AcasăSOCIALMâncarea, tot mai SCUMPĂ în România. Alimentul care costă cu 63% mai...

Mâncarea, tot mai SCUMPĂ în România. Alimentul care costă cu 63% mai mult şi care a ajuns un LUX

mancare

Față de acum un an (octombrie 2021), mărfurile alimentare s-au scumpit cu 20,58%, iar pentru începutul anului reprezentanții industriei se așteaptă la creșteri moderate.

Zahăr, ulei, cartofi, lapte, ouă, carne, pâine, legume – toate principalele produse aliementare au înregistrat scumpiri semnificative în ultimul an.

Zahărul, cea mai mare scumpire

Zahărul conduce topul scumpirilor, cu un plus de 62,64% față de aceeași perioadă a anului trecut, uleiul comestibil s-a scumpit cu 43,57%, uleiul, slănina, grăsimile – cu 41,85%, cartofii – cu 40,55%, untul cu 39,25%.

Mălaiul e cu 34,85% mai scump în octombrie față de acum un an, produsele de morărit cu 34,68%, iar făina cu 34,54%. Scumpiri semnificative s-au înregistrat și la margarină – 30,10%, brânză de vacă (telemea) – 28,76%, lapte de vacă – 28,16%, pâine – 26,94%. Legumele şi conservele de legume s-au scumpit cu 24,66%, iar ouăle cu 24,66%.

Mâncare scumpă la calitate proastă

Creșterile de prețuri din sectorul energetic, prețurile mai mari la electricitate, gaze, transport, dar și costurile cu salariile au impact în industria agro-alimentară, se reflectă și se vor mai vedea în prețuri.

Creșterile de costuri cu salarii, utilități, carburanți ar putea aduce majorări de 10-12% în sectorul alimentar la începutul anului 2023.

author avatar
Andrei Ștefan
1.434 afisari

15 COMENTARII

  1. BA SCATOFAGILOR ,CUM INDRAZNITI SA PUBLICATI ASA CEVA CAND PRIM. MIN. CIUCA SPUNE CA ROMANII INCEP S-O DUCA BINE DE CAND A VENIT EL SI JOHANNIS APROBA SI SEMNEAZA .

    MINCINOSILOR. IN ROMANIA INCEPE BUNASTAREA , A SPUS TOV. CIUCA , PRIM. MIN A ROMANIEI

    • @BA SCATOFAGILOR ,CUM INDRAZNITI SA PUBLICATI ASA CEVA CAND PRIM. MIN. CIUCA SPUNE CA ROMANII INCEP S-O DUCA BINE DE CAND A VENIT EL SI JOHANNIS APROBA SI SEMNEAZA . 2022-12-03 17:04 17:04:38
      SA AVETZI TONTZILOR TOTZI POFTA MULTZI ANISHORI DE ACUM INAINTE
      💩🍴🥢🥄🦴🍽🚾🍽🦴🥄🚾🍴💩🥢💩🍴🚾🍽🦴🥄💩🍴🥢💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

  2. Jos guvernul de vinzatori de tara!
    S-a scumpit cartoful si moare il popolo de foame !!!
    In curind vine 21 decembrie.
    La Targoviste zidul e liber si asteapta !
    E la citeva case distanta de gara ….

  3. De unde crezi ,Fane, ca plateste camarila mutului chirii de 2000 de euro ,transport si asisenta medicala pentru ukranii venitii aici sa traiasca bine pe carca prostilor de romani?Preturile pot creste cu 1000 la suta aici ,nu va misca nimeni in front.Cretinii numiti romani doar se vaita.Atat.

    • Luna viitoare o sa plece in Ahsteria toti le da imparatu bani. Nu o sa mai vie 1000 de migranti ci 3.000.000 cat vin in Romania nu la 1an ca in Austeria ci in numai 10 luni.
      Da bani imparatu are coconi imparatu.

  4. Slava Ucraina, eu zic sa va da ti si nevestele sa le fu ta ucrainienii. Popor de oi, va da ti pantalonii jos si va ungeți cu crema sa va poată penetra cine vrea. Vreți slava Ucraina, mâncați pu la si stați in frig

    • PTR IDIOTUL DE SERVICIU – MIHAILESCU-IAR A APARUT OLIGOFRENUL IN …PEISAJ…..ITI PLACE SA SUGI POW.LLA, CA DE OBICEI, NU ?

  5. Cine iti da dreptul sa pui etichete unora care au opinii diferite de ale tale?Tu al cui trol esti?Probabil esti fericit ca statul plateste chirii de lux unor straini din banii mei,ai tai,ai nostri.

  6. Draaagi rooomani fiti optimisti.Nu va luati dupa ce scrie in ziare,sau dupa preturile pe care le platiti.Guvernul meu lucreaza bine,MaCiuca v-a sfatuituit acu’ vreo doua zile,sa fiti optimisti.Preturile cresc,dar inflatia scade,deci va creste puterea de cumparare.Reformele lui SoCatzu liberalul meu super man zburator cazut in cap la Parlament,le simtiti pe pielea voastra. Dar nu e ce vi se pare. Avem alte griji acum,ne mor primarii de foame,ne mor ministri de foame.Nu le mai ajung banii,vor salarii ca in occident. Si eo ma simt cam stramtorat,ca sa fac economii dau o tura prin America latina. Astfel nu mai consum lumina,caldura,apa,mancare si ce mai trebuie aici la noi,la protocol.Sa traiti bine,pana ma intorc.Dupa aia mai vedem.

  7. Auziti domnu’ ma scuzati ca va retin,da’ vrea sa stie un vecin,va mai intoarceti ? Si o luati si pe doamna prima hoata,ca cica a facut si ea parte din grupul acela organizat care a vrut sa fure casele alea de i-a prns Justitia cu acte false. Si ati uitat sa spuneti ca faceti economie si la hartia igienica,ca s-a scumpit si asta de nu-ti mai vine sa mergi la WC,chiar daca mergem mai rar acum decand cu reformele,cu liberalzarea preturilor. Auziti,da’ nu putetii sa le liberalizati si in jos,numai in sus,de te uiti dupa ele ca rata la avion ? Sa ne anuntati daca ramaneti pe-acolo,sa stim sa ne pregatim de o paranghelie .

  8. Preturile care le prezentati nu prezinta realitatea de fapt scumpirile sunt cu mult mai mari

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger