul asta de tara le-a luat tot….sper ca intelegi…astia gunoaiele astea si-au organizat singuri dezastrul….
      Am vazut asta de vreo 6 ani….vorbesc foarte echilibrat si detasat…mizeriile astea de la stat…nu doar din sna….au tras ca pe sipca pe sectorul privat….gunoaiele au dat cu biciul in martoaga pana a murit calul sub ei…e un caine mort economia….vor muri si parazitii dupa caine acum…ei faca asa de 6 ani….stii care e problema,,,,,ca am citit….trebuie sa-i injumatateasca sau sa le injumatateasca veniturile sau sa-i trimita la plimbare pe 50-60% din a lu statu…sa fie sanatosi,,,,daca-i vad murind de foame sete sau frig….intai ma gandesc la Mine….asa cum au facut si ei….cel putin cat timp au facut si ei daca nu cumva inseptit…de fapt vreti sa va spun Ceva…valabil pentru toti x-ii sau decreteii….EU de vreo 35 ani nu-mi aduc aminte sa fi fost bine in Romania…si doar pe aici am trait invatat si muncit….sa fie sanatosi parazitii a lu statu,,,,sa joace la loteria vizelor la americani sau poate ii primesc nemtii francezii italienii englezii sau altii la ei in administratia de stat…cat despre tara asta…sa o apere cine are ceva de aparat in ea….ca in antichitate sau evul mediu…centurioni cavaleri nobili….aia „bogati”…

      • Medicamentele!:Ai uitat sa le iei. O sa te bage la curent și bai cu gheata.
        După, cămașă cu mâneci lungi, lungi…

        • @X6 2022-07-14 23:24 23:24:08
          x6 sau x5….ai mama ai nevasta ai fata ai masina ai casa….sa fii sanatos nu ma priveste daca vin rusii sa se imprieteneasca cu cele din sangele tau sau lucrurile tale.
          hai sanatate ca-i mai buna decat toate.

      • Deșteptule! Tot palavragesti despre cei cu,, pensii speciale”.De ce nu ai, și nu ați rămas în armată?! De bine, nu? Ai avut toate drepturile posibile:firme, plecat în afară oricând și oriunde, plecări în afara garnizoanei oricând, fără restricții, mâncat rahat oricând și oricât de mult…Habar nu ai, și nici nu am pretenții la un imbecil fără conștiință (și se pare că și fără țară)!

    • Daca esti anonim cum sa te gaseasca? Ai rabdare tot in linia 1 o sa ajung dar cred CA o sa te pisi pe tine cind o sa auzi Un AK47, dar politicienii o sa doarma bine CA anonimii sunt in linia1🙄😁😁😁

  13. BAIETI,de ce va certati intre voi,!?…azi, maine,…Romania este ATACATA de cineva…si daca DA, de cine.!!? si de ce!!?. Sau ,Doamne fereste !!, Romania vrea sa ATACE pe cineva!!??.

  14. Stire falsă!!!!!! Sunt chemaţi cei care au date incomplecte, sau ne clare, plecaţi de la domiciliul vechi, etc nici vorbă de incorporare….. Doamneee suntem o ţară de jurnalişti, fff. slabi pregătiţi!!! Fara şcoli de specialitate!!!

    • Nu este adevărat,i au chemat la unitățile militare au luat datele de pe buletin ai le au spus :in caz de razboi au 12 ore sa se prezinte la unitatea militara.sant oamenii care doar au făcut armata chiar nu înțeleg de ce i au chemat

  15. Sa va ia dracu pe toti in primul rind pe idiotii de bos gori care se cred spuma ca catului dar sunt cei mai prosti libidinosi si tarani asiatici corcituri de cea mai joasa speta ,o sa vedeti voi ungaria mare ,cind o sa va uitati cu telescopul la ea ,lingailor care sunte ti un neam de curve care sugeti la mai multi berbeci doar doar va mai arunca si voua cineva un os ,lasa ca va dau romanii oasele lor sa le suge ti ,neam de ferenghi ,vezi star trek ,in concluzie sunteti mai prosti mai uriti si neputinciosi decit poporul nobil romanesc pe care il huliti voi bastarzilor ,mars la ca cat

  16. Ha ha ha, se pare ca domnul jeneral de karton maciuca, zis si niku ciukanezu vrea sa ii trimita pe astia intr-o mica excursie tematica prin Donbass, sa le vina mintea la cap, daca se tin numai de prostii !! In loc sa isi vada de viata lor, astia se joaca cu puska de lemn in nisip !! Ha ha ha 🙂 Bai tampitilor, noi o sa va tinem pumni si vom privi situatia cu multa atentie si ingrijorare, din urmatoarele locatii de vis: Budapesta, Alpii francezi si elvetieni, Palma de Mallorca, Tenerife, Valencia !! Sa ne sugeti de karici toti idiotii inutili care habar nu au ca prezentandu-se acolo ca niste idioti inutili ce sunt, in curand o sa fie trimisi ca si carne de tun gata ambalata in Donetsk si Luhansk, fiindca se cam temrina carnea de tun ukro-na-zi, asa ca astia au nevoie de alta carne de tun, de la fraierii de romanasi !! Ha ha ha 🙂 Luati cu paine, bai cobailor tampiti, o sa va returneze rusnacii aia salbatici de acolo ca si carne tokata gata ambalata, numai bun de consum intern si extern !! Ha ha ha 🙂 Bai, astia cred ca vin aici pe site sa poarte dialog, auzi acolo dialog in jungla urbana din Bukalistan, unde maimutzele nebune se omoara intre ei ca cimpanzeii si babuinii ce sunt !! Bai ciukanezule, vezi ca o sa iti iei o rafala de mitraliera in kurkubeu, cat de curand, bai trantore tradator de neam si de colonie esuata semi-bananiera !!

  17. Pe politicieni,popii,sportivi,bogătași, piloși, generalii făcuți la apelul bocancilor tip Năstase etc ÎI DERANJEAZĂ CINEVA???? România nu e țara lor????? Doar pe timp de pace când pot fura și sta în lux iar pe timp de război stau tot proștii, fraierii, sclavii de care și-au bătut joc ei. Trebuie sa fii NEBUN,PROST,CRETIN SĂ MORI pentru rahatii ăști!!!!!! Ei nu au între 18-65 de ani?????? Țara lor nu e???? Doar când o pot fura???? La fel ca în Ucraina ăștia cu bani au fugit și stau la hoteluri de 4 și stele,se distrează, merg în locații luxoase iar proștii și amărâții mor pe front!!!!!!! Ori TOȚI ORI NICIUNUL!!!!!!! JEGOȘII SI NESIMTITII vor fugii din țară atunci…….💩💩💩💩

  18. Ca sa mergi la razboi si sa lupti pentru RO ori esti prost ori ai probleme mentale ,ca sa lupti pentru gunoaiele din guvernul Romaniei si in interesul diavolului drogat si pedofil homolau NATO

    • Inrolati-va in armata rusa unde totul e minunat. Aveti ocazia sa participati la operatiunea speciala in care puteti elibera cate frigidere si masini de spalat puteti.

  19. EU VAD ACEASTA STIRE CA UN TEST AL SISTEMULUI ,VOR SA VADA CATI MAI RASPUND LA ORDIN INTR-O TARA IN HAOS DE 32 DE ANI !.
    VEZI CIRCUL CU VACCINAREA !,CATI AU RASPUNS ?,VEZI CATI MAI SUNT IN TARA ?,CATI MAI SUNT IN VIATA ?,EVIDENTELE DIN SERVICII SUNT O BATAIE DE JOC,IAR POPANDAII DIN AMINISTRATIE MAJORITATEA NISTE NULITATI.
    CERT ESTE UN SINGUR FAPT , ARMELE TOATE-S DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU IN MAJORITATE ,MUNITIA ESTE EXPIRATA , IAR PRAFUL DE PUSCA SE IMPORTA DIN SERBIA AZI !.
    ROMANIA ESTE UN ZERO BARAT IN MATERIE DE TEHNICA MILITARA PERFORMANTA VEZI :FRECATELE DE RUGINA !,VEZI PIRANIA JAFURILE CU TURELE MORISCA ,VEZI F 16 FIER VECHI !,VEZI GENERALII FACUTI LA APELUL DE SEARA !.STATI BLINZI BAIETI ,BOTUL PE LABE CA NU AVETI MOTIVE SA VA BURICATI.

  20. Sunt unii retardați care tot contestă rolul armatei. Este atât de simplu: precum gardul la casă sau ușa de acces la locuință. Nu sunt absolut necesare, dar le instalați doar să nu vă calce alții. Așa și cu armata. Desfințați-o și veți fi argații perfecți pt. vecinii României.

    • In contextul in care Savuskina si Lendvay au facut pui, tipul argumentelor tale nu au cum sa atinga tinta intr-un poligon in care se desfasoara o aplicatie de defetism mediatic. Oare cui foloseste ca natia romana sa aiba cati mai multi imberbi feminizati.

      • @Zsolt Borkai 2022-07-15 19:53 19:53:48
        https:// ^ elitepain ^ . com/ ^ home.php
        Aici discutand filozofic metaforic in parabole figuri de stil alegorice…..nu prea ai dreptate…adica si maghiarii si unguriii…ai sesizat nuanta…..presupun ca sunt atinsi de acelasi flagel….daca vrei putem purta o discutie constructiva….skull and bones…flesh and blood…despre „subiectul” pe care tocmai l-am postat….mult peste paingate dupa vremuri….

  21. hmmm „Regimentul 69 artilerie mixtă Silvania”, asta e aproape de granita cea mai lunga cu Ucraina. Sa inteleg ca pina la urma, NATO are informatii ca Ucraina va cadea si va fi ocupata de rusi in totalitate?

    De fapt si in al doilea razboi mondial rusii tot pe sus au iontra in RO

  22. Toti cetatenii cu obligatii militare, ar trebui sa beneficieze de o indemnizatie ceva, data de stat, care sa ii diferentieze de cetatenii care la razboi stau cu cracii in sus la telenovele. In functie de vechimea lor in armata, desigur. Asa este in Marea Britanie. Fiecare cetatean care a trecut prin armata, fie ca este cadru militar sau soldat, primeste la pensie 3,6% din salariul de militar activ, pentru fiecare an în serviciul militar. Diferenta este ca cei care nu au minim 18 ani in serviciu, beneficiaza de aceea indemnizatie, ca supliment la pensia in sistemul public, la varsta de 65 ani. Iar ceilalti beneficiaza imediat dupa minim 18 ani de serviciu.

    Ideea este ca britanicii apreciaza cand un cetatean are obligatii in plus fata de alti cetateni si ii recompenseaza intr-un fel sau altul. În România, nimic!

    Nu este de vină armata pt. această nedreptate, ci civii. Deoarece nu armata face legi in Romania, ci civilii. Asa ca cetatenii cu o obligatii militare in caz de razboi, ar trebuie sa bage proteste, o revolutie ceva si stranga de …oaie partidele din Parlament, ca si in Romania, cetățenii obligati sa efectueze serviciul militar, sa beneficieze de ceva in plus la pensie, fața de fatalaii si pitipoancele care nu au aceasta obligatie. Dupa modelul britanic, este ideal. Armata este de acord, dar fix civilii fara armata din parlament, guvern si de la partide, ignora aceasta propunere.

  23. La război sa meargă toate cadrele militare care pe timp de pace au avut salarii nesimțite.
    Aceștia sa apere SC ROMANIA SRL (clasa politica ).

    • @Ion. Cadrele militare nu au salarii nesimtite. Ca doar sunt in lege unica de salarizare cu ceilalti cetateni, cu pregatiri echivalate. De fapt, sunt pacalite cadrele militare si cu legea asta. Au salarii cam egale cu profesorii, dar ultimii muncesc 4-5 ore pe zi si au si 4 luni de concediu pe an. Profesorilor debutanti li s-au majorat salariile, nu si sublocotentilor debutanti.

      Un soldat/gradat la armata are 2500 lei salariu. Un mecanic de intretinere cu 10 clase de la Hidroelectrica, incasa cca. 12000 lei pe luna, inainte de scumpirea curentului, acum cred ca a sarit de 15000 lei.

      • MILITARUL PULII UN SUBOFITER PE CARE EUl-AM AVUT ELEV AIUSIT LA PE NSIE ACUM 30 DEANI SI ARE PENSIE MAI MARE CA MINE DUPA 65 DE ANI DE ACTIVITATE.

  24. Va salut dragi compatrioți!De ce trebuie sa ne războim între noi!Nu ne putem susține opiniile și fără agresivitate?!Fiecare dintre noi enunță un procent de adevăr.1.Pentru ce sa iau arma și să lupt?!Pentru corporații,clanuri mafiote,politicieni mincinoși,etc?!
    2.Nu poți nici să refuzi lupta.Sa între trupe străine la tine in tara,să lovească cu rachete case de pe strada ta,nu o sa ai cum să refuzi,doar dacă ești de cea mai joasa speță.
    Când o să ne înarmeze(dar nu or să o facă) știm prea bine ce trebuie sa facem.Scapam de trădători și de hoți daca mai sunt prin țară și după ne luptăm și cu inamicul.
    Dar din păcate,nu o sa ajungem acolo.De ce din păcate?Din cate observați ce se transmite la televizor,internet…etc.Ratie la tot în viitorul apropiat.Asta se vrea.Normal că o să iasă lumea în stradă peste tot in lume,dar o sa fie măcel.Noi o să avem bețe,ei gloanțe.Nu va mai certati aiurea și uitati-va in jurul vostru la ce se întâmplă,cum se degradează totul din ce in ce mai repede și totul devine rapid, din ce in ce mai rau.Ar trebui sa ne pregătim pentru foamete și anarhie.Razboi între națiuni nu o sa fie!
    Nu ar strica să fim mai uniți măcar în idei și opinii.Daca auzi o opinie ce tu nu o împărtășești,nu înseamnă că tu deții adevărul.
    Ce ni se servește a fi adevăr este minciuna și invers!Patria a priori!

    • O sa se ajunga la ”Eat the Rich” 🙂 cum a mai fost in istorie de cateva ori, noi ce sa aparam, cutii de beton si taxele lor uriase, pentru a ne fura cu totul? Pai noi cei care nu avem averi si pensii speciale (cele nemeritate) si nu stiu cate functii la stat cu salarii nesimtite si abuzive, noi ne luam talpasita ca nu avem prea mult de pierdut, ce avem aici gasim si la altii.
      Neamul sa ramana, ne intoarcem dupa razbel ca smecherii, ca smecherii toti fug se pun la adapost si dupa isi iau certificate de luptatori.
      Asta asa, teoretic, nu o sa fie razboi la noi

      • @Ileana 2022-07-15 12:29 12:29:34
        se pare ca tot va chinuie curiozitatea la ce se va ajunge….in tarile „democrate” vor fi lovituri de stat militare avand tot bogatii in spate….vor da politicienii maselor sa-i devoreze…sa scape ei….isi vor face armate private…au si acum…..adica sua uk se pulverizeaza…va spun de acum….posibil si germania ca sunt landuri foarte inegale economic…de la simplu la dublu…similar vaslui….bucuresti…astea fmi nato ue world bank oms unicef onu moodyes s&p fitch euro dolar schengen,,,uitati de ele…
        in tari sarace,,,,,vezi sri lanka….afganistan,,,,by the way….ai mai auzit ceva de afganistan in afara ca le dau indienii de mancare sa nu moara de foame….pakistan faliment…modelul ANARHIE….
        .in africa FOAMETE…se vor prabusi comertul mondial si lanturile de aprovizionare…
        In romania…..dumezeu cu mila si dracu cu dramba….cu mila s-a cam terminat ca si cu rabdarea…FIECARE PE CONT PROPRIU.NU BUCURA-TE DE ZIUA DE AZI CA MAINE VA FI MAI RAU….TRAIESTE ZIUA DE AZI CA POATE PE CEA DE MAINE NU O MAI APUCI.

        • nu ma chinuie curiozitatea, ca totul vine la timpul potrivit, dar da este previzibil ca vor fi sacrificati politicienii adica marionetele. si ca altii se vor da la fund deja au purces la inlocuirea cadrelor. treaba lor.
          Oricum nu traim vesnic, dar o sa ma bucur cand o sa vad scarbavniile care ne spuneau de sus una alta, arogantii, ca sunt sacrificati pe altarul convingerilor si a afectiunii fata de buzunarul lor.
          Elitele alea nu ii considera pe ei de-ai lor, chit ca le-au promis diverse. cum se spune iubim tradarea dar ii uram pe tradatori
          sri lanka este o tara cu imense bogatii, la fel afghanistanul, imense bogatii subterane. vor sa le ia ce au acolo si le-a dat la cap bine, din nefericire, nu merita oamenii aceia ce li se intampla, sper sa reuseasca sa isi salveze tara si poporul

  25. Am impresia că sunt mii de generali făcuți după revoluție cu pensii babane..că sa nu spun de miile de colonei..deci ar avea cine sa vina la mobilizare. In plus cei plecați în afara nu vad eu cum sa fie constrînsi sa vina la arme! Doară nu o sa umple pușcăriile cu cei care nu se vor prezenta la ordin! Vor fi sute de mii….poate omul a găsit cu greu un servici prin Italia…franta..germania..acum sa îl piardă că sa se prezinte la un exercițiu?

    • Nu discută nimeni la război. Nu vii din Italia, iei 7 ani la închisoare. Și la o adică modifică legea și maresc si la 25 ani de închisoare, iti confisca tot din tara si te-a terminat. Crezi că merg procurorii si judecatorii pe frontul, în locul tau?

    • Dar tu ce faci, fentezi? Pe front toata lumea! Daca o femeie-militar pensionata este trimisa pe front la 65 ani, toti sub 65 ani ar trebui sa aiba aceeasi obligatie.

      • @Mirela Toiag 2022-07-15 13:17 13:17:24
        In mod normal nu ma amestecam cand un „miltar” da replica unei femei….doar ca sunt niste mici amanunte….”militaresete”
        1.stiu si de la alti oameni,sobolanii de comandanti de plutoane care la lovilutie erau locotenenti au fugit ca potarnichile cand au inceput sa se bata cu teroristii lui trutulescu de la buzau….si comanda plutoanelor si grupelor a fost luata de gradati……VEDETI CA STIU…locotenent era si ciuca in 89 si pahontu…ii stiti pe astia….VEDETI CA STIU SI ASTA….unii batrani…colonei pe vremea aia…au prins 1-2 din „teroristii” din 1989 batalionul de cercetari strategice buzau…..sa zicem tot comandamentul trupelor chimice um01644/um01778…nu VREAU sa spun care colonel…Dar STIU…
        2.Asadar…acei „viteji” de atunci sunt azi generali 4 stele capace bere mari sefi de guvern sau servicii secrete….Am O Problema….Adica Nu ma deranjeaza in caz de RAZBOI…sa fiu comandat de un IMBECIL…CA ASTA E ARMATA…O ADUNATURA DE PROSTI SI O PIERDERE DE VREME….dar astia sunt LASI>>>FRICOSI>>>>AICI E PROBLEMA
        3.Poate nu stiti cum a fost pe maidan in 2014 in Ucraina….lunetistii executau exact comandantii de plutoane ca sa dezmembreze trupa….
        4.In cazul unui razboi…in afara de dotare…inzestrare…..Rolul Comandantului…E Esential….Astia…Nu doar sunt Imbecili…Sunt Lasi Fricosi Ticalosi…poate nu ati vazut poza aia din afganistan…ultimul care a plecat..a fost un general inarmat cu un automat….generalii nu prea sunt inarmati….Va Zic Si Asta…vedeti la vedetele astea locale militaurizate…..politicieni si mari epoleti…sa nu va treziti ca spala putina ca in afganistan sri lanka…bine….modelul in istorie e cunoscut…
        5.militar „z”…..in primul rand cu z….parca era o problema…in al doilea rand….ai pomenit de alea din armata,,,,ca pana la 65 ani,,,,,te-ar sfasia alea acum….te-ar devora…

  26. Bărbații cu vârste între 20-35 ani, să nu disperați! După Constituție și femeile cu vârste între 20-35 ani, pot fi încorporate. Doar că sunt scutite printr-o lege care încalcă Constituția și pe care nu a atacat-o nimeni încă la CCR ca să fie abrogată! Acum știți ce aveți de făcut!

  27. 1. Legea pensiilor militare e pacaleala
    2. In spatele militarilor MApN se ascund securistii SRI care sunt si ei „cadre militare” si au salarii si pensii duble fata de acestia
    3. Mobex se intampla de 4 ori pe an astfel ca la 10 ani sa fie verificate toate judetele
    4. Clarificarea situatiei militare inseamna recensamant militar ca sa te puna in plan la unitatile militare, sa-ti dea ordin de chemare
    5. samd

  28. alexandroupolis.
    si rusii si americanii vor fugi unii dupa altii si prin Romania. noi, daca ne vedem de treaba, vom scapa relativ ieftin, daca nuu,… nu va scapa nimeni, nu va mai faceti iluzii cu mobilizari lupte de aparare/atac si alte cotcarii gen razboi 1 si 2 mondial. acum nu va mai fi asa.
    daca vor sa-si rupa schinarea si sa-si crape capul unul altuia, n-au decat. Romania doreste pacea si Romania cauta pacea. cu toata lumea.
    noi n-avem de facut decat sa le ”deschidem portile” cand se vor fugari unii pe altii si apoi ”sa inchidem” in urma lor. atat si nimic mai mult.
    repet, atat si nimic mai mult. existenta noastra ulterioara ca popor, de asta va depinde. nu de mobilizari, incapatanari idioate si alte manevre, ca nici n-avem cu ce. noi sa fim si blanzi si pasnici dar si inteligenti si destepti, macar odata in decursul istoriei noastre ca popor.
    acest razboi va fi cel mai mare macel facut vreodata pe pamant. de ce? pentru ca asa l-au conceput cei care ii finanteaza si pe unii si pe ceilalti.
    sper ca avem inca oameni patrioti si care inteleg acest lucru, atat la nivel decizional prezidential, guvernamental, parlamentar, diplomatic si mai ales la nivelul serviciilor de informatii si al armatei.
    din pacate, este foarte multa ura pe politicieni si pe altii care au batjocorit neamul romanesc in ultimii 30 de ani. s-au adunat foarte, foarte multe…
    daca politicienii romani & co. vor calca pe bec, bagand Romania in vreun razboi, atunci ala va fi declikul si va fi mare varsare de sange si cu razboi civil pe capul nostru.
    se apropie ultima sansa pt. toti cei care au batjocorit tara in ultimii 30 de ani si va fi ori iertarea totala ori varianta cealalta…
    pt.factorii de decizie din Romania se apropie examenul existential si cel mai important, de altfel.
    mobilizarea trebuie sa fie in sensul revenirii in fire al factorilor de decizie prezidential, guvernamental, parlamentar, diplomatic si mai ales la nivelul serviciilor de informatii si al armatei. aici sa fie mobilizare maxima pt. ca vor fi decizii foarte grele de luat, dar mereu cu inima si cu mintea la Romania.
    alexandroupolis…se apropie si din cate se pare, nu va fi oprit. plus celelalte care se vor deschide in curand…asa ca nu trebuie decat sa gandim si sa fim cu mintea si cu inima la neamul nostru romanesc. doar atat.
    Dumnezeu sa dea Romanului mintea cea de pe urma!

  29. @ Bă, uniformă – epolet, ce ai vrut să te faci când erai micuț , micuț și nu erai general , alte grade, și nu te-a lăsta mă-ta să te faci că avea Ceaușescu nevoie de militari pentru mărețele realizări ale comunismului, ?

  30. @ Bă, cum dracu de a scăpat armata de privatizare, fi-r-ați ai dracu să fiți, ? Vreți chetă și împrumuturi să fiți plătiți că stați de pregătiri de tras cu pușca și cu tunul, după cum zice ”conducerea politică” care guvernează, ?

    • @?????? 2022-07-15 14:12 14:12:10
      Avand in vedere ca mi-a placut Asta DAU O NUCLEARA SI O BOMBA CU NEUTRONI.LE DETONEZ
      1.Oficial da armata a scazut ca efective numar trupe DAR…si nu doar cei din armata…si-au pastrat toate unitatile,bazele,terenuri ale armate,propietati baze de agrement hoteluri,TOT CE AU AVUT INAINTE DE 1989….VILE A LUI CEAUSESCU….AM FOST EU PE LA UNA PRIN AZUGA PARCA CU MUNCA….SA INSTALAM REPETOR DE SEMNAL….SUNT DIN ASTEA PRIN TOATA TARA….ASTA A FOST BOMBA NUCLEARA….
      2.SI ACUM BOMBA CU NEUTRONI….SECURISTII….TOTI….AM AFLAT ACUM CATEVA ZILE….AU AVUT ACCES LA O BAZA SECRETA DE DATE…SECRETE DE STAT…..DOSARE….DAR NU DE CADRE SAU TURNATORII…O BAZA CU TERENURILE IN PRINCIPAL…DE FAPT TOATE PROPIETATILE DIN ROMANIA CARE NU AVEAU TITULAR….PROPIETAR….CAM REALIZATI CE S-A INTAMPLAT…VEDETI CA CICA ERAU ZECI DE METRI DE DOSARE IN ACEA ARHIVA DE PADURI CASE APARTAMENTE TERENURI PASUNI….FARA PROPIETAR…CARE NU AVEAU TITLU DE PROPIETATE…SI ASTA INAINTE SA APARA CADASTRU INTABULARE CERTIFICAT FISCAL SI ALTE NIMICURI…..SUCCESURI…..S-A „DETONAT”……………

  31. & Observați și faptul că provocați agitație inutilă în sistem ,cu mobilizările, alte clarificări, care ar putea contribui la creșterea temperaturii, care poate provoca chiar și secetă, deșertificări, alte reacții neeficiente de mediu, ?

    • singura seceta de luat in seama va fi atunci cand va seca eufratul, pt.ca daaaa va seca, pardon va fi secat si nu pentru oricine.
      in rest, nu va mai pierdeti timpul inutil, inclusiv comentand comentand comentand. va pierdeti timpul. decat comentand, mai bine comunicati acordul sau dezacordul vostru politrucilor care inca mai conduc si ei ceva.
      mai bine plecati genunchii si lasati-va de bagabonteala sufleteasca si de necuratu.

      • @?! 2022-07-15 14:27 14:27:46
        Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
        Capitolul 16
        12.Şi al şaselea înger a vărsat cupa lui în râul cel mare Eufrat şi apele lui au secat, ca să fie gătită calea împăraţilor de la Răsăritul Soarelui.
        Foarte interesant…..dar nu cumva e o figura de stil….o cale terestra de transport…Eventual Drumul Matasii,,,,intre Asia si Europa….ca tot pe acolo sunt coflicte….afganistan iran irag siria georgia armenia azerbadjan ucraina…..nu cumva despre asta e vorba…ca vor asiaticii comert direct cu europenii fara sa treaca prin marile libere controlate de „blue water navy”….binepe uscat transportul e mai scump….nasol…am auzit zicand si pe altii asta de noul drum al matasii si conflicte exact pe unde ar trece…asta cu secat eufratul….se cearta pakistanezii cu indienii pe un fluviu unde au facut un baraj….acolo e razboi pe „apa”….

  32. & S-a încheiat cu restricțiile COVID și vreți cu „agitații” la care să înceapă militarii ca avangardă, „tabacherele interesului public”, că d’ăștia cu uniforme au mai rămas la „intersu’ public”, ? Să se alinieze „ciumeții” după uniforme, ? S-a „uniformizat” capitalismu’, bă, ?

  33. & Și ăștia de la guvernare au cerut restituiri de castele că pe alea din occident l-eu cumpărat chinezii, vedetele de la Hollywood, alți afaceriști, ? Ăștia de la MAPN vor și ei „capitalism și cu rezerve din alte epoci „, care să le finanțeze funcționarea și salariile, ? Deci, că rezervele din comunism să fie ca pe vremea comuniștilor la ăștia de i-au avansat în grade capitaliștii, ?

  34. & Bă, să vă dea ăștia de v-au mărit soldele și pensiile să vă luați și soldați să-i apărați, ca în capitalism, ?

  35. & Elevii au renunțat la uniforme încă de prin anii ’90, după evenimentele din decembrie 1989, ăștia , ca și academicianu’- guvernator ăla de pe la BNR , Mugur Isărescu, nici până în prezent nu s-au mai maturizat, deși „s-au ofilit”, așteptând și în aceste vremuri bani de la capitalism și „alte foloase”, de pe la comunism, ?

  36. & Ai dracu , „bătăioșii”, s-a încins tărâța în voi ,de la căldură, mai vreți niște grade și funcți să începeți să fermentați, ?

  37. & ,,Personal esențial”, să aveți voi „rația” „asigurată”, ? „Vânători” ca pe vremea patriarhatului , ? Ați venit cu „vânatul” și rămâneți „nehrăniți”, ?

  38. & Aveți intenții de „vânătoreală”, care e treaba de, ? Domnu’ Adrian Năstase se , de Țiriac nu prea se mai publică ,au mai fost și „alte spețe”, ? Gonacu ce zice bă, ăsta de, ? Vă pune în bătaia puștii de care vă poftește , funcția, ?

  39. @ ,,Deciii”, ce bă „uniforme” „capitalizate” , vi s-a făcut de „socializare”, ? Ce nu vă convine bă, care-i treaba, ?

  40. daca le-a placut prima data
    (la „incorporare”)
    trebuie sa le placa si acum
    (narvau din fire…..)

  41. Sa nu va fie frica luptați alaturi de toți generali din România și toți omeni din rezerve..Nu va fie frica veți deveni doar eroi morți într-un război avansat cu tehnica de noua generație! Mai bine un pușcăriași viu!!!!

  42. STIMABILILOR , ULTIMA VESTE , MINISTERUL CELEBRUL AL APARARII NOASTRE MOBILIZEAZA IN REGIM DE URGENTA TOTI VETERANII CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL . UN CURIER UMBLA SI ÎI MAI CAUTA PE ICI PE COLO , IAR 1000 DE CURIERI CAUTA IN ALE LOCURI VESNICE.

  43. Mda …..scrie un jurnalist de 2 bani…..un articol de rahat iar 100 de insi se cearta…..unii chiar scriu niste inepții ….nu sunt militar sau politist….etc …mi-am facut datoria față de tara….timp de un an…..lucrez in sistemul privat in cadrul unei multinaționale….militarii nu au pensii speciale…..au pensii de serviciu….pensii speciale au cei din așa-zisul minister public….cum sunt procurorii….anumiti judecători…parlamentarii…..si alte cateva specimene…..de fapt tot ei întărâta tot acest rahat cu ajutorul anumitor jurnalisti…..nicaieri in lume pensionarii structurilor de forta ….gen armata….politie ….servicii de securitate națională nu au treaba cu sistemul de pensii public …..ei sunt platiti din bugetul acestor ministere sau structuri…..ar trebui sa ne aruncam privirea pe bugetarii care se înmulțesc prin primarii ….consilii locale și județene….tot felul de organizatii si institutii ale statului. ..nu sunt de acord cu faptul că multe instituții ale statului angajeaza persoane ce au iesit la pensie….nu sunt de acord ca dupa 2 mandate de parlamentar să primești pensie ….nu sunt de acord ca un judecător sa primească 2 pensii…..cu asta nu sunt de acord

  44. Wawwwww stau și ma uit și ma crucesc de ceea ce comentați,strămoși noștri și au aparat tara și au murit ptr ea cu maiinile goale,suntem un neam,un popor care suntem gata sa luptam ptr pământul copiilor noștri,avem dușmani la noi în tara care demult trebuiau stirpiti,știți despre ce vb,poate se va naște într o zi un alt Ceaușescu în tara la noi…iar militari acestei tari care sunt militari cu adevărat și rezerviști aceștia trebuia plătiți cu pensi speciale,care erau treziți din pat la 2 la 4 noaptea ca aveau alarma trimiși prin cazărmi și flaminzi și nespălați de câteva zile,ploaie frig căldură iarna ptr trageri ,despre ce vb domnilor,și îmi vine mie u ul de alta nație sa îmi spună el mie în tara mea ce sa fac PTR TARA MEA SUNT GATA DE LUPTAUPTATI DRAGI MEI PTR CEEA CE ESTE AL VOSTRU DE DREPT,NU UITATI DE STRAMOSI NOȘTRI PTR CE AU MURIT

  45. prietene nu stiu in ce tara traiesti tu, dar in romania nimic, sau foarte putin mai este al romanilor.
    prima data au tradat serviciile de informatii si in umbra lor s-a dezvoltat masoneria ca un cancer pt. romania.
    sunt mii si mii de generali facuti asa peste noapte, doar ca sa mulga banii statului.
    sunt mii si mii de masoni constituiti in grupuri infractionale organizate… adica loje care de peste 30 de ani praduiesc tara asta si au ajuns miliardari in euro.
    in definitiv pt. cine se mai face mobilizare?
    si de ce se face mobilizare daca noi ne intelegem f. bine cu toti vecinii?
    pt. ce suna tobele de razboi? pt. ca ne imping altii la inaintare?
    uite beleaua ca romanii nu vor sa moara de prosti, pt. ambitiile ocultei mondiale.

  46. Am citit cateva comentarii si am aflat care mai e nivelul „telectual” al militarilor nostri de tip „mos Teaca”.

  47. Mai trist e că majoritatea comentariilor sunt formulate de semi-analfabeți, analfabeți funclional și agramați…
    Ceea ce denotă o națiune… așijdelea.

    România a lupta pentru libertate și democrație dar azi… românii vor regim totalitar (nu comunism că e o noțiune utopică).
    Trăiesc compatrioții cu impresia că guvernul crește și scade prețurile și salariile și doresc ca guvernul să le dea, să le facă, să le zică, să le dreagă, să le facă viața mai frumoasă.

    Probabil că e normală o ciclicitate în organizarea socială umană, între dictatură și democrație…
    Ceea ce mi-e clar, însă, e că prin indiferența, indolența și egoismul general al națiunii, națiunea Română își dorește, în mod real, viața înapoi în dictatură.

  48. Nu scrie nimic despre armată de generali, făcuți la apelul bocancilor, cântăreți, sportivi, politicieni și care încasează pensii uriașe, dar nu știu să construiască o tranșee sau să tragă cu AK-47.

  49. Il cheama si pe el capitan Petrov si generalul ismenelor domnul Oprea? Domnul general Coldea stie sa traga cu sfanta Javelin? Burleanu poate sa care un obuz de Cezar pana la hidraulica? Guț care a facut la dilibau stie ca a aparut pikamer electric cine il instruieste sa deschida drumul la diviziile striker?

  50. Ce i-ar mai place la derbedeu sa faca liftulețu adica sa cheme un pifan si el capitan se urca in schinare si comanda deck 1 deck 2 capitanie punte cala.

  51. Doar exercitii… Un eventual atac al rusilor, va avea un raspuns adecvat din partea NATO, ceea ce va escalada urgent intr-un conflict nuclear, care va dura cu indulgenta o ora. Nu scapa nimeni din Europa sau Rusia, pentru urmatoarele cateva luni, dupa care norul radioactiv va cuprinde majoritatea zonelor de pe Pamant. Deci mobilizarea nu-si va avea rostul, si nici macar nu vor reusi sa anunte pe cineva in sensul asta. Din punctul asta de vedere, eu zic sa stati linistiti!

  52. Bă, sunt cadrele ce au ieșit la pensie la 40 de ani, eu ce să caut,sunt actualii care lucrează în sisteme de genul, deci să-și facă treaba, eu tată ce să mai apăr

    • Nimeni nu a iesit la pensie la 40 de ani cu totii au fost fortati sa plece din sistem prin „reorganizarea” unitatilor militare ceruta de NATO, ca o conditie a aderarii si desfiintarea functiilor pe care le ocupau. Acum acesti militari (neterminati) sunt discriminati si au pensii mult mai mici, in raport cu cei din generatia ciucalailor.

  53. Prea plin de multi securisti prosti si aici, ma refer strict la unii, stiu ei care.
    De cate ori m-am intersectat cu securistii, asa a fost viata sa fie, nu intelegeam suntagma securisti prosti.
    Dar foarte multi militieni si retelele lor de lucratori colaboratori sociali au tinut sa demonstreze permanent de cativa ani buni aceasta sintagma. Am inteles si va multumesc domnilor ca am inteles in final aceasta suntagma, cu toate ca nu mi-am dorit deloc acest lucru!
    Dezastrul din structurile de forta ale statului se cam cunoaste, de unii mai clar, de altii mai putin, grav este ca nu exista nicio speranta de mai bine in acest sens, iar ce decurge de aici se intelege limpede

  54. Completare: nici unii lucratori de la sri nu mi-e deloc rusine, am uitat sa precizez, ma iertati va rog

  55. Anchete speciale . ro , 28.08 . 2021 / Updated : 11.02.2022 : ” INTERVIU ” JUSTITIA DIN ROMANIA E FACUTA LA MISTO ” – MAIOR IN REZERVA DAN BAZAVAN : INTREBARE REPORTER : ” – CATE PROCESE AVETI DESCHISE IN PREZENT ? ” RASPUNSUL MAIORULUI IN REZERVA BAZAVAN : ” – WAU , MULTE ! PESTE 500 DE PROCESE ” .

  56. VIN RUSII.
    VA PREGATITI FEMEILE SA LE PREDATI IN BUNA STARE DE FUNCTIONARE.
    VA LASATI CASELE MASINILE BANII CEASURILE SI ORICE MAI AVETI DE VALOARE CU PROCES VERBAL.
    VA LUATI DOAR IZMENELE PE VOI SI FUGITI IN PADURE.
    CA ALTFEL VA OMOARA ASTIA.
    IN PADURE VA VOR MANCA URSII.
    LUPII NU SE SPURCA LA ASEMENEA CARNE INFECTA.

    • Smăurashii nu vin?Sincer,prefer în loc dă ursu brun gitu parfumat si privirea dă zmău

    • Constantinescule , tu recitesti postarile sau te lasi purtat de instinct sub deviza ” Dupa mine , potopul ” ? Sincer , ai probleme neuro-psihice ?

      • @Anonim….
        ai folosit o expresie…care nu imi apartine…..te ajut si cu asta….poate nu stii de unde provine…bine…Istoria ar fi consemnat…ca ar fi fost spusa de un rege francez dupa o batalie pierduta….
        „”Après moi, le déluge” (pronounced [apʁɛ mwa lə delyʒ]; lit. ’After me, the flood’) is a French expression attributed to King Louis XV of France, or in the form „Après nous, le déluge” (pronounced [apʁɛ nu lə delyʒ]; lit. ’After us, the flood’) to Madame de Pompadour, his favourite.[1] It is generally regarded as a nihilistic expression of indifference to whatever happens after one is gone,[2] though it may also express a more literal forecasting of ruination.[3] Its meaning is translated by Brewer in the forms „When I am dead the deluge may come for aught I care”, and „Ruin, if you like, when we are dead and gone.”[4]”
        sursa….
        http * s://en. * wikipedia * .org/wiki/ * Apr%C3% * A8s_moi,_le * _d%C3%A * 9luge

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger